Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond?

Bestel nu:

de Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022 en de Makkelijk & Snel agenda 2022!

Pre-order actie: ontvang nu een gratis bewaarmapje bij de scheurkalender!

Bestel nu:

Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022 Makkelijk & Snel agenda 2022!


Pre-order actie:
ontvang nu een gratis bewaarmapje bij de scheurkalender!

Chocolate Chip Cookies

 

Chocolate Chip Cookies zijn super lekker!!!
Ik hou van Chocolate Chip Cookies!
Helemaal als je er drie soorten chocolade in verwerkt en dit recept maakt!

Om mijn collega’s te bedanken voor de fijne samenwerking wilde ik op mijn laatste dag iets voor ze achterlaten. Iets dat ze de volgende dag zouden vinden en zodat ze nog even aan me zouden denken.

Ik wilde iets maken dat in een “Thank-you-bag” pastte.

Op de blog van Annemerel kwam ik de koekjes tegen.

Heerlijke Chocolate Chip Cookies, met drie soorten chocolade. Om eerlijk te zijn, zijn dit de LEKKERSTE Chocolate Chip Cookies die ik ooit heb gegeten. En geloof mij.. ik heb er al veel op.

Dit recept stond omschreven als een recept voor 9 grote koeken. Ik had verwacht dat ik zo’n 90 koekjes nodig zou hebben om alle naaste collega’s een “Thank-you-bag” te kunnen geven.

Daarom heb ik 3 x de ingrediënten voor dit recept in huis gehaald. Om te kijken hoeveel koekjes ik er van kon maken heb ik eerst keurig 1 keer het recept gemaakt.

En wat bleek? Ik kon van dit recept 91 koekjes bakken!

Ik was veel sneller klaar dan gedacht…. want ik hoefde maar een keer het deeg te maken.

Wel heb ik 6 bakplaten nodig gehad om alles te bakken.

.

Chocolate Chip Cookies

Ingrediënten voor 9 hele grote of 90 kleinere koekjes (ja echt, 90!!)

  • 250 gram bloem
  • snufje zout
  • snufje bakpoeder
  • 200 gram bruine suiker
  • 100 gram kristalsuiker
  • 180 gram ongezouten roomboter
  • 1 ei
  • 1 eidooier
  • 2 zakjes vanille suiker
  • 300 gram chocolade (oftewel een reepje wit, en  puur)

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 165°C. Bekleed een (of meer) bakplaat met bakpapier.

Zeef de bloem, het zout en de bakpoeder en zet dit apart.
Breek de chocolade in kleine stukjes. Dit gaat erg goed met een hamer. Leg de chocolade in een diepvrieszak op de grond en sla dit fijn met de hamer.

Smelt de boter in een pannetje. Als de boter gesmolten is meng je de bruine en witte suiker hierdoor. Vervolgens voeg je het ei, eidooier en de vanillesuiker hierbij. Meng dit tot een gladde mix.
Roer met een houten spatel het bloem-bakpoedermengsel hierdoor. Meng tot slot de stukjes chocolade hierdoor.

Rol balletjes en leg deze op het bakpapier. Als je grotere balletjes hebt, en dus grote koeken wilt maken, leg de balletjes dan VER uit elkaar! De balletjes lopen erg uit.
Het is niet nodig de balletjes plat te maken, dit gebeurd vanzelf in de oven.

Bak de koekjes 20 minuten in de oven en laat ze daarna afkoelen op een rek.

Als de koekjes goed afgekoeld zijn kun je ze direct eten, maar het is lekkerder om ze even in de koelkast te plaatsen. Hierdoor wordt de chocolade hard.
Zelf vind ik de koekjes na 2 dagen het lekkerste, het lijkt wel of je de smaken dan nóg beter proeft.

Bron: annemerel

 ———————————————
Op de hoogte blijven? Volg mijn blog via FacebookTwitter of Bloglovin
Op Instagram (username @brendakookt) komen de lekkerste foodfoto’s voorbij!

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

29 Reacties

  1. Laura 12 januari 2014 om 15:35

    De eerste keer in m’n leven dat ik koekjes ging bakken en het is best goed gelukt. Alleen wat ik hier in de reacties ook al lees: de chocolade kun je er het beste pas doorheen doen als het deeg is afgekoeld. Nu heb ik helaas geen harde stukjes maar is alles door elkaar gelopen. Achja, dat weet ik nu voor de volgende keer :) bedankt iig voor het leuke recept!

    1. Brenda Kookt 12 januari 2014 om 17:51

      Wat leuk Laura. Ik vond het wel lekker dat het een beetje door elkaar loopt. Maar als je echt stukjes wilt kun je inderdaad misschien beter even wachten. Ik zal het er bij vermelden.

  2. Peetje 23 februari 2014 om 19:36

    Hoi Brenda,
    Ik vind het een enorm leuk idee van je en ik ga hem dan ook stelen voor mijn afscheid van mijn collegaatjes… :-)

    Maakt het uit wat ik voor chocolade gebruik? Waar had jij de zakjes gehaald?

    Groetjes Peetje

  3. Lynet 1 april 2015 om 16:44

    hmmmm, ziet er goed uit!! Ik ga ze vrijdag maken voor Pasen denk ik! Ben benieuwd

  4. Janet 7 april 2015 om 22:24

    In het originele recept van annemerel van de chocolate chip cookies staat dat je 1 ei en 1 eigeel moet gebruiken, maar in jouw recept staat 1 ei en 1 eidooier. Wat moet het nu zijn?

    1. Brenda Kookt 8 april 2015 om 19:12

      Hoi Janet, een eigeel is hetzelfde als een eidooier. Groetjes, Brenda

  5. BEatrice 5 mei 2016 om 15:56

    Eindelijk heb ik je weer gevonden!!! per ongeluk je site verwijderd.
    Superlekkere koekjes mijn leesclubdames konden er niet afblijven.
    Groeten Beatrice

    1. Brenda Kookt 7 mei 2016 om 21:51

      Wat goed dat je me weer gevonden hebt Beatrice, nu niet meer uit het oog verliezen he?

  6. Hanna 14 juni 2016 om 16:21

    Hi Brenda!
    Vanmiddag heb ik de koekjes gemaakt. Ze zijn heerlijk hoor!.Alleen zo hard en donkerbruin ? Mijn deeg is ook al veel donkerder. Je hebt immers 2x zoveel bruine als witte suiker. Maar bij jou is het licht van kleur. Ik heb bij mijn hetelucht oven de keuze uit temp 150 of 175. Die laatste genomen en ze er iets eerder als na 20 min uitgehaald. Ook bij mij zijn de stukjes chocolade helemaal gesmolten en zijn het geen stukjes meer nadat de koekjes gebakken zijn. Volgende keer op 150? Mogen ze slap zijn na het bakken en voor het afkoelen? Hopelijk heb je tips zodat ik er de volgende keer wel wat van bak? Groetjes,
    Hanna

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *