#HappyLunchtime! Nr 3. GHI!

Tijd voor de 3e editie van de #HappyLunchtime reeks volgens het alfabet!

De letters GHI zijn aan de beurt!

Het was een  makkelijke opgave met deze letters een broodje/lunch te bedenken.

Het zijn namelijk geworden:

Geitenkaas, Honing en Italiaanse bol!!!

Oftewel: Een Italiaanse bol met geitenkaas en honing. Plus nog meer..

Dit broodje is extra fris door de combinatie met ijsbergsla, komkommer en zongedroogde tomaatjes. Het verrassings-ingrediënt, de SERRANOHAM, pas hier ontzettend goed bij.

Als je me inmiddels een beetje kent had je deze combinatie waarschijnlijk verwacht. Ik ben gek op geitenkaas en honing. Dit broodje was dus geen combinatie die ik niet eerder had gegeten. Maar wel een hele lekkere combinatie!

Een traktatie voor jezelf in het weekend, of een andere dag als je tijd hebt om uitgebreid te lunchen.

Eet smakelijk!

Geitenkaas & Honing op een Italiaanse bol

Ingrediënten: (voor 1 bol)

  • Italiaanse bol
  • smeuïge geitenkaas (zoveel als je zelf lekker vind)
  • honing
  • zongedroogde tomaatjes
  • 3 plakken serranoham
  • pijnboompitjes
  • 6 schijfjes komkommer
  • ijsbergsla

Bereiding:

Rooster de pijnboompitjes in een koekenpan.

Snijd de Italiaanse bol open. Verdeel ijsbergsla op de onderkant van de bol. Beleg dit met schijfjes komkommer en verdeel de serranoham erover. Verkruimel de geitenkaas er overheen. Verdeel de pijnboompitjes en zongedroogde tomaat over je broodje. Giet tot slot een beetje honing over het belegde broodje.

Enjoy!!!


Brenda Hoff
Brenda Hoff
Brenda is een lekkerbek en gek op pannenkoeken, chips en chocolade. Brenda's recepten zijn snel en toegankelijk, de makkelijke maaltijden hebben vaak een verrassende twist waardoor het net even anders is dan je gewend bent.
11 comments
    1. Spannend…! Wat zal het zijn?!?
      Ik heb het broodje gister al gegeten, en er is nog een beetje ‘spul’ over.
      Dat ga ik nu lekker opeten :-)

    1. Hi Anneke, de loop ging goed! Het is een beetje aan mijn blog voorbij gegaan. Het ging veel beter dan vorig jaar. Toen moest ik echt mijn best doen om het uit te lopen. Nu hield ik het goed vol, en heb ik in een lekker (eigen) tempo gelopen. Ik was 11 min sneller dan vorig jaar! Heb er 1 uur 35 over gedaan. Erg tevreden!
      Groetjes Brenda

  1. Wat leuk! Ik heb het niet helemaal meegekregen van je happy lunchtime! Wat een leuke uitdaging!
    Ik ben dol op geitenkaas. De rest niet dus heb ik het allemaal voor mezelf.

Geef een reactie

Misschien vind je dit ook leuk