Wat eten we vanavond?

Mexicaanse Wraptaart

Mexicaanse wraptaart

Wraps. Maar geen normale, saaie, wraps. We gaan voor een spectaculaire wraptaart!
De Mexicaanse Wraps zijn denk ik bij iedereen wel bekend. Een wraptaart is eens wat anders. Én super lekker!

Dit recept heeft Inge, een van de bezoekers van mijn blog ingezonden. Lijkt het je leuk om een van jouw recepten op mijn blog terug te zien? Maak je regelmatig een lekker recept waarvan je denkt dat anderen dit ook zouden moeten proberen? Heb je een recept gevonden die niet kan ontbreken op Brenda Kookt? Ik vind het leuk om tips en inspiratie te ontvangen van bezoekers. Stuur je recept in via info@brendakookt.nl! Wie weet zie je je recept op mijn blog terug!

Qua ingrediënten heb je hetzelfde nodig als wanneer je normale wraps maakt. Het enige verschil is dat je voor een wraptaart een ronde ovenschaal of springvorm nodig hebt. Doormiddel van laagjes wraps en vulling bouw je een taart. En bovenop de taart strooi je een beetje geraspte kaas voor een lekker korstje. Net zoals bij lasagne.

DSC_0148 2

 

Mexicaanse Wraptaart

Ingrediënten (voor 4 of 5 porties)

  • 1 ui
  • 300 gram rundergehakt
  • kruidenmix voor taco’s (voor 300 gram gehakt)
  • 400 gram Italiaanse roerbakmix
  • 125 gram champignons
  • 200 gram uitgelekte maïs
  • 500 gram gezeefde tomaten
  • 6 wraps
  • 100 gram geraspte belegen kaas
  • 1 theelepel met een mix van gedroogde basilicum/oregano

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 200 °C.

Verhit olie in een koekenpan of wok. Snipper de ui en fruit dit aan. Voeg de gehakt toe en bak dit rul. Bak de kruiden een minuutje mee. Snijd de champignons in plakjes, voeg dit bij het gehakt. Voeg de roerbakmix hier ook bij. Bak dit 5 minuten mee. Schep de maïs met de gezeefde tomaten en 100 ml water door het gehaktmix. Verwarm de saus ongeveer 2 minuten. Voeg peper en zout naar smaak toe.

Leg in een ingevette ronde ovenschaal of springvorm een wrap op de bodem. Schep hier 1/6 van de saus op, verdeel dit over de wrap, en dek dit af met een nieuwe  wrap. Maak om en om lagen met saus en wraps. Eindig met een laag saus. Strooi de kaas en kruiden erover. Bak de wraptaart 20 minuten in de oven.

Lekker met guacamole, crème fraîche en ijsbergsla met en beetje yoghurtdressing.

Tip: Dit recept is oorspronkelijk bedoeld voor 4 porties. Echter zijn het vrij grote porties. Als je vier grote eters hebt komt de taart misschien wel op. Maar zelf ben ik voor 5 porties uit 1 taart gegaan. Met een kleine salade erbij zit je hierna goed vol.

———————————————
Op de hoogte blijven? Volg mijn blog via FacebookTwitter of Bloglovin
Op Instagram (username @brendakookt) komen de lekkerste foodfoto’s voorbij!

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

74 Comments

  1. Veronique 11 januari 2018 at 20:35

    Vanavond eens aan deze taart gewaagd. Hij was lekker, maar ik miste de pit een beetje. Volgende ronde mijn eigen draai eraan geven :-)

    Dank je wel voor het recept!

    Reply
  2. Claudia 26 januari 2019 at 15:52

    Hoi rare vraag misschien …maar de maat van zo.n springvorm zodat de wrapstaart erin past of andere optie misschien

    Reply
  3. Gemma 3 maart 2019 at 15:11

    Ik krijg volgend weekend vrienden op het eten en wil de Mexicaanse Wraptaart gaan maken. kan ik het gehakt mengsel van te voren klaar maken?

    Reply
    1. Brenda Kookt 5 maart 2019 at 10:05

      Ja dat kan heel goed Gemma. En dan last minute de taart opbouwen en lekker de oven in schuiven

      Reply
  4. Marieke 27 oktober 2019 at 14:16

    Hij is zo lekker! Geef het recept vaak aan anderen zodat ze de taart ook kunnen maken.

    Reply
    1. Brenda Kookt 29 oktober 2019 at 14:12

      Wat super leuk om te horen Marieke! Ik moet dit recept zelf ook snel weer eens eten, is alweer een tijd geleden.

      Reply

Geef een reactie

Misschien vindt je dit ook leuk: