Broccoli Pannenkoekjes

broccolie pannenkoekjes 3 txt

Broccoli saai? Niet als je er lekkere pannenkoekjes van maakt!

Broccoli pannenkoekjes stonden al een tijdje op mijn to-cook lijstje. Omdat er sinds kort weer echte Nederlandse broccoli te verkrijgen is kwam het er nu eindelijk van om ze te maken.

En wat een succes, ze zijn lekker! Misschien komt het ook doordat ik van pannenkoeken hou, daardoor smaken ze voor mij misschien wel extra lekker. Het is dan ook een excuus om nog vaker pannenkoeken te eten ;-)
Bij mij komen ze zeker vaker op tafel!

broccolie pannenkoekjes 1

Hou je van broccoli? Maak dan deze broccoli pannenkoekjes. Hou je niet van broccoli? Maak dan ook deze broccoli pannenkoekjes. Want als je geen broccoli lust, houdt je wel broccoli pannenkoekjes.

Deze pannenkoekjes kun je eten als groente, maar ook als vleesvervanger. Noem ze dan broccoliburgers.

broccolie pannenkoekjes 4

Broccoli Pannenkoekjes

Ingrediënten voor 8 stuks

 • 1 kleine broccoli (ongeveer 250 gram)
 • 2 eieren (m)
 • 70 gram bloem
 • 30 gram Parmezaanse kaas
 • teentje knoflook
 • zout en peper
 • olijfolie om in te bakken

Bereiding:

Snijd de broccoli in roosjes. Gooi de stam niet weg, deze gaan we ook gebruiken. Snijd de stam in ringen. Was de roosjes en stam, kook dit in ongeveer 8 minuten beetgaar.

Rasp de Parmezaanse kaas, pers of snijd de knoflook fijn. Maak een papje van de eieren, bloem, Parmezaanse kaas, knoflook, peper en zout. Stamp de gekookte broccoli fijn (bijvoorbeeld met een aardappelstamper). Meng dit door het papje.

Verwarm een koekenpan met olijfolie. Bak hierin pannenkoekjes van het broccolimengsel.

Serveer de pannenkoekjes met (gebakken) aardappeltjes en een salade.

Bron: smitten kitchen


Brenda Hoff
Brenda Hoff
Brenda is een lekkerbek en gek op pannenkoeken, chips en chocolade. Brenda's recepten zijn snel en toegankelijk, de makkelijke maaltijden hebben vaak een verrassende twist waardoor het net even anders is dan je gewend bent.
12 comments
 1. Gisteren geprobeerd. Echt superlekker. Eens wat anders met broccoli. Zelfs mijn man was enthousiast. En hij is geen groentefan. Kijk elke dag naar je recepten. Krijg ze via mail. Ga zo Door.

 2. Ze zijn heerlijk. Volgens mij zijn ze ook lekker met een fijn gesneden sjalotje en wat Italiaanse kruiden, maar dat ga ik de volgende keer uitproberen. In ieder geval voor herhaling vatbaar.

 3. Iedere dag weer een feest met jou gerechten Brenda!
  Leuk om te maken en heerlijk om te eten…dit samen maakt van koken iedere dag weer een feestje!

 4. Super lekker gerecht. Wij hebben het als lunch gegeten met een gemengde salade en een salsa van tomaat en avocado. Lekker vullend en geen overladen gevoel!

Geef een reactie

Misschien vind je dit ook leuk