Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond?

NU VERKRIJGBAAR​
De 2021 scheurkalender 
nu met gratis bewaarmapje!
2021 scheurkalender & Brenda’s nieuwe kookboek!

Carpaccio van courgette met feta en munt

Carpaccio van courgette met feta en munt 3 txt

De laatste tijd ben ik fan van gegrilde groenten. Ik verwerk het in pastagerechten en salades, maar nu ook in een carpaccio. Een vegetarische carpaccio. En wat voor eentje.

Dit is gerecht een toppertje. Een carpaccio van gegrilde courgette met feta en munt. Heerlijk, en lekker fris. Als amuse, voor- of bijgerechtje.

Carpaccio van courgette met feta en munt 1

Zo zie je maar dat een lekker gerechtje niet ingewikkeld hoeft te zijn, en ook niet veel ingrediënten hoeft te bevatten. Gegrilde courgette met munt en feta met daarbij een lekkere dressing en sesamzaadjes.

Deze tip kreeg ik van een collega, eentje waarvan ik niet wist dat hij mijn blog las (super leuk dus!). Heb je ook een tip? Een recept die ik eens moet proberen en die je graag op mijn blog terugziet? Laat het me weten! Mail naar info@brendakookt.nl

Carpaccio van courgette met feta en munt 2

Carpaccio met courgette met feta en munt

Bereidingstijd 20 tot 30 minuten

Ingrediënten:

  • courgette
  • zout
  • handje verse munt
  • 40 gram feta
  • halve citroen
  • klein teentje knoflook
  • 3 eetlepels olijfolie extra vergine
  • geroosterde sesamzaadjes
  • vers gemalen peper

Bereiding

Snijd of schaaf de courgette in plakjes van ongeveer 3 tot 5 mm. Verdeel de plakjes  courgette over een snijplank, bestrooi ze met zout. Laat dit ongeveer een half uurtje  staan. Dep de plakken courgette hierna droog.

Verwarm een grillpan op het vuur. Zorg dat de pan goed heet is voor je de plakken courgette erin legt.
Grill de courgetteplakken aan beide kanten mooi bruin.

Rasp de citroen (gebruik een fijne rasp) en pers hem uit. Meng de olijfolie met geperste knoflook, citroenrasp en twee eetlepels citroensap.

Verdeel de gegrilde plakjes courgette over een schaal of meerdere bordjes. Scheur de munt in stukjes en verdeel dit over de courgetteplakjes. Brokkel de feta in stukjes en verdeel dit over de bordjes. Druppel tot slot de dressing erover en maak het gerechtje af met geroosterde sesamzaadjes en vers gemalen peper.

Tips:

  • voor de presentatie is het ook leuk om lange plakken courgette te snijden/schaven in plaats van ronde plakjes.
  • het grillen van groenten gaat ook heel erg goed (en lekker snel)  tussen een contractgrill.

 

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

2 Reacties

  1. Femke 18 september 2013 om 09:15

    Wat een lekker idee. Dit recept bewaar ik voor als een vegetarische vriendin komt eten.

  2. Ivo 28 december 2013 om 10:27

    Heerlijk recept, al twee keer gemaakt, waarvan 1 x als voorgerecht kerstdiner (7 personen). Goed gelukt. We gebruiken wel wat minder citroen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *