Ga naar de inhoud

Gevulde Courgettes a la Cycling dinner

Met courgettes kun je veel kanten op, deze gevulde courgettes heb ik gemaakt voor een grote groep. Makkelijk vooraf klaar te maken, alleen even in de oven en eet smakelijk!
15 minuten Voorbereidingstijd
40 minuten Bereidingstijd
Delen op

Gevulde Courgettes a la Cycling dinner

 

Tijdens de cycling diner die ik eind juni met vrienden hield was ik verantwoordelijk voor het hoofdgerecht. Ik maakte gevulde courgettes met gehakt en tomaat.

Ik kwam er deze week achter dat ik het recept hier nog niet geplaatst had. (schandalig!!)

Deze hadden jullie nog te goed.

Lees hier wat de andere gerechten van de cycling diner waren.

Het gemakkelijke van dit recept is dat je dit goed kunt voorbereiden. Ik heb dit ‘s middags gemaakt en de courgettes 20 minuten in de oven gegaard.
‘s Avonds heb ik de courgettes nog 30 minuten in de oven gezet, daarna konden ze direct worden geserveerd.

Omdat we meerdere gangen hadden heb ik de courgettes niet te hoog opgevuld. Zo kun je zelf bepalen hoeveel de courgettes vullen.


Ingrediënten

personen
Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze gevulde courgettes a la cycling dinner

Voorbereiding: 15 minuten
Bereiding: 40 minuten
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200°C.
2
Stap 2

Halveer de courgettes in de lengte en hol de helften uit tot op een halve cm van de wand (gaat gemakkelijk met een meloenuitsteker). Bewaar het vruchtvlees.

3
Stap 3

Strooi een beetje zout over de courgette helften, laat ze 10 minuutjes liggen op keukenpapier. Dep de courgettes hierna droog met keukenpapier.

4
Stap 4
Snijd het vruchtvlees in kleine stukjes en snipper de ui. Pers de knoflook.
5
Stap 5

Verhit olie in een koekenpan en fruit de ui en het vruchtvlees van de courgette even aan. Voeg de knoflook hier bij. Laat het mengsel even afkoelen.

6
Stap 6
Snijd de tomaat in blokjes.
7
Stap 7

Meng in een kom het gehakt met de blokjes tomaat, tomatenpuree, ei, paneermeel, ui-courgette-mengsel, zout, peper en Italiaanse kruiden. Knip de peterselie erboven fijn en kneed dit door elkaar.

8
Stap 8
Besprenkel de uitgeholde courgettehelften met citroensap. Vul de courgettehelften op met het gehaktmengsel en plaats ze in een ovenschaal.
9
Stap 9
Laat de gevulde courgettes in het midden van de oven in ongeveer 40 minuten bruin en gaar worden.
10
Stap 10

Bestrooi de courgettes na 30 minuten met Parmezaanse kaas, verwarm ze daarna nog 10 minuten in de oven.

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
MonChou borreldip – met zalm, kip en pistache
Gevulde varkenshaas met truffeltapenade
Traybake met zalm en broccoli
Pizza met pistachepesto en ricotta

4 reacties

Wilfred Rutten

Hallo Brenda, op de foto met de plank met ingredienten zie ik ook een maggi blokje of zo (naast het knoflook teentje) maar het wordt niet genoemd in het recept / de beschrijving. is dit niet nodig voor het recept ? groeten /Wilfred.

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Het bouillonblokje heb ik uiteindelijk niet gebruikt. Ik was bang dat de courgettes hierdoor te zout werden.

marloes

Hoi Brenda, dit recept lijkt me erg lekker. maar hoeveel italiaanse kruiden moeten erbij, staat wel in de werkwijze maar niet in de benodigheden lijst. groetjes marloes

Laat een bericht achter

Brenda Kookt!

Hoi Marloes, Scherp van je! Dat ben ik inderdaad vergeten. Een flinke theelepel Italiaanse kruiden is voor 4 personen voldoende. Ik heb het recept aangevuld. Groetjes, Brenda

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op