Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond?

NU VERKRIJGBAAR​
De 2021 scheurkalender 
nu met gratis bewaarmapje!
2021 scheurkalender & Brenda’s nieuwe kookboek!

Broccoli Pannenkoekjes

broccolie pannenkoekjes 3 txt

Broccoli saai? Niet als je er lekkere pannenkoekjes van maakt!

Broccoli pannenkoekjes stonden al een tijdje op mijn to-cook lijstje. Omdat er sinds kort weer echte Nederlandse broccoli te verkrijgen is kwam het er nu eindelijk van om ze te maken.

En wat een succes, ze zijn lekker! Misschien komt het ook doordat ik van pannenkoeken hou, daardoor smaken ze voor mij misschien wel extra lekker. Het is dan ook een excuus om nog vaker pannenkoeken te eten ;-)
Bij mij komen ze zeker vaker op tafel!

broccolie pannenkoekjes 1

Hou je van broccoli? Maak dan deze broccoli pannenkoekjes. Hou je niet van broccoli? Maak dan ook deze broccoli pannenkoekjes. Want als je geen broccoli lust, houdt je wel broccoli pannenkoekjes.

Deze pannenkoekjes kun je eten als groente, maar ook als vleesvervanger. Noem ze dan broccoliburgers.

broccolie pannenkoekjes 4

Broccoli Pannenkoekjes

Ingrediënten voor 8 stuks

  • 1 kleine broccoli (ongeveer 250 gram)
  • 2 eieren (m)
  • 70 gram bloem
  • 30 gram Parmezaanse kaas
  • teentje knoflook
  • zout en peper
  • olijfolie om in te bakken

Bereiding:

Snijd de broccoli in roosjes. Gooi de stam niet weg, deze gaan we ook gebruiken. Snijd de stam in ringen. Was de roosjes en stam, kook dit in ongeveer 8 minuten beetgaar.

Rasp de Parmezaanse kaas, pers of snijd de knoflook fijn. Maak een papje van de eieren, bloem, Parmezaanse kaas, knoflook, peper en zout. Stamp de gekookte broccoli fijn (bijvoorbeeld met een aardappelstamper). Meng dit door het papje.

Verwarm een koekenpan met olijfolie. Bak hierin pannenkoekjes van het broccolimengsel.

Serveer de pannenkoekjes met (gebakken) aardappeltjes en een salade.

Bron: smitten kitchen

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

12 Reacties

  1. Verelst 1 mei 2019 om 15:16

    Super lekker gerecht. Wij hebben het als lunch gegeten met een gemengde salade en een salsa van tomaat en avocado. Lekker vullend en geen overladen gevoel!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *