Tomaat/Mozzarella Burgers

Burgers met tomaat en mozzarella 3 txt klein

Vandaag gaan we voor een hamburger. Geen saaie droge hamburger met alleen een schijfje augurk. Nee we nemen een lekkere hamburger. Eentje die vol van smaak is. Namelijk op smaak gebracht met citroen, oregano en tijm. Met een tomaten/basilicumsaus en gegratineerd met mozzarella. Dit alles op een lekker krokant broodje.

Dat klinkt goed toch? Het mooie is dat ik je nu het recept ga geven om dit goddelijke broodje te maken. Zelf. Thuis. Dus ga aan de slag, maak deze lekkere hamburger. En geniet. Dat is nog het belangrijkste. Geniet van je lekkere broodje hamburger, tomaat/mozzarella style.

Burgers met tomaat en mozzarella 1

Burgers met tomaat en mozzarella 2

Tomaat/Mozzarella Burgers

Bereidingstijd: 30 minuten

Ingrediënten voor 4 broodjes:

 • 350 gram gehakt
 • 2 beschuitjes
 • 1 ei
 • halve theelepel oregano
 • halve theelepel tijm
 • halve citroen
 • een snuf nootmuskaat
 • zout en peper
 • 1 ui
 • teentje knoflook
 • blik tomatenblokjes
 • 100 ml water
 • 6 Cherry tomaatjes
 • handje verse basilicum
 • bol mozzarella
 • 4 hamburger buns

Bereiding:

Snipper de ui en pers de knoflook. Bak dit even aan zodat de ui glazig wordt. Giet de tomatenblokjes erbij laat dit even sudderen. Voeg hier na het water toe, laat dit mengsel op zacht vuur pruttelen.

Verkruimel de beschuitjes, rasp de halve citroen (gebruik hiervoor een fijne rasp) en splits het ei.
Meng het gehakt met de beschuitkruimels, citroenrasp, eidooier, oregano, tijm, nootmuskaat, peper en zout.
Verdeel het gehakt in vieren en maak hier hamburgers van. Bak de hamburgers in een koekenpan met olie gaar.

Verwarm de oven voor op 180°C. Halveer de tomaatjes en voeg dit bij het tomatenmengsel. Laat ze even mee pruttelen.
Snijd de bol mozzarella in 4 plakken. Verdeel over iedere hamburger een schap tomatenmengsel. Leg hierop een plak mozzarella en een paar blaadjes basilicum. Zet de koekenpan ongeveer 5 minuten in de oven zodat de mozzarella over de hamburgers smelt. Leg de hamburger buns ook even in de oven zodat ze warm en een beetje knapperig worden.

Snijd de buns door. Verdeel er een schep tomatenmengsel op en plaats er vervolgens een hamburger met gesmolten mozzarella op. Garneer het gerecht met een half schijfje citroen en een blaadje basilicum.

 

 

 

 

 


Brenda Hoff
Brenda Hoff
Brenda is een lekkerbek en gek op pannenkoeken, chips en chocolade. Brenda's recepten zijn snel en toegankelijk, de makkelijke maaltijden hebben vaak een verrassende twist waardoor het net even anders is dan je gewend bent.
4 comments

Geef een reactie

Misschien vind je dit ook leuk