Pesto garnalen

Pesto-garnalenspiesje 2 txt

Ik hoop niet dat je door alle spiesjes die de afgelopen dagen voorbij zijn gekomen (namelijk kipspiesjes, shaslick-gehakt spiesjes, Hawaïspiesjes en groentespiesjes) geen spiesje meer kunt zien. Of kunt eten, dus dat je je buik er al vol van hebt. Dat zou zonde zijn want we zijn net over de helft van de barbecueweek en het barbecueweekend is zelfs pas net begonnen.Ik heb ontzettend gehoopt op mooi barbecue weer voor dit weekend en tot nu toe lijkt het erop dat dat gelukt is. Zelf is het plan dat ik zondag ga barbecueën.

Bij de barbecue is het handig om dingen op een spiesje te rijgen. Hierdoor kun je je vlees (vis of groente) gemakkelijk omdraaien en kun je mooie porties maken. En daarbij kun je lekkere variaties maken bijvoorbeeld door groente met vlees of vis te combineren. Dus vandaag gooi ik er gewoon weer een spiesje in!

En niet zomaar een spiesje. Maar een fris pesto-garnalen spiesje. Dit spiesje is lekker, fris en goed gekruid. Niet té gekruid. Maar precies goed gekruid. Én lekker van de barbecue.

Is het toch geen barbecueweer daar waar jij je vandaag (of morgen of volgende week) bevind? Bak deze spiesjes dan gewoon in de grill- of koekenpan. Ook lekker.

Pesto-garnalenspiesje 1

Pesto-garnalen van de barbecue

Ingrediënten voor 4 spiesjes

  • 20 cocktailgarnalen
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1,5 eetlepel rode pesto
  • knoflookpoeder (of klein geperst teentje knoflook)
  • paar blaadjes verse basilicum
  • peper en zout

Extra benodigd: 4 barbecue/satéstokjes

Bereiding

Pel de garnalen. Meng in een kommetje de olijfolie met citroensap, pesto, knoflookpoeder en een beetje peper en zout. Scheur de blaadjes basilicum fijn en meng dit ook door het papje. Marineer de garnalen minimaal 30 minuten in dit papje.

Rijg de garnalen na het marineren op de stokjes, 5 garnalen per stokje. Bak ze op de barbecue gaar.

 


Brenda Hoff
Brenda Hoff
Brenda is een lekkerbek en gek op pannenkoeken, chips en chocolade. Brenda's recepten zijn snel en toegankelijk, de makkelijke maaltijden hebben vaak een verrassende twist waardoor het net even anders is dan je gewend bent.
4 comments
  1. Ziet er lekker uit. Ik heb laatst voor mijn verjaardag een binnen-barbeque gehad. Echt ideaal. Ik hou ook echt van barbecuen. Ik ben nu op zoek naar lekkere recepten. Deze ga ik proberen. Moet vast lekker zijn.

Geef een reactie

Misschien vind je dit ook leuk