De feestdagen zijn voorbij. We doen weer even normaal. Gezond dus. Na de laatste maanden van 2012, waarin ik heel veel lekkers heb gegeten, eet ik weer lekker veel groente en fruit.
Daarom begin ik met een bietjessalade. En dit is meteen het eerste recept in de 26x Groente-reeks.
Dit jaar ga ik 26 recepten plaatsen met groente in de hoofdrol. De 26x Groente dus! Hierbij klamp ik me vast aan het alfabet. Iedere letter is een recept. Naast hoofdgerechten komen er ook voor- en nagerechten voorbij in deze reeks.
We gaan het niet op volgorde doen. Het mag willekeurig. Daarom begin ik bij de B, van bietjes. Bietjessalade om precies te zijn.
Dus we beginnen 2013 met gezonde ingrediënten. Even geen chocolade, suiker en room. Maar veldsla, bietjes, zilveruitjes, paprika, appel, hazelnoten en tomaat. Met geitenkaas.
Met deze ingrediënten creëer je een gezonde, lekkere en frisse salade.
Wij moeten er nog even op wachten, maar het is alvast zomer op je bord.
Bietjessalade met veldsla
Ingrediënten voor 2 personen:
- 400 gram bietjes
- 1 appel
- 2 eetlepels gehakte hazelnoten
- gele paprika
- een handje zilveruitjes
- 4 Cherry tomaatjes
- veldsla
- geitenkaas
- 1 eetlepel balsamicoazijn
- 1 eetlepel witte wijnazijn
- 2 eetlepels olijfolie
Bereiding:
Rasp de bietjes, snijd de appel en paprika in blokjes. Snijd de zilveruitjes en tomaatjes in partjes.
Meng de bietjes met balsamicoazijn, witte wijnazijn en olijfolie. Roer hier de blokjes appel door.
Verdeel in een bord of schaal de veldsla. Leg hierop de bietjes. Strooi hier de blokjes paprika, zilveruitjes, gehakte hazelnoten en partjes tomaat over. Verbrokkel tot slot de geitenkaas over de salade.
Als je erg van balsamico houdt (zoals ik) kun je er nog een beetje overheen gieten/sprayen.