It’s a Wrap! A Kip-Cajun Wrap!

DSC_0703 tekst

Vandaag een heerlijke recept die jullie allemaal moeten maken: Kip Cajun Wraps!

Deze heerlijke kip-cajun wraps hebben we gegeten op de verjaardag van J. Omdat je dit goed kunt voorbereiden, en eigenlijk iedereen het lekker vind gingen we voor de wraps. En omdat het eens iets anders is dan soep met een broodje kroket.

We hebben de verjaardagsgasten zelf hun wraps laten samenstellen. Op deze manier at iedere gast een wrap die hij/zij zelf het lekkerst vond.
Verschillende variaties waren mogelijk. Hoofdingrediënten waren een gehakt-burritomengsel en cajun-kip-reepjes. Hierbij konden de gasten zelf verschillende ‘toppings’ toevoegen:  ijsbergsla, gebakken spek, komkommer, tomaat, crème fraîche, guacamole, honing-mosterdsaus, geroosterde pijnboompitjes..

We hebben iedereen aangeraden ook een  kip-cajun-wrap te maken. Dat advies werd opgevolgd, iedereen vond het óntzettend lekker!

Kip-Cajun Wraps

Ziet dit er niet uit om op te vreten?

Yummy!

Kip-Cajun Wraps

Kip-cajun-wraps met spek

Ingrediënten voor 6 wraps:

  • 6 wraps
  • 2 kipfilets
  • 12 plakjes spek
  • ijsbergsla
  • handje pijnboompitjes
  • peper
  • zout
  • cajunkruiden
  • paneermeel
  • ei
  • bloem
  • 2 eetlepels honing
  • 2 eetlepels mosterd
  • 2 eetlepels mayonaise
  • crème fraîche

Bereiding:

Snijd de kipfilets horizontaal doormidden zodat de kipfilet minder dik is. Sla de kipfilets plat. Dit gaat gemakkelijk door er folie overheen te leggen en met een koekenpan te slaan.

Kruid de platgeslagen kipfilets royaal met cajunkruiden. Paneer de gekruide kipfilets door ze door de bloem, het ei en tot slot door de paneermeel te halen. Bak dit aan in een koekenpan met olie.
Snijd de gebakken kipfilets in reepjes.

Bak de spek uit in een koekenpan en rooster de pijnboompitjes.
Maak honing-mosterdsaus door honing, mosterd en mayonaise te mengen. (naar smaak kun je de verhoudingen aanpassen, beetje honing, mosterd of mayonaise erbij)
Verwarm de wraps in een koekenpan of de magnetron.

Beleg de wraps als volgt:
Smeer horizontaal een beetje crème fraîche over de wrap. Beleg deze strook met ijsbergsla, uitgebakken spek en reepjes cajun-kipfilet. Tot slot verdeel je hierover een lepel honing-mosterdsaus en pijnboompitjes.

Vouw de wraps dicht, en geniet van deze lekkere wrap.

 

Bron: het originele recept staat in een van de  ‘Kook Ook’ boekjes

(Visited 118 times, 13 visits today)

Brenda Hoff
Brenda Hoff
Brenda is een lekkerbek en gek op pannenkoeken, chips en chocolade. Brenda's recepten zijn snel en toegankelijk, de makkelijke maaltijden hebben vaak een verrassende twist waardoor het net even anders is dan je gewend bent.
48 comments
  1. Het water loopt me in de mond! Gelijk uitprinten en volgende week proberen! Volgens mij moet dit ook bij de kids in de smaak vallen :-)

  2. Ha Brenda, wat een heerlijke wraps zijn dit. Vandaag voor ons gezin gemaakt; waren zeer enthousiast. Mocht het in ieder geval vaker maken. Ook jouw tips voor een feestje/etentje neem ik zeker mee. gr. Nicole

  3. Thanks voor je antwoord Brenda, wij hebben het gegeten en we vonden het heerlijk. Nou is ons niet echt duidelijk of je het koud serveert of toch warm (koelt wel snel af)

  4. Beste Brenda,

    Op zoek naar een wrap recept met kip kwam ik deze tegen en was meteen enthousiast. Dus gelijk naar de winkel om wat benodigdheden in huis te halen die ontbraken. En ik kan je zeggen, de maaltijd beviel bij ons hele gezin!
    Ondertussen hebben we dit vaker gegeten. Het is echt een makkelijk en super lekker recept!

    Bedankt voor het delen :-)

  5. Woensdag deze wraps gemaakt en ze waren super! Zelfs mijn vriend vond ze heerlijk. Vandaag koud gegeten en dan zonder de crème fraiche en ook dit was heerlijk.

  6. mja, vraagje de creme fraiche gewoon uit het busje erop smeren of wat opkloppen tot “slagroom”?
    stond niet in het recept dus nie opgeklopt maar dan is het zo lopend?
    was echt lekker…

  7. Vanavond deze wraps gemaakt, want ziet er inderdaad heerlijk uit. Ziet, want met de ‘gewone’ Cajunkruiden uit de supermarkt (huismerk C1000) royaal ingewreven zoals beschreven, is het echt veel te zout!

  8. Hoi Brenda,

    Sounds pretty good! Nam je grote of kleine wraps? Was dit als avondmaaltijd? Heb je nog een tip wat je erbij kunt serveren?
    Ben ik benieuwd naar omdat ik het avondmaaltijd wil maken en ik me afvraag of het voldoende is.

    Hoor ik graag snel van je!

  9. Wat is dit lekkerrrrrrrrr! Ik had geen cajun-kruiden, dus het is een combi van kippekruiden, pitta-kruiden, peper en zout geworden, maar oh boy, oh boy, wat heeft het gesmaakt!

      1. Had nog wat kip en spek over, dus deze middag meegenomen als lunch en idd: koud is ie ook erg lekker!
        Heb je site nog niet zo lang geleden ontdekt, maar bij deze heb je een grote Belgische fan erbij!

  10. Beste brengt, ziet er goed uit. Wil hem graag maken maar ik heb moeite met de hoeveelheden voor de saus. waar moet ik ongeveer aandenken? qua verhoudingen mosterd crème fraiche enz

  11. Vanavond deze wraps gemaakt; we vonden ze allemaal heerlijk! Eten we zeker vaker. Ik ben wel benieuwd wat jouw favoriete recepten zijn!

  12. Super recept. Dit is hier thuis echte een grote favoriet geworden! Cajun kruiden zijn ook heel makkelijk zelf te maken trouwens :-)

  13. Ik heb deze wraps vandaag gemaakt en wat waren ze lekker! Super combinatie. Ik heb zelf nog wat gekarameliseerde uienringen erbij gedaan :)

  14. Heerlijk, zeker een blijvertje wat mij betreft. Alleen, wat iemand anders al opmerkte, bij mij ook veel te zout met de cajunkruiden uit de supermarkt. De volgende keer maar zelf het kruidenmengsel maken of zeker de helft minder gebruiken. Dat maakt het perfect, denk ik!

  15. Wou deze vanavond nog eens maken, maar ik bleek geen wraps in huis hte hebben. Dan maar pitta-broodjes in de broodrooster gestoken en daar alles tussengedaan. Mega-lekker!

  16. Echt m’n favoriete recept geworden dit! Heerlijk! Was bij mij de eerste keer ook te zout, dus de keer erop gewoon een stuk minder kruiden en toen was het prima.

Geef een reactie

Misschien vind je dit ook leuk