Bietjessalade met veldsla

De feestdagen zijn voorbij. We doen weer even normaal. Gezond dus. Na de laatste maanden van 2012, waarin ik heel veel lekkers heb gegeten, eet ik weer lekker veel groente en fruit.

Daarom begin ik met een bietjessalade. En dit is meteen het eerste recept in de 26x Groente-reeks.
Dit jaar ga ik 26 recepten plaatsen met groente in de hoofdrol. De 26x Groente dus! Hierbij klamp ik me vast aan het alfabet. Iedere letter is een recept. Naast hoofdgerechten komen er ook voor- en nagerechten voorbij in deze reeks.

We gaan het niet op volgorde doen. Het mag willekeurig. Daarom begin ik bij de B, van bietjes. Bietjessalade om precies te zijn.

Dus we beginnen 2013 met gezonde ingrediënten. Even geen chocolade, suiker en room. Maar veldsla, bietjes, zilveruitjes, paprika, appel, hazelnoten en tomaat. Met geitenkaas.

Met deze ingrediënten creëer je een gezonde, lekkere en frisse salade.
Wij moeten er nog even op wachten, maar het is alvast zomer op je bord.

Bietjessalade met veldsla

Ingrediënten voor 2 personen:

 • 400 gram bietjes
 • 1 appel
 • 2 eetlepels gehakte hazelnoten
 • gele paprika
 • een handje zilveruitjes
 • 4 Cherry tomaatjes
 • veldsla
 • geitenkaas
 • 1 eetlepel balsamicoazijn
 • 1 eetlepel witte wijnazijn
 • 2 eetlepels olijfolie

Bereiding:

Rasp de bietjes, snijd de appel en paprika in blokjes. Snijd de zilveruitjes en tomaatjes in partjes.
Meng de bietjes met balsamicoazijn, witte wijnazijn en olijfolie. Roer hier de blokjes appel door.

Verdeel in een bord of schaal de veldsla. Leg hierop de bietjes. Strooi hier de blokjes paprika, zilveruitjes, gehakte hazelnoten en partjes tomaat over. Verbrokkel tot slot de geitenkaas over de salade.

Als je erg van balsamico houdt (zoals ik) kun je er nog een beetje overheen gieten/sprayen.


Brenda Hoff
Brenda Hoff
Brenda is een lekkerbek en gek op pannenkoeken, chips en chocolade. Brenda's recepten zijn snel en toegankelijk, de makkelijke maaltijden hebben vaak een verrassende twist waardoor het net even anders is dan je gewend bent.
19 comments
   1. Gister debiedtjessalade met veldsla gegeten ik vond hem echt super lekker! Mijn vriend vond hem niet zo lekker hij vond het een rare combinatie …bietjes in een salade.. Maar hij is van huis uit dan ook alleen maar doorgekookte groenten aardappels en een gehaktbal gewend… Heb de rest in een bakje gedaan gaat morgen dus gewoon mee naar mn werk ;) ben benieuwd wat het volgende recept van 26X groenten wordt :)

    1. Mijn vriend vond dit ook geen succes ;-) Zelf was ik ook altijd van de gekookte bietjes met aardappelen. Maar sinds deze salade ben ik om.

     Jaa spannend! Voor jou een vraag, voor mij een weet ;-) Het volgende recept van 26x groenten komt volgende week online.

 1. Ik ben ook dol op salades, maar in de winter eten we ze weinig. Ik vind het te koud…
  Deze ziet er wel heel erg lekker uit, ik bewaar hem voor wanneer het warmer wordt!

  1. Leuk dat je dit recept bewaard Es.
   In de lente/zomer ben ik ook meer van de salades. Deze salade is ontstaan doordat ik bietjes in huis had, en niet veel tijd had. Bietjessalade was ideaal, en nog lekker ook!

  1. Hoi Annemarie, ik heb voorgekookte bietjes gebruikt.
   Deze heb ik hierna zelf niet meer gekookt, de bietjes waren al gaar.
   Groetjes Brenda

 2. Wij hebben hem vanavond ook gegeten. Ik heb hem wel wat aangepast omdat het een maaltijdsalade moest worden. Ik heb gekleurde vlinder pasta toegevoegd en daarbij ook kappertjes (een handje) en verse perterselie en pijnboompitjes er overheen gestrooid. Daarnaast heb ik Feta gebruikt ipv geitenkaas.

  Hij viel prima in de smaak bij de jongens, ondanks dat ze niet dol zijn op bietjes. Maar de combinatie maakte blijkbaar veel goed want ik mag hem vaker klaar maken :-)

 3. Bedankt voor je lekkere recept, Brenda! Ik ben ook aan de slag gegaan met bieten om uit te vinden wat je er allemaal mee kunt (heel veel!). Ik kwam uit op deze appel-bietenspread voor op brood. Misschien is het iets voor je lezers! Je kunt mijn recept nalezen op mijn blog.

 4. Hoi Brenda,
  Al regelmatig je recepten gebruikt. Dankjewel: lekker en uitvoerbaar !
  Is deze salade geschikt voor Kerst bij rood vlees ?
  Bvd voor je reactie !

Geef een reactie

Misschien vind je dit ook leuk