Mini Taco’s

 

Vanavond is weer zover, Nederland mag weer voetballen voor het “eggie”! Ik ben geen voetbalfan, maar tijdens de EK’s en WK’s komt er toch een kleine voetbalfan in mij naar boven! Uiteraard moedig ik “ons team” aan!
Het leuke vind ik dat de sfeer altijd TOP is! We zijn allemaal voor hetzelfde team, in het oranje gekleed en klaar voor een feestje! (in de kroeg of thuis)

Voor deze wedstrijd komen we ‘s middags bij vrienden bij elkaar, nemen we een drankje, hapje en gaat de BBQ aan! Daarna gaan we naar de kroeg om de wedstrijd te bekijken.

Ik kon ervoor kiezen om de overheerlijke mini sinaasappel cupcakes mee te nemen, maar met deze groep vierden we dit jaar ook Koninginnedag bij ons thuis. Twee keer hetzelfde meenemen leek me geen succes.

lekkerensimpel.com bracht me op het idee van deze mini taco-hapjes. Dit is weer eens wat anders en het handige is dat je ze per 12 tegelijk maakt d.m.v. een muffinvorm. Ideaal dus voor grote(re) groepen!

De ingrediënten heb ik aangepast naar mijn eigen smaak. Lekker om een beetje crème fraîche, guacamole of sweet chili saus bij de mini taco hapjes te serveren.

 

Mijn hapjes zien er nog een beetje bleekjes uit. Dit heb ik expres gedaan omdat ik de hapjes vanmiddag nog een keer opwarm. De eerste keer heb ik ze 15 minuten gebakken op 180°C. Vanmiddag bak ik ze nog 10 minuten op 190°C zodat de hapjes mooi bruin en krokant worden.

Als je de hapjes van te voren maakt, bewaar ze na de eerste keer bakken op een koele plaats, maar niet in de koelkast. Het filodeeg wordt minder krokant, na de tweede keer in de oven wordt het weer krokant.

Mini taco hapjes!

Ingrediënten:

Voor 12 mini taco’s:

  • 300 gram gehakt
  • 3/4 zakje taco kruidenmix
  • 1 flinke tomaat
  • (groene) paprika
  • 18 plakjes filodeeg
  • handje tortillachips
  • geraspte kaas
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • kleine wortel
  • een blik gepelde tomaten (aan een half blik heb je genoeg)

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180°C. Vet de muffinvorm in.

Snipper de ui, snijd het worteltje fijn en pers de knoflook. Bak het gehakt rul. Voeg daarna een halve gesnipperde ui, wortel en de knoflook toe, bak dit even aan. De tacokruiden gaan met een klein beetje water bij het gehakt-mengsel. Laat dit ongeveer 10 minuten koken.

Breng in een (steel)pannetje een beetje water aan de kook, voeg de gepelde tomaten hierbij. Laat ook dit ongeveer 10 minuten koken.
Laat hier vervolgens de halve gesnipperde ui in pruttelen. Pureer dit mengsel en breng op smaak met peper en zout.
Als je de saus te waterig vindt, bind dit dan met een beetje allesbinder.

Giet het gehaktmengsel af als er nog veel vocht in zit.

Snijd de tomaten en paprika in kleine blokjes. Snij (of knip) 6 vellen filodeeg doormidden.

Vul ieder muffinvormpje met een plak filodeeg. Vouw vervolgens de halve plakken dubbel en leg deze ook in de vormen.

Schep een beetje gehaktmengsel in de filodeegbakjes. Verdeel hierover een lepel(tje) saus en vervolgens de stukjes tomaat en paprika. Verkruimel hier tortillachips over gevolgd door de geraspte kaas. 

Bak de mini taco’s 16-20 minuten op 180°C tot ze goudbruin zijn.
Serveer de taco’s met guacamole, crème fraîche of chili saus.

Bron: lekkerensimpel

 ———————————————
Op de hoogte blijven? Volg mijn blog via FacebookTwitter of Bloglovin
Op Instagram (username @brendakookt) komen de lekkerste foodfoto’s voorbij!


Brenda Hoff
Brenda Hoff
Brenda is een lekkerbek en gek op pannenkoeken, chips en chocolade. Brenda's recepten zijn snel en toegankelijk, de makkelijke maaltijden hebben vaak een verrassende twist waardoor het net even anders is dan je gewend bent.
8 comments

Geef een reactie

Misschien vind je dit ook leuk