Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Broodquiche van broccoli en tomaat

Broodquiche met broccoli en tomaatBij een vriendin heb ik laatst voor het eerst een broodquiche van broccoli en tomaat gegeten. Hierbij wordt voor de bodem van de quiche geen (blader)deeg gebruikt, maar sneetjes brood. Een leuk idee, zeker als je de quiche serveert bij de lunch of brunch.

Het leek me leuk om zelf ook eens een broodquiche te maken. Deze keer maakte ik hem voor de lunch. Ik koos als hoofdingrediënten voor tomaat en broccoli. In de warme oven wordt het brood lekker knapperig. Een echte aanrader!

Broodquiche met broccoli en tomaat

Broodquiche van broccoli en tomaat

Broodquiche van broccoli en tomaat

Ingrediënten

  • 8-10 sneetjes casinobrood wit of tarwe
  • 500 gram broccoli in roosjes
  • knoflookpoeder
  • 3 eieren
  • 100 ml slagroom
  • 100 gram oude geraspte kaas
  • 2 tomaten

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • Vet een springvorm in.
  • Kook de broccoli roosjes 5 minuten voor.
  • Snijd de korsten van de sneetjes brood. Bekleed de springvorm met de sneetjes brood. Druk ze stevig aan.
  • Verdeel de voorgekookte broccoliroosjes over de springvorm.
  • Strooi hier peper, zout en knoflookpoeder over.
  • Klop in een kom de eieren los, en meng dit met de kaas en slagroom. Schenk het ei-mengsel over de broccoli. Verdeel plakjes tomaat over de schotel.
  • Bak de quiche in 25 minuten goudbruin en gaar.

 

Klik hier voor een overzicht van alle paasrecepten

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

7 Comments

  1. Elseline 20 maart 2013 at 13:42

    Hoi Brenda,
    Wat een leuk recept! Dit kun je ook prima maken met de ingrediënten die je nog in huis hebt liggen. Ik ga het zeker eens proberen!
    Groetjes,
    Elseline

    Reply
    1. Brenda 20 maart 2013 at 16:45

      Ja, je kunt hier lekker mee varieren :)

      Reply
  2. Hazel 21 maart 2013 at 07:43

    Ziet er geinig uit! Best lekker denk ik zo : )

    Reply
  3. Maxime 21 maart 2013 at 19:08

    Weer eens wat anders dan met bladerdeeg, leuk idee hoor :)

    Reply
  4. Eva 27 maart 2013 at 18:23

    Hoi Brenda!
    Wij hebben de broodquiche vanavond gegeten en hij was heerlijk! We hadden wel spekjes toegevoegd, smaakt er erg goed bij! Ik was verrast door het knapperige brood!

    Reply
  5. Ruth 16 december 2013 at 16:26

    Hallo Brenda
    als ik hem probeer te printen krijg ik alleen pagina 1

    Reply
    1. Brenda Kookt 16 december 2013 at 16:37

      Hoi Ruth, zojuist heb ik het getest met ditzelfde recept. Bij mij worden wel alle pagina’s afgedrukt. Krijg je een foutmelding? Was misschien het papier van de printer op? Ik hoor graag van je zodat we dit samen kunnen oplossen.

      Reply

Geef een reactie

Misschien vindt je dit ook leuk: