Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Paksoi, Broccoli en Zalm

Paksoi, Broccoli en Zalm

Vandaag gaan voor een receptje met paksoi! Samen met broccoli en zalm een heerlijk gerechtje.

Paksoi, Broccoli en Zalm dus. Met mihoen!

Dit is oorspronkelijk een recept van ah. Met vriendinnen heb ik het inmiddels meerdere keren gegeten. Het is lekker, én snel klaar.

Enige nadeel vond ik dat er voor mijn gevoel weinig groenten in zat. Misschien komt dit ook doordat de paksoi nogal slinkt bij het bakken. Zelf vind ik zalm en spinazie altijd een goede match, maar in combinatie met paksoi leek me dit niet ideaal. Tally, voedingsdeskundige van Nutri-Help, raadde me aan broccoli aan het recept toe te voegen. Dit is een lekkere toevoeging. Zalm en broccoli gaan  goed samen.

Paksoi, broccoli en zalm dus. Heerlijk met de zoete ketjap, gebakken uitjes en mihoen.

Paksoi, Broccoli en Zalm

Paksoi, Broccoli en Zalm

Ingrediënten voor 4 personen

  • 4  zalmfilets (ontdooid)
  • 250 gram mihoen
  • 1 ui, in halve ringen
  • 1 paksoi, in stukjes van 2 cm
  • 1 stronk broccoli in roosjes
  • 4 eetlepels zoete ketjap
  • gebakken uitjes

Bereiding:

Dep de zalm droog en snijd deze in stukjes. Kook de broccoliroosjes 10 minuten tot ze beetgaar zijn.
Doe de mihoen in een schaal en schenk er 1 1/2 liter kokend water over. Laat dit 4 minuten staan.

Verhit olie in een wok en fruit de ui aan. Voeg de zalm toe en roerbak dit mee. Als ze zalm is aangebakken voeg je de paksoi, broccoli en ketjap toe, roerbak dit nog een paar minuutjes mee.

Giet de mihoen af en verdeel over de borden. Verdeel de zalm met paksoi en broccoli over de mihoen. Bestrooi het gerecht met de gebakken uitjes..

Bron: ah

Hou je van roerbak gerechten en mihoen? Bekijk dan ook eens dit recept.

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

2 Comments

  1. Nienke 11 maart 2013 at 12:12

    Vreemd dat de paksoi zo slonk want het moet inderdaad maar even in de pan en dat doe je ook in dit recept. Grappig om het te combineren met broccoli.. uiteraard kun je het met veel meer groenten combineren, paksoi is een groente die zich voor alles goed leent.. Ik zou ook eens proberen met wortel (ook kort mee in de pan) of met Peultjes om in de P te blijven..
    En Ketjap Asin, de zoute ketjap, ipv de zoete.. Lekker, dit receptje gaat deze week op ons menu! Paksoi is toevallig net gekocht, en zalm ligt nog wel in de diepvries..
    Mjam!

    Baby paksoi, kan je in de toko kopen is ook ontzettend lekker, iets meer smaak en die eet ik ook als rauwkost..

    Reply
    1. Brenda 11 maart 2013 at 16:17

      Met slinken bedoel ik dat er zo weinig over blijft van de paksoi. Je ziet er zo weinig van, qua volume. Leuk dat jullie dit deze week gaan eten Nienke.
      Volgende keer als ik in de toko ben neem ik baby paksoi mee :-)

      Reply

Geef een reactie

Misschien vindt je dit ook leuk: