Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond?

Ei in broodje

Een broodje ei. Het eitje niet er op, maar er in. En niet gekookt, niet uit de koekenpan, maar een ei in broodje uit de oven. Een lekkere variatie op het welbekende broodje met ei.

Dit is een heerlijk broodje met ei, na al die jaren blijft dit recept een van mijn favorieten. Het is simpel, lekker en je kunt er heel goed mee variëren. Zo is het iedere keer weer anders en aan ieders smaak aan te passen. En daarbij presenteert het ook erg leuk. Een hele goede tip voor het paasontbijt of brunch, als je het mij vraagt.

Ei in broodje

Ei in broodje

In dit geval hollen we een afbakbroodje uit. Hier in breken we het ei en vervolgens bakken we dit in de oven. En klaar is je lekkere warme broodje met ei.

Het is lekker om naast het eitje extra ingrediënten toe te voegen. Zo krijgt je broodje ei nog meer smaak.  Ik koos voor tomaat, spinazie, champignons en kaas. Maar je kunt natuurlijk ook andere dingen toevoegen. Bijvoorbeeld zalm, ham of kip. Of extra groenten.

Ei in broodje

Ei in broodje

Ingrediënten

  • 4 pistoletjes
  • 4 eieren M
  • 6 Cherry tomaatjes
  • 16 blaadjes spinazie
  • 3 champignons
  • 4 plakjes kaas
  • 2 eetlepels gesmolten boter
  • peper en zout

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 180 °C. Plaats bakpapier op een bakplaat.
  • Snijd de champignons in plakjes, de Cherry tomaatjes in kwarten.
  • Hol de pistoletjes voorzichtig uit. Zorg ervoor dat de buitenkant van de broodjes heel blijft.
  • Smeer de binnenkant van de broodjes in met boter en bestrooi met peper en zout.
  • Leg in ieder broodje 3 blaadjes spinazie, een paar plakjes champignon en 3 stukjes tomaat. Leg hierop een plakje kaas. Druk dit even goed aan.
  • Breek boven ieder broodje een ei. Verdeel tot slot nog een beetje spinazie, stukje tomaat en plakje champignon over het broodje.
  • Strooi er nog een beetje peper en zout over.
  • Bak de broodjes 10 tot 12 minuten in de oven. Bedek de broodjes hierna losjes met aluminiumfolie. Bak de broodjes nog 20 tot 25 minuten af.

 

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

33 Reacties

  1. Xavier lamb 8 april 2018 om 01:24

    Awesome

  2. JSJ 18 mei 2018 om 12:28

    Prachtig recept?

  3. Rob 6 april 2019 om 13:53

    Brenda,

    misschien is het handiger bij de ingrediëntenlijst ipv 4 pistoletjes er aan toe te voegen dat het gaat om afbakbroodjes.
    Wanneer men gewoon 4 pistolets uitholt en dan die tijd in de oven zet kunnen ze uitdrogen.

    Op de 2de foto is wel duidelijk te zien dat het om afbakbroodjes gaat.

    ps: babyspinazie is er vanaf volgende week volop verkrijgbaar. ;-)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel recept