Het is weer de week van de Foodblogswap! Vorige maand heb ik overgeslagen, maar deze maand doe ik weer lekker mee. Aranka van Natriumarm kookte van mijn blog en ik mocht deze keer koken van Patricia van Pipfoods. Dat ik op de blog van Patricia iets lekker zou vinden leek me geen probleem. Hier zijn namelijk meer dan 7000 recepten te vinden.
Onbegonnen werk om alle 7000 recepten te bekijken. Om mijn zoektocht te vergemakkelijken ben ik opzoek gegaan naar voorgerechten. Het lijstje van hoofdgerechten in mijn receptenindex wordt namelijk steeds langer. De voorgerechten mogen wel weer aangevuld worden. Ik twijfelde tussen een aantal lekkere gerechtjes maar uiteindelijk besloot ik voor de zalmtartaar te gaan. Dit is namelijk een van de gerechten die ook op mijn to-cook lijst staat. Een mooie gelegenheid om dit van mijn lijstje te kunnen schrappen.
Dit zalmtartaartje is fris, een lekker licht voorgerechtje. Maar je kunt dit natuurlijk ook serveren als amuse. Maak de porties dan minder groot.
Met een ring of steker kun je mooie vormpjes maken. De extra limoen crème fraîche serveer je er bij.
Zalmtartaartje met limoen
Bereidingstijd: 15 minuten
Ingrediënten voor 2 personen:
- 300 gram gerookte zalm
- 20 gram bieslook
- 10 gram bladpeterselie
- 15 ml olijfolie
- 10 ml limoensap
- zout en peper
- 4 eetlepels crème fraîche
- 1 theelepel geraspte limoenschil
- 1 1/5 theelepel geraspte mierikswortel
- extra bieslook en peterselie voor de garnering
Bereiding:
Snijd de gerookte zalm in blokjes. Snijd de bieslook en peterselie fijn. Meng de blokjes zalm met de kruiden.
Voeg de olijfolie, limoensap en de helft van de limoenschil hierbij. Breng dit op smaak met peper en zout, en meng dit goed door.
Maak van de overige ingrediënten een lekker fris sausje. Klopt de crème fraîche los en meng dit met zout, peper, de overgebleven limoenschil en de mierikswortel.
Maak de borden mooi op, bijvoorbeeld door ringen te gebruiken.
Bron: Pipfoods