Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond?

NU VERKRIJGBAAR​
De 2021 scheurkalender 
nu met gratis bewaarmapje!
2021 scheurkalender & Brenda’s nieuwe kookboek!

Tomaat/Mozzarella Burgers

Burgers met tomaat en mozzarella 3 txt klein

Vandaag gaan we voor een hamburger. Geen saaie droge hamburger met alleen een schijfje augurk. Nee we nemen een lekkere hamburger. Eentje die vol van smaak is. Namelijk op smaak gebracht met citroen, oregano en tijm. Met een tomaten/basilicumsaus en gegratineerd met mozzarella. Dit alles op een lekker krokant broodje.

Dat klinkt goed toch? Het mooie is dat ik je nu het recept ga geven om dit goddelijke broodje te maken. Zelf. Thuis. Dus ga aan de slag, maak deze lekkere hamburger. En geniet. Dat is nog het belangrijkste. Geniet van je lekkere broodje hamburger, tomaat/mozzarella style.

Burgers met tomaat en mozzarella 1

Burgers met tomaat en mozzarella 2

Tomaat/Mozzarella Burgers

Bereidingstijd: 30 minuten

Ingrediënten voor 4 broodjes:

  • 350 gram gehakt
  • 2 beschuitjes
  • 1 ei
  • halve theelepel oregano
  • halve theelepel tijm
  • halve citroen
  • een snuf nootmuskaat
  • zout en peper
  • 1 ui
  • teentje knoflook
  • blik tomatenblokjes
  • 100 ml water
  • 6 Cherry tomaatjes
  • handje verse basilicum
  • bol mozzarella
  • 4 hamburger buns

Bereiding:

Snipper de ui en pers de knoflook. Bak dit even aan zodat de ui glazig wordt. Giet de tomatenblokjes erbij laat dit even sudderen. Voeg hier na het water toe, laat dit mengsel op zacht vuur pruttelen.

Verkruimel de beschuitjes, rasp de halve citroen (gebruik hiervoor een fijne rasp) en splits het ei.
Meng het gehakt met de beschuitkruimels, citroenrasp, eidooier, oregano, tijm, nootmuskaat, peper en zout.
Verdeel het gehakt in vieren en maak hier hamburgers van. Bak de hamburgers in een koekenpan met olie gaar.

Verwarm de oven voor op 180°C. Halveer de tomaatjes en voeg dit bij het tomatenmengsel. Laat ze even mee pruttelen.
Snijd de bol mozzarella in 4 plakken. Verdeel over iedere hamburger een schap tomatenmengsel. Leg hierop een plak mozzarella en een paar blaadjes basilicum. Zet de koekenpan ongeveer 5 minuten in de oven zodat de mozzarella over de hamburgers smelt. Leg de hamburger buns ook even in de oven zodat ze warm en een beetje knapperig worden.

Snijd de buns door. Verdeel er een schep tomatenmengsel op en plaats er vervolgens een hamburger met gesmolten mozzarella op. Garneer het gerecht met een half schijfje citroen en een blaadje basilicum.

 

 

 

 

 

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

4 Reacties

  1. Eslem 15 september 2013 om 09:01

    Zelfs ‘s ochtends vroeg ziet dit er al heerlijk uit!

  2. Diana 3 januari 2015 om 13:49

    Deze zijn super lekker! Vanavond ga ik ze met Italiaans gekruid gehakt proberen.
    Vind dat het iets pittiger mag.

  3. Maris Maria Renne 12 april 2016 om 16:35

    YES! Ik heb alles hiervoor in huis en ga dit vanavond maken! Lijkt me heerlijk en laat je weten hoe het gesmaakt heeft :-)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *