Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

It’s a Wrap! A Kip-Cajun Wrap!

DSC_0703 tekst

Vandaag een heerlijke recept die jullie allemaal moeten maken: Kip Cajun Wraps!

Deze heerlijke kip-cajun wraps hebben we gegeten op de verjaardag van J. Omdat je dit goed kunt voorbereiden, en eigenlijk iedereen het lekker vind gingen we voor de wraps. En omdat het eens iets anders is dan soep met een broodje kroket.

We hebben de verjaardagsgasten zelf hun wraps laten samenstellen. Op deze manier at iedere gast een wrap die hij/zij zelf het lekkerst vond.
Verschillende variaties waren mogelijk. Hoofdingrediënten waren een gehakt-burritomengsel en cajun-kip-reepjes. Hierbij konden de gasten zelf verschillende ‘toppings’ toevoegen:  ijsbergsla, gebakken spek, komkommer, tomaat, crème fraîche, guacamole, honing-mosterdsaus, geroosterde pijnboompitjes..

We hebben iedereen aangeraden ook een  kip-cajun-wrap te maken. Dat advies werd opgevolgd, iedereen vond het óntzettend lekker!

Kip-Cajun Wraps

Ziet dit er niet uit om op te vreten?

Yummy!

Kip-Cajun Wraps

Kip-cajun-wraps met spek

Ingrediënten voor 6 wraps:

  • 6 wraps
  • 2 kipfilets
  • 12 plakjes spek
  • ijsbergsla
  • handje pijnboompitjes
  • peper
  • zout
  • cajunkruiden
  • paneermeel
  • ei
  • bloem
  • 2 eetlepels honing
  • 2 eetlepels mosterd
  • 2 eetlepels mayonaise
  • crème fraîche

Bereiding:

Snijd de kipfilets horizontaal doormidden zodat de kipfilet minder dik is. Sla de kipfilets plat. Dit gaat gemakkelijk door er folie overheen te leggen en met een koekenpan te slaan.

Kruid de platgeslagen kipfilets royaal met cajunkruiden. Paneer de gekruide kipfilets door ze door de bloem, het ei en tot slot door de paneermeel te halen. Bak dit aan in een koekenpan met olie.
Snijd de gebakken kipfilets in reepjes.

Bak de spek uit in een koekenpan en rooster de pijnboompitjes.
Maak honing-mosterdsaus door honing, mosterd en mayonaise te mengen. (naar smaak kun je de verhoudingen aanpassen, beetje honing, mosterd of mayonaise erbij)
Verwarm de wraps in een koekenpan of de magnetron.

Beleg de wraps als volgt:
Smeer horizontaal een beetje crème fraîche over de wrap. Beleg deze strook met ijsbergsla, uitgebakken spek en reepjes cajun-kipfilet. Tot slot verdeel je hierover een lepel honing-mosterdsaus en pijnboompitjes.

Vouw de wraps dicht, en geniet van deze lekkere wrap.

 

Bron: het originele recept staat in een van de  ‘Kook Ook’ boekjes

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

48 Comments

  1. Els 5 september 2016 at 22:16

    Wou deze vanavond nog eens maken, maar ik bleek geen wraps in huis hte hebben. Dan maar pitta-broodjes in de broodrooster gestoken en daar alles tussengedaan. Mega-lekker!

    Reply
  2. Lianne 6 oktober 2016 at 20:12

    Net gemaakt en het was super lekker!

    Reply
  3. Juliët 25 januari 2017 at 14:15

    Echt m’n favoriete recept geworden dit! Heerlijk! Was bij mij de eerste keer ook te zout, dus de keer erop gewoon een stuk minder kruiden en toen was het prima.

    Reply
    1. Juliët 25 januari 2017 at 14:17

      Haha oeps, ik zie nu dat ik al eerder had gereageerd. ?

      Reply

Geef een reactie

Misschien vindt je dit ook leuk: