Ei in broodje

Ei in broodjeEen broodje ei. Het eitje niet er op, maar er in. En niet gekookt, niet uit de koekenpan, maar een ei in broodje uit de oven.

Dit is een heerlijk broodje ei. Het leuke (en lekkere) is dat je er alle kanten mee op kunt. Aan ieders smaak is dit broodje aan te passen, én het presenteert leuk. Een hele goede tip voor het paasontbijt of brunch, als je het mij vraagt.

Ei in broodje

Het is lekker om naast het eitje extra ingrediënten toe te voegen. Zo krijgt je broodje ei nog meer smaak.  Ik koos voor tomaat, spinazie, champignons en kaas.

Ei in broodje

Ei in broodje

Ei in broodje

Ingrediënten

  • 4 pistoletjes
  • 4 eieren M
  • 6 Cherry tomaatjes
  • 16 blaadjes spinazie
  • 3 champignons
  • 4 plakjes kaas
  • 2 eetlepels gesmolten boter
  • peper en zout

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 180 °C. Plaats bakpapier op een bakplaat.
  • Snijd de champignons in plakjes, de Cherry tomaatjes in kwarten.
  • Hol de pistoletjes voorzichtig uit. Zorg ervoor dat de buitenkant van de broodjes heel blijft.
  • Smeer de binnenkant van de broodjes in met boter en bestrooi met peper en zout.
  • Leg in ieder broodje 3 blaadjes spinazie, een paar plakjes champignon en 3 stukjes tomaat. Leg hierop een plakje kaas. Druk dit even goed aan.
  • Breek boven ieder broodje een ei. Verdeel tot slot nog een beetje spinazie, stukje tomaat en plakje champignon over het broodje.
  • Strooi er nog een beetje peper en zout over.
  • Bak de broodjes 10 tot 12 minuten in de oven. Bedek de broodjes hierna losjes met aluminiumfolie. Bak de broodjes nog 20 tot 25 minuten af.
| Afdrukken

 


Brenda Hoff
Brenda Hoff
Brenda is een lekkerbek en gek op pannenkoeken, chips en chocolade. Brenda's recepten zijn snel en toegankelijk, de makkelijke maaltijden hebben vaak een verrassende twist waardoor het net even anders is dan je gewend bent.
33 comments
  1. Hoi Brenda,
    wat een leuk gerechtje, ziet er feestelijk en lekker uit!
    gaan de pistoletjes echt 30 tot 37 minuten in de oven, dat lijkt me zo lang?
    Fijne dag! groetjes Yvonne

    1. Deze broodjes gevuld met ei zijn zeker lekker. Ze gaan inderdaad 30 tot 37 minuten in de oven. Anders stolt het ei niet goed.
      Om ervoor te zorgen dat de broodjes mooi bruin blijven gaat de aluminiumfolie er na ongeveer 10 minuten overheen.

  2. In tegenstelling tot Kerst doen wij nooit veel aan Pasen, maar een ei hoort er wel bij. Ik weet nu wel hoe we zullen ontbijten dit jaar!!

  3. Zojuist de broodjes gemaakt, maar dan met ontbijtspek, champignon, paprika, kaas en een cherrytomaat. Brenda het is een heerlijk recept dank je wel.

  4. Wat vind ik op jouw blog toch altijd een leuke dingen! :) Deze ei-bootjes met Pasen, of welke andere speciale brunch dan ook… enig!
    Aan de foto’s te zien, neem ik aan dat een pistoletje een half- of voorgebakken broodje is? Waar zou ik die kunnen vinden?

    1. Ik heb normale afbakbroodjes gebruikt. Door ze te bedekken met aluminiumfolie voorkom je dat ze te bruin worden. De lange oventijd is nodig omdat het ei anders niet goed stolt.

      Als je van een zacht eitje houdt kun je de broodjes minder lang afbakken.

  5. Hoi Brenda.
    Zag je recept op pinterest en heb het uitgeprobeerd.
    Was erg lekker en ga het zeker nog meer maken met andere ingrediënten
    Bedankt voor de tip
    groetjes Karin

  6. Brenda het ziet er lekker uit. Ga het zeker proberen . en dat gebeurd met mijn gezin aan de paasbrunch. Fijne Pasen .
    Groetjes Sandra.

    1. ik heb ze gemaakt volgens je recept en smaakten heerlijk. Met Pasen maak ik ze weer en dan met was ontbijtspek erbij. Lijkt me heerlijk.

  7. Jummie, ik kwam via je recept voor ei in een tomaat bij dit recept van ei in een broodje. En ze lijken me allebei heerlijk! En een prachtige presentatie, deze komen bij de paasbrunch. Want één ei is geen ei, twee ei is een half ei en drie ei is een paasei ;-)

  8. Ik heb deze broodjes al een paar keer gemaakt. Helaas worden de pistoletjes zo hard dat je er iemand mee kan doodgooien. Zit te denken of het zou werken door afbak broodjes even in de oven te zetten, ei etc erin en dan verder afbakken.

  9. Brenda,

    misschien is het handiger bij de ingrediëntenlijst ipv 4 pistoletjes er aan toe te voegen dat het gaat om afbakbroodjes.
    Wanneer men gewoon 4 pistolets uitholt en dan die tijd in de oven zet kunnen ze uitdrogen.

    Op de 2de foto is wel duidelijk te zien dat het om afbakbroodjes gaat.

    ps: babyspinazie is er vanaf volgende week volop verkrijgbaar. ;-)

Geef een reactie

Misschien vind je dit ook leuk