Bij een vriendin heb ik laatst voor het eerst een broodquiche van broccoli en tomaat gegeten. Hierbij wordt voor de bodem van de quiche geen (blader)deeg gebruikt, maar sneetjes brood. Een leuk idee, zeker als je de quiche serveert bij de lunch of brunch.
Het leek me leuk om zelf ook eens een broodquiche te maken. Deze keer maakte ik hem voor de lunch. Ik koos als hoofdingrediënten voor tomaat en broccoli. In de warme oven wordt het brood lekker knapperig. Een echte aanrader!
Broodquiche van broccoli en tomaat
Broodquiche van broccoli en tomaat
Ingrediënten
- 8-10 sneetjes casinobrood wit of tarwe
- 500 gram broccoli in roosjes
- knoflookpoeder
- 3 eieren
- 100 ml slagroom
- 100 gram oude geraspte kaas
- 2 tomaten
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Vet een springvorm in.
- Kook de broccoli roosjes 5 minuten voor.
- Snijd de korsten van de sneetjes brood. Bekleed de springvorm met de sneetjes brood. Druk ze stevig aan.
- Verdeel de voorgekookte broccoliroosjes over de springvorm.
- Strooi hier peper, zout en knoflookpoeder over.
- Klop in een kom de eieren los, en meng dit met de kaas en slagroom. Schenk het ei-mengsel over de broccoli. Verdeel plakjes tomaat over de schotel.
- Bak de quiche in 25 minuten goudbruin en gaar.
