Ga naar de inhoud

Witte chocoladesoesjes met aardbeien

Combineer aardbei, slagroom en chocola en je hebt een lekker fris en zomerse hapje dat bij iedereen in de smaak valt! Witte chocoladesoesjes met aardbeien.

20 minuten Bereidingstijd
Delen op
Witte chocoladesoesjes met aardbeien

Witte chocoladesoesjes met aardbeien

Lekkere witte chocoladesoesjes met aardbeien. De perfecte zomerse verwennerij om samen met vrienden of familie van te genieten. Aan het strand, zwembad, bij de picknick of als je een stukje gaat varen. Smullen!

Witte chocoladesoesjes met aardbeien

Witte chocoladesoesjes met aardbeien

Het is een mooie zomerse dag. Wat neem je mee? Zonnebrand, koele drankjes én lekkere hapjes. Deze aardbei snacks maak je van te voren en neem je mee in de koelbox. Een lekker fris hapje dat bij iedereen in de smaak valt!

Zelf soesjes maken

Je kunt er voor kiezen om zelf soesjes te maken, maar ik koop in dit geval kant en klare soesjes in de winkel. Wel zo makkelijk met het warme weer. Ook heb je witte chocolade en natuurlijk aardbeien nodig. Met maar drie ingrediënten maak je dus deze lekkere traktatie.

Witte chocoladesoesjes met aardbeien

Witte chocoladesoesjes met aardbeien maken

Om de witte chocoladesoesjes te maken ontdooi ik eerst de slagroomsoesjes. Was vervolgens de aardbeien en halveer ze eventueel als ze te groot zijn. Breek dan de chocolade in stukjes en laat het smelten. Chocolade smelten kan au bain marie, maar ook in de magnetron. Zelf heb ik dit in een kommetje in de magnetron op 600 watt gedaan, telkens 30 seconden. Het is warm, dus veel moeite voor een lekkere snack wil ik niet doen. Zorg er wel voor dat je tussendoor even door de chocolade roert, zodat het gelijkmatig smelt.

Doop de soesjes vervolgens in de gesmolten witte chocolade. Laat ze even uitlekken en plaats ze op een bord. Laat de chocolade in de koelkast (of vriezer als je minder tijd hebt) opstijven. Is de chocolade goed opgestijfd? Rijg de chocolade-slagroomsoesjes en aardbeien om en om aan een satéprikker. Yum!

Lekker zomers hapje 

Met maar drie ingrediënten maak je in 20 minuten dus een hele lekkere traktatie. Want de combinatie van aardbei, slagroom en chocolade is altijd een goed idee.

 

Ingrediënten

stokjes
Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze witte chocoladesoesjes met aardbeien

Bereiding: 20 minuten
Stap 1
Ontdooi de slagroomsoesjes. Was de aardbeien (halveer eventueel de grotere aardbeien).
2
Stap 2

Breek de chocolade in stukjes en laat het smelten. Dit kan au bain marie, maar ook in de magnetron. Zelf heb ik dit in een kommetje in de magnetron op 600 watt gedaan, telkens 30 seconden. Tussendoor even de chocolade doorroeren.

3
Stap 3

Doop de soesjes in de gesmolten witte chocolade. Laat ze even uitlekken en plaats ze op een bord.

4
Stap 4

Laat de chocolade in de koelkast (of vriezer als je minder tijd hebt) opstijven.

5
Stap 5
Rijg de chocolade-slagroomsoesjes en aardbeien om en om aan een satéprikker.

Maak er zoveel als je wilt als je maar voldoende ingrediënten in huis hebt!

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
Sinterklaas loempia's
Speculaasmuffins met mandarijn-icing en strooigoed
MonChou borreldip – met zalm, kip en pistache
Pizza met pistachepesto en ricotta

5 reacties

Keukenprinsesje

Oehhh dat ziet er lekker vrolijk gezellig uit, heel leuk gevonden Brenda. En wat nog lekkerder is, is zelfgemaakte soesjes.. Om je vingers bij af te likken. :-P

Laat een bericht achter

brendakookt

Das inderdaad nog veel lekkerder, had ik alleen even geen tijd voor ;-) Misschien de volgende keer..

brendakookt

'@ Anita: Leuk idee om dit uit te delen op je werk! Het is niet moeilijk, maar wel weer eens wat anders dan taart. Ben benieuwd naar je pastasaus! @ Tineke: Goed om te horen!

Laat een bericht achter

Tineke Buijsman

We hebben weer heerlijk zitten smullen Brenda!!!!

Laat een bericht achter

Anita

Wow bren wat een leuk idee, ik wist maar niets om uit te delen op het werk want taart wil niemand maar dit is een top idee :) . Thanks . Morgen is je pastasaus aan de beurd hihi. xxx anita

Laat een bericht achter

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op