Snelle hummus van Jamie O.

Hummus

Het idee van hummus (spreek officieel uit hommos) stond me lange tijd tegen. Kikkererwten leken me totaal niet lekker. Dus een puree van kikkererwten stond me ook niet aan. Tot vriendinnen hummus verwerkten in een wrap als hapje. Uiteindelijk aten we deze hapjes de volgende dag zelfs als lunch. Zonder te weten wat het was vond ik het een lekker smeerseltje.
Dit moest ik vaker eten. Dus dat doe ik.

Deze versie van Jamie O. is makkelijk en lekker. Want er zit pindakaas doorheen. Dit zag ik voor het eerst in zijn 15 minutes tv-show, daarna zocht ik het direct op in het boek.

Hummus

Hummus kun je kaal eten op een crackers, broodje of stokbroodje bijvoorbeeld. Maar het is ook erg lekker in combinatie met verse of zongedroogde tomaten, tonijn, feta of plakjes komkommer. En met nog veel meer dingen die ik nog niet geprobeerd heb.

Hummus

Hummus

Ingrediënten:

  • blik van 400 gram kikkererwten
  • 1 volle theelepel pindakaas, zonder stukjes
  • 1 citroen
  • paar blaadjes basilicum
  • snufje komijnzaad
  • 2-3 eetlepels magere yoghurt

Bereiding:

Pers de citroen uit. Pureer de kikkererwten met het citroensap en de overige ingrediënten zodat het een gladde substantie wordt. Breng eventueel op smaak met peper en zout.

Bron: Jamie in 15 minuten, Jamie Oliver (2012)

 

(Visited 24 times, 2 visits today)

Brenda Hoff
Brenda Hoff
Brenda is een lekkerbek en gek op pannenkoeken, chips en chocolade. Brenda's recepten zijn snel en toegankelijk, de makkelijke maaltijden hebben vaak een verrassende twist waardoor het net even anders is dan je gewend bent.
6 comments
  1. Ik heb gisteren voor het eerst hummus gemaakt. Wel met sesampasta. Ik had geen kruiden, dus ik heb er een schep sambal en knoflook in gedaan. Wat is het lekker zeg. Alleen heb ik geen goede keukenmachine en de staafmixer wilde ook niet, Het was wat prutswerk, maar zeker de moeite waard.

  2. http://www.nadiaenmerijn.nl/ Op deze site staat ook een workshop erg leerzaam. Ik maak het vaak en grotere hoeveelheid, je kan het ook prima invriezen. Eigenlijk is een keukenmachine wel noodzakelijk, hoe langer je het laat mengen hoe zalviger het wordt, wel 10 minuten. Ik heb het ook eens gemaakt met zelfgekookte kikkererwten maar dat vond ik minder lekker. Gebruik altijd tahin dat is origineel. Geen idee waarom Jamie pindakaas gebruikt, heeft niets met sneller klaar te maken.

Geef een reactie

Misschien vind je dit ook leuk