Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond?

Bestel nu:

de Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022 en de Makkelijk & Snel agenda 2022!

Bestel nu:

Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022

Makkelijk & Snel agenda 2022!

Last-Minute Appeltaartjes

Last-Minute appeltaartjes

Vrijdagavond, half 19.30 uur. De telefoon gaat, vrienden laten weten dat ze binnen een half uurtje op de stoep staan. Gezellig een ‘koppie’ en een borreltje halen. Leuk, gezellig!
Tot je erachter komt dat je niets in huis hebt voor bij de koffie. Geen lekkere koek of andere traktatie. Jammer, je wilt je gasten het liefst wel iets lekkers voorzetten.

Geen paniek!

Maak deze Last-Minute Appeltaartjes!

Last-Minute appeltaartjes

De appeltaartjes zijn snel klaar én als je vrienden arriveren ruiken ze de heerlijke geur van gebakken appel, deeg en kaneel. Ze krijgen meteen trek. Trek in deze heerlijke appeltaartjes.

Last-Minute appeltaartjes

Binnen 30 minuten staan deze lekkere appeltaartjes op tafel. De ingrediënten heb je in huis, zo kun je altijd iets lekkers op tafel toveren als je onverwachts visite krijgt.

Last-Minute appeltaartjes

Last-minute appeltaartjes

Ingrediënten voor 4 taartjes:

  • 4 plakjes bladerdeeg
  • 2 grote appels
  • handje rozijnen
  • laagje sinaasappelsap
  • 2 eetlepels suiker
  • 1,5 theelepel kaneel
  • 1 eetlepel citroensap

Bereiding:

Wel de rozijnen in sinaasappelsap. Ontdooi de plakjes bladerdeeg.
Verwarm de oven voor op 200 °C.

Schil de appels en snijd ze in blokjes. Giet de rozijnen af. Meng in een kom de appels met rozijnen, suiker, kaneel en citroensap.

Vet een muffinvorm in. Beleg de vorm met plakjes bladerdeeg.
Verdeel hierover het appel-mengsel.

Verwarm de last-minute appeltaartjes 20 minuten in de oven.

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

10 Reacties

  1. astrid 26 mei 2013 om 12:39

    Hoi Brenda,

    Heb net deze overheerlijke last minutes gemaakt. Supermakkelijk en superrrrrrrrrrsmakelijk.

    Astrid

  2. Gusta 18 oktober 2013 om 15:59

    Het lijkt me een heerlijk recept. Ik ga het snel uit proberen !! Ook met oud/nieuwjaar hoop ik het te maken. Dan i.p.v. de overbekende appelbol en appelflap !!! Weer eens wat anders met een appel !! Ziet er ook smakelijk uit.

  3. Emma 22 maart 2014 om 11:36

    Hoi Brenda,
    Misschien een beetje laat maar ik hoop dat je het nog ziet!
    Moeten de rozijnen persé weken in sinaassappelsap of kan dit ook in water?

    1. Brenda Kookt 24 maart 2014 om 11:41

      Hoi Emma, ik lees je reactie nu pas. Ik hoop dat het gelukt is.
      Je kunt de rozijnen ook in water weken hoor, ze hebben dan iets minder smaak.

  4. Bertien 13 oktober 2014 om 10:29

    Heerlijk!

  5. patricia van Donzel 31 oktober 2015 om 16:09

    Lekker met een scheutje erdoor ; Amarenno !

  6. esther 9 februari 2016 om 14:06

    Hoi Brenda,

    Mijn vraag is of je de bladerdeeg in knipt of snijd om de mooie vorm te krijgen?

  7. Jolanda H 3 juli 2017 om 09:54

    Hallo, ik ben geen heldin in de keuken, ik moet echt een recept hebben met niet te veel ingrediënten. Deze heb ik gisteren gemaakt voor het bezoek, het was supersimpel, zelfs voor mij, haha en erg lekker! Bedankt!!

  8. Brenda Wolke 6 augustus 2017 om 09:55

    Ik zocht een snel appeltaart recept en toen vond ik jou, mijn naam genoot!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *