Ik dacht altijd dat ik geen ijsmens was. Te koud voor mijn tanden. Vooral het waterijs waar sommige mensen zo een hap uit kunnen nemen. Een softijsje ging er nog wel in. Als het heel erg warm was een waterijsje. Maar verder niet. Tot ik het echt schepijs ontdekte. En dan eigenlijk alleen een smaakje met yoghurt.
Hemels…
Daar ben ik inmiddels gek op.
Het begon tijdens een vakantie in Rimini. Vriendin K. heeft me aangestoken.
Nu neem ik ook in NL regelmatig Italiaans schepijs.
Als ik een ijsje neem zit er altijd de smaak yoghurt bij. Soms aangevuld met brownie of cookie (geen verrassing zeker? ;-))
Omdat het warm weer was, deze ijsvormpjes nog nooit gebruikt waren én ik Griekse Yoghurt in huis had besloot ik zelf een ijsje te maken. Griekse Yoghurt ijsjes. Met honing en aardbeien.
Als je een vormpje gevuld hebt tik er dan even mee op het aanrecht zodat de luchtbellen omhoog komen.
De ijsjes moeten minimaal drie uur de vriezer in.
Haal de ijsjes op een warme dag uit de vriezer.. en geniet van deze heerlijke verkoeling.
Griekse Yoghurt ijsjes met aardbei & honing
Ingrediënten voor 6 ijsjes:
- 320 gram Griekse yoghurt
- 150 gram aardbeien
- 40 gram honing
Bereiding:
Snijd de aardbeien in stukjes.
Roer de honing door de yoghurt. Meng daarna voorzichtig de aardbeien door de yoghurt.
Vul de vormpjes voorzichtig met het yoghurt-mengsel. Als je een vormpje gevuld hebt tik er dan even mee op het aanrecht zodat de luchtbellen omhoog komen.
Zet de vormpjes in de vriezer. Minimaal 3 uur.
Haal de ijsjes op een warme dag uit de vriezer.. en geniet van deze heerlijke verkoeling.
———————————————
Op de hoogte blijven? Volg mijn blog via Facebook, Twitter of Bloglovin.
Op Instagram (username @brendakookt) komen de lekkerste foodfoto’s voorbij!