Vrijdagavond, half 19.30 uur. De telefoon gaat, vrienden laten weten dat ze binnen een half uurtje op de stoep staan. Gezellig een ‘koppie’ en een borreltje halen. Leuk, gezellig!
Tot je erachter komt dat je niets in huis hebt voor bij de koffie. Geen lekkere koek of andere traktatie. Jammer, je wilt je gasten het liefst wel iets lekkers voorzetten.
Geen paniek!
Maak deze Last-Minute Appeltaartjes!
De appeltaartjes zijn snel klaar én als je vrienden arriveren ruiken ze de heerlijke geur van gebakken appel, deeg en kaneel. Ze krijgen meteen trek. Trek in deze heerlijke appeltaartjes.
Binnen 30 minuten staan deze lekkere appeltaartjes op tafel. De ingrediënten heb je in huis, zo kun je altijd iets lekkers op tafel toveren als je onverwachts visite krijgt.
Last-minute appeltaartjes
Ingrediënten voor 4 taartjes:
- 4 plakjes bladerdeeg
- 2 grote appels
- handje rozijnen
- laagje sinaasappelsap
- 2 eetlepels suiker
- 1,5 theelepel kaneel
- 1 eetlepel citroensap
Bereiding:
Wel de rozijnen in sinaasappelsap. Ontdooi de plakjes bladerdeeg.
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Schil de appels en snijd ze in blokjes. Giet de rozijnen af. Meng in een kom de appels met rozijnen, suiker, kaneel en citroensap.
Vet een muffinvorm in. Beleg de vorm met plakjes bladerdeeg.
Verdeel hierover het appel-mengsel.
Verwarm de last-minute appeltaartjes 20 minuten in de oven.