Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

#HappyLunchtime! Nr 3. GHI!

Tijd voor de 3e editie van de #HappyLunchtime reeks volgens het alfabet!

De letters GHI zijn aan de beurt!

Het was een  makkelijke opgave met deze letters een broodje/lunch te bedenken.

Het zijn namelijk geworden:

Geitenkaas, Honing en Italiaanse bol!!!

Oftewel: Een Italiaanse bol met geitenkaas en honing. Plus nog meer..

Dit broodje is extra fris door de combinatie met ijsbergsla, komkommer en zongedroogde tomaatjes. Het verrassings-ingrediënt, de SERRANOHAM, pas hier ontzettend goed bij.

Als je me inmiddels een beetje kent had je deze combinatie waarschijnlijk verwacht. Ik ben gek op geitenkaas en honing. Dit broodje was dus geen combinatie die ik niet eerder had gegeten. Maar wel een hele lekkere combinatie!

Een traktatie voor jezelf in het weekend, of een andere dag als je tijd hebt om uitgebreid te lunchen.

Eet smakelijk!

Geitenkaas & Honing op een Italiaanse bol

Ingrediënten: (voor 1 bol)

  • Italiaanse bol
  • smeuïge geitenkaas (zoveel als je zelf lekker vind)
  • honing
  • zongedroogde tomaatjes
  • 3 plakken serranoham
  • pijnboompitjes
  • 6 schijfjes komkommer
  • ijsbergsla

Bereiding:

Rooster de pijnboompitjes in een koekenpan.

Snijd de Italiaanse bol open. Verdeel ijsbergsla op de onderkant van de bol. Beleg dit met schijfjes komkommer en verdeel de serranoham erover. Verkruimel de geitenkaas er overheen. Verdeel de pijnboompitjes en zongedroogde tomaat over je broodje. Giet tot slot een beetje honing over het belegde broodje.

Enjoy!!!

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

11 Comments

  1. Maaike 28 september 2012 at 11:40

    Yum! Ziet er weer erg lekker uit! Ben zo benieuwd naar het broodje van volgende week! :)

    Reply
    1. Brenda 28 september 2012 at 12:02

      Spannend…! Wat zal het zijn?!?
      Ik heb het broodje gister al gegeten, en er is nog een beetje ‘spul’ over.
      Dat ga ik nu lekker opeten :-)

      Reply
  2. Simone 28 september 2012 at 12:11

    O lekker!! ja dat is een van die klassieke combinaties die altijd lekker blijven. Geitenkaas en honing is naar mijn mening helemaal super!

    Reply
  3. Vera 28 september 2012 at 17:10

    MMMmmmmm !!!

    Reply
  4. Anneke 28 september 2012 at 19:18

    Hee brenda, je broodje ziet er heerlijk uit, maar ik ben zo benieuwd…. hoe is je dam tot dam loop gegaan?? Liefs!

    Reply
    1. Brenda 1 oktober 2012 at 08:28

      Hi Anneke, de loop ging goed! Het is een beetje aan mijn blog voorbij gegaan. Het ging veel beter dan vorig jaar. Toen moest ik echt mijn best doen om het uit te lopen. Nu hield ik het goed vol, en heb ik in een lekker (eigen) tempo gelopen. Ik was 11 min sneller dan vorig jaar! Heb er 1 uur 35 over gedaan. Erg tevreden!
      Groetjes Brenda

      Reply
  5. jorien 28 september 2012 at 19:44

    Ik weet nu al dat dit mijn lievelings broodje wordt! maar ben erg benieuwd naar het broodje JKL Liefs Jo

    Reply
  6. Es 30 september 2012 at 11:10

    Wat leuk! Ik heb het niet helemaal meegekregen van je happy lunchtime! Wat een leuke uitdaging!
    Ik ben dol op geitenkaas. De rest niet dus heb ik het allemaal voor mezelf.

    Reply
    1. Brenda 1 oktober 2012 at 08:29

      Ik heb de geitenkaas ook altijd helemaal voor mezelf, vind ik niet erg ;-)

      Reply
  7. simone 30 september 2012 at 23:22

    Heerlijk, geitenkaas en honing!

    Reply
  8. A. Schotte 13 december 2015 at 10:46

    Wat een heerlijke recepten !!!!!

    Gebruik ik lekker voor de kersttafel.
    Maar ook gewoon omdat het altijd een feestje is.

    Reply

Geef een reactie

Misschien vindt je dit ook leuk: