Mexicaanse Wraptaart

Mexicaanse wraptaart

Wraps. Maar geen normale, saaie, wraps. We gaan voor een spectaculaire wraptaart!
De Mexicaanse Wraps zijn denk ik bij iedereen wel bekend. Een wraptaart is eens wat anders. Én super lekker!

Dit recept heeft Inge, een van de bezoekers van mijn blog ingezonden. Lijkt het je leuk om een van jouw recepten op mijn blog terug te zien? Maak je regelmatig een lekker recept waarvan je denkt dat anderen dit ook zouden moeten proberen? Heb je een recept gevonden die niet kan ontbreken op Brenda Kookt? Ik vind het leuk om tips en inspiratie te ontvangen van bezoekers. Stuur je recept in via info@brendakookt.nl! Wie weet zie je je recept op mijn blog terug!

Qua ingrediënten heb je hetzelfde nodig als wanneer je normale wraps maakt. Het enige verschil is dat je voor een wraptaart een ronde ovenschaal of springvorm nodig hebt. Doormiddel van laagjes wraps en vulling bouw je een taart. En bovenop de taart strooi je een beetje geraspte kaas voor een lekker korstje. Net zoals bij lasagne.

DSC_0148 2

 

Mexicaanse Wraptaart

Ingrediënten (voor 4 of 5 porties)

 • 1 ui
 • 300 gram rundergehakt
 • kruidenmix voor taco’s (voor 300 gram gehakt)
 • 400 gram Italiaanse roerbakmix
 • 125 gram champignons
 • 200 gram uitgelekte maïs
 • 500 gram gezeefde tomaten
 • 6 wraps
 • 100 gram geraspte belegen kaas
 • 1 theelepel met een mix van gedroogde basilicum/oregano

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 200 °C.

Verhit olie in een koekenpan of wok. Snipper de ui en fruit dit aan. Voeg de gehakt toe en bak dit rul. Bak de kruiden een minuutje mee. Snijd de champignons in plakjes, voeg dit bij het gehakt. Voeg de roerbakmix hier ook bij. Bak dit 5 minuten mee. Schep de maïs met de gezeefde tomaten en 100 ml water door het gehaktmix. Verwarm de saus ongeveer 2 minuten. Voeg peper en zout naar smaak toe.

Leg in een ingevette ronde ovenschaal of springvorm een wrap op de bodem. Schep hier 1/6 van de saus op, verdeel dit over de wrap, en dek dit af met een nieuwe  wrap. Maak om en om lagen met saus en wraps. Eindig met een laag saus. Strooi de kaas en kruiden erover. Bak de wraptaart 20 minuten in de oven.

Lekker met guacamole, crème fraîche en ijsbergsla met en beetje yoghurtdressing.

Tip: Dit recept is oorspronkelijk bedoeld voor 4 porties. Echter zijn het vrij grote porties. Als je vier grote eters hebt komt de taart misschien wel op. Maar zelf ben ik voor 5 porties uit 1 taart gegaan. Met een kleine salade erbij zit je hierna goed vol.

———————————————
Op de hoogte blijven? Volg mijn blog via FacebookTwitter of Bloglovin
Op Instagram (username @brendakookt) komen de lekkerste foodfoto’s voorbij!


Brenda Hoff
Brenda Hoff
Brenda is een lekkerbek en gek op pannenkoeken, chips en chocolade. Brenda's recepten zijn snel en toegankelijk, de makkelijke maaltijden hebben vaak een verrassende twist waardoor het net even anders is dan je gewend bent.
74 comments
 1. Wat een leuk idee, ziet er heerlijk uit. En je kan natuurlijk variëren met de vulling.
  Zo maak ik met wraps een Mexicaanse lasagne.

 2. Ook ik vind dit een supergoeie tip! Fijn ook dat dit de oven in gaat. Ik vind gewone wraps altijd zo snel koud worden. En ik haat koud eten

 3. Onwijs leuk idee. We zijn hier in huis gek op Mexicaans eten en op wraps (vooral de man in huis), dus dit ga ik sowieso een keer maken binnenkort.

 4. Ik ben van plan om dit recept aankomend weekend te maken. :) Hij lijkt me zo lekker!
  Wel heb ik een vraagje. Er staat in het recept ‘Schep de maïs met de gezeefde tomaten en water door het gehaktmix.’ Over welk water gaat dit? Het water dat bij de mais zit, of moet je zelf nog water uit de kraan toevoegen. Zo ja, hoeveel? Ik hoor het graag. :)

  1. Hi Margriet, goed dat je het zegt, dat was ik vergeten. Het gaat om 100 ml water. Heb het er in het recept bijgezet. Laat je weten hoe de wraptaart gemaakt heeft?

   1. Uiteraard! En hopelijk denk ik er aan om foto’s te maken, want de sperziebonenschotel is al tot 2 keer toe op gegaan zonder foto’s te maken. :’) Had gewoon zo’n trek er in, haha!

 5. Hallo Brenda,

  Wat een geweldig lekker uitziend gerecht. Gaan we zeker een keertje maken.
  Mag ik je misschien een vraagje stellen? Ik ben op zoek naar een tortillamaker/machine.
  Kun je misschien een adres of bedrijf geven waar we er een zouden kunnen kopen?
  Alvast heel erg bedankt voor eventuele ideeën.

  Kees

 6. Hallo Brenda,

  Wat een super recept!!! We hebben vanavond heerlijk gegeten van deze taart. Ik heb wel nog een leuke variatie. ik heb op de bovenkant van de taart tortilla chips(Chili smaak) gedaan met kaas erover. Het snijden ging wat moeilijker maar het zag er erg feestelijk uit. We vonden de chips bovenop allemaal erg lekker.
  Ik heb al verschillende recepten gemaakt van jou site en ze zijn altijd heerlijk:)

  Groetjes!!

 7. Ikzelf gebruik voor snelle taart de rest van mijn eigengemaakte bolognesesaus, hier voeg ik wat mexicaanse kruidenmix aan toe.
  op iedere wrap, dun laagje finesse, laagje saus, daar,overheen repen rode of gele paprika en dunne uienringen.
  tip; op de bovenste wrap een dikke laag blue band finesse voor verrijken( i.p.v. creme fraiche;maar 15% vet) smeren en daarover de geraspte kaas.
  Afbakken en smullen maar!

  1. Bij de Turkse supermarkt verkopen ze bakjes met kruiden. Maar tacokruiden zijn ook verkrijgbaar in de supermarkt. Dan zitten ze meestal in een zakje. Ze liggen dan meestal bij de verpakkingen met wraps.

 8. Hallo Brenda, De taart is afgelopen woensdag door Jeanine gemaakt. Zij vond hem superlekker. Ik ga hem dit weekend maken. Ben beniewd. Je hoor het nog van mij. De foto van de taart heeft ze op facebook gezet en kreeg meteen reacties van vrienden of zij het recept mochten hebben. Zij heeft natuurlijk jouw site aanbevolen. Groetjes, Agnes

 9. Hoi Brenda, ik heb je wraptaart al verschillende keren gemaakt. Elke keer weer net iets anders. Het is een makkelijk recept, lukt altijd en ziet er spectaculair uit. Een lekkere verse salade erbij en je bent klaar. Dank je wel!!!

 10. Net als je andere recepten, het was weer heerlijk. Bij mij was ie wel iets te nat (liep veel vocht uit), misschien omdat ik de tomaat zelf had gezeefd? Maar hij was desondanks heerlijk :-)

 11. Ik zie dat er op de taart ook nog cherrytomaatjes liggen. Voeg je deze toe als alles klaar is of gaan ze ook de oven in?

 12. Wat een heerlijk gerecht! Gisteren voor het eerst gemaakt omdat ik gasten kreeg, hij is met vier personen helemaal opgegaan. Ik ga hem zeker vaker maken :)

 13. Hoi Brenda,
  Regelmatig probeer ik je recepten er zijn er al diverse in mijn recepten boekje beland. Kortom dus erg lekker. Vandaag hebben we de Mexicaanse wraptaart gegeten, Hiervoor heb ik garlic wraps gebruikt (bij de Deka verkrijgbaar), erg lekker!
  Succes verder met je recepten en site, ik blijf je volgen!
  Groetjes, Miranda

   1. Ik heb al een keer een wrapstaart gemaakt maar dan zat er tussen iedere wraps cream frais en geraspte kaas . Ook erg lekker.

 14. Ik heb de taart vanavond gekookt en hij was erg lekker! Zelfs mijn kinderen smulden ervan en dat zijn nogal kritische eters!

 15. Beste Brenda,
  Heb vanavond voor de eerste keer je Mexicaanse wraptaart gemaakt en het was een groot succes!
  Hartelijk bedankt!
  Brigitte

 16. heerlijke taart wij gebruiken dezelfde ingrediënten voor totaal 3 personen maar gebruiken minder wraps zodat deze minder machtig is…. als we met meer dan 3 eten dan gebruik ik meer wraps dan is het machtiger en is het ook voldoende.
  Het is een ideaal recept omdat je er goed mee kan varieren…

 17. Vandaag de wraptaart gemaakt maar hij viel hier niet in de smaak.
  De wraps’s waren glibberig geworden door de saus en daar houden we niet van.
  Misschien heb ik iets verkeerd gedaan?

 18. Dank je wel Brenda, dit gaan we vanavond eten! Even een origineel serveeridee, hopelijk vinden mijn meiden het een succes.

 19. Vanavond deze taart gemaakt. Wat een heerlijk recept!! Zelf heb ik bij de derde en de bovenste laag de wrap ingesmeerd met crème fraiche, zodat de smaak door het gerecht zit. Wat een zalig gerecht! Ook m’n tafelgenoten erg blij gemaakt. Het bleef heerlijk warm, terwijl normaal als ik wraps eet, ze bijna lauw zijn. Jum, voor herhaling vatbaar!!

 20. Hallo Brenda,

  Vanavond deze taart gemaakt. Hij was heerlijk!! De saus was wel wat dun waardoor mijn springvorm heeft gelekt. Gelukkig heb ik wel een opvangplaat in mijn oven geschoven. De schade viel mee.

  Deze week een nieuwe springvorm aanschaffen.

  Groetjes, Ina

 21. Ziet er lekker uit. Ik heb zelf laatst ook een wraptaart gemaakt, maar totaal weer anders dan die van jou qua ingredienten. Als je hem wilt proberen check mijn website. :) Ga deze ook een keertje proberen.

 22. Vanavond eens aan deze taart gewaagd. Hij was lekker, maar ik miste de pit een beetje. Volgende ronde mijn eigen draai eraan geven :-)

  Dank je wel voor het recept!

 23. Ik krijg volgend weekend vrienden op het eten en wil de Mexicaanse Wraptaart gaan maken. kan ik het gehakt mengsel van te voren klaar maken?

Geef een reactie

Misschien vind je dit ook leuk