Griekse Yoghurt ijsjes met aardbei & honing

Ik dacht altijd dat ik geen ijsmens was. Te koud voor mijn tanden. Vooral het waterijs waar sommige mensen zo een hap uit kunnen nemen. Een softijsje ging er nog wel in. Als het heel erg warm was een waterijsje. Maar verder niet. Tot ik het echt schepijs ontdekte. En dan eigenlijk alleen een smaakje met yoghurt.

Hemels…

Daar ben ik inmiddels gek op.

Het begon tijdens een vakantie in Rimini. Vriendin K. heeft me aangestoken.
Nu neem ik ook in NL regelmatig Italiaans schepijs.

Als ik een ijsje neem zit er altijd de smaak yoghurt bij. Soms aangevuld met brownie of cookie (geen verrassing zeker? ;-))

Omdat het warm weer was, deze ijsvormpjes nog nooit gebruikt waren én ik Griekse Yoghurt in huis had besloot ik zelf een ijsje te maken. Griekse Yoghurt ijsjes. Met honing en aardbeien. 

Als je een vormpje gevuld hebt tik er dan even mee op het aanrecht zodat de luchtbellen omhoog komen.

De ijsjes moeten minimaal drie uur de vriezer in.

Haal de ijsjes op een warme dag uit de vriezer.. en geniet van deze heerlijke verkoeling.

Griekse Yoghurt ijsjes met aardbei & honing

Ingrediënten voor 6 ijsjes:

  • 320 gram Griekse yoghurt
  • 150 gram aardbeien
  • 40 gram honing

Bereiding:

Snijd de aardbeien in stukjes.

Roer de honing door de yoghurt. Meng daarna voorzichtig de aardbeien door de yoghurt.

Vul de vormpjes voorzichtig met het yoghurt-mengsel. Als je een vormpje gevuld hebt tik er dan even mee op het aanrecht zodat de luchtbellen omhoog komen.
Zet de vormpjes in de vriezer. Minimaal 3 uur.

Haal de ijsjes op een warme dag uit de vriezer.. en geniet van deze heerlijke verkoeling.

 ———————————————
Op de hoogte blijven? Volg mijn blog via FacebookTwitter of Bloglovin
Op Instagram (username @brendakookt) komen de lekkerste foodfoto’s voorbij!


Brenda Hoff
Brenda Hoff
Brenda is een lekkerbek en gek op pannenkoeken, chips en chocolade. Brenda's recepten zijn snel en toegankelijk, de makkelijke maaltijden hebben vaak een verrassende twist waardoor het net even anders is dan je gewend bent.
15 comments
      1. Ook jumbo en vomar. Die van xenos zijn echt piepklein. Meer geschikt voor een waterijsje. Bij action heb ik ze niet gezien (mijn action is best groot) en bij blokker ben ik niet geweest. Ik heb ze nu in puddingbakjes van de xenos zitten en steek er straks een lepel in

  1. Vormpjes bij de Blokker gekocht waar jammer genoeg maar vier ijsjes in konden. Ik hield nog flink wat over en dat heb ik in plastic bekertjes gedaan en inderdaad ook een lepeltje erin ;)
    Ze waren erg lekker.

Geef een reactie

Misschien vind je dit ook leuk