Last-Minute Appeltaartjes

Last-Minute appeltaartjes

Vrijdagavond, half 19.30 uur. De telefoon gaat, vrienden laten weten dat ze binnen een half uurtje op de stoep staan. Gezellig een ‘koppie’ en een borreltje halen. Leuk, gezellig!
Tot je erachter komt dat je niets in huis hebt voor bij de koffie. Geen lekkere koek of andere traktatie. Jammer, je wilt je gasten het liefst wel iets lekkers voorzetten.

Geen paniek!

Maak deze Last-Minute Appeltaartjes!

Last-Minute appeltaartjes

De appeltaartjes zijn snel klaar én als je vrienden arriveren ruiken ze de heerlijke geur van gebakken appel, deeg en kaneel. Ze krijgen meteen trek. Trek in deze heerlijke appeltaartjes.

Last-Minute appeltaartjes

Binnen 30 minuten staan deze lekkere appeltaartjes op tafel. De ingrediënten heb je in huis, zo kun je altijd iets lekkers op tafel toveren als je onverwachts visite krijgt.

Last-Minute appeltaartjes

Last-minute appeltaartjes

Ingrediënten voor 4 taartjes:

 • 4 plakjes bladerdeeg
 • 2 grote appels
 • handje rozijnen
 • laagje sinaasappelsap
 • 2 eetlepels suiker
 • 1,5 theelepel kaneel
 • 1 eetlepel citroensap

Bereiding:

Wel de rozijnen in sinaasappelsap. Ontdooi de plakjes bladerdeeg.
Verwarm de oven voor op 200 °C.

Schil de appels en snijd ze in blokjes. Giet de rozijnen af. Meng in een kom de appels met rozijnen, suiker, kaneel en citroensap.

Vet een muffinvorm in. Beleg de vorm met plakjes bladerdeeg.
Verdeel hierover het appel-mengsel.

Verwarm de last-minute appeltaartjes 20 minuten in de oven.


Brenda Hoff
Brenda Hoff
Brenda is een lekkerbek en gek op pannenkoeken, chips en chocolade. Brenda's recepten zijn snel en toegankelijk, de makkelijke maaltijden hebben vaak een verrassende twist waardoor het net even anders is dan je gewend bent.
10 comments
 1. Het lijkt me een heerlijk recept. Ik ga het snel uit proberen !! Ook met oud/nieuwjaar hoop ik het te maken. Dan i.p.v. de overbekende appelbol en appelflap !!! Weer eens wat anders met een appel !! Ziet er ook smakelijk uit.

 2. Hoi Brenda,
  Misschien een beetje laat maar ik hoop dat je het nog ziet!
  Moeten de rozijnen persé weken in sinaassappelsap of kan dit ook in water?

 3. Hallo, ik ben geen heldin in de keuken, ik moet echt een recept hebben met niet te veel ingrediënten. Deze heb ik gisteren gemaakt voor het bezoek, het was supersimpel, zelfs voor mij, haha en erg lekker! Bedankt!!

Geef een reactie

Misschien vind je dit ook leuk