Stamppotje van zoete aardappel
Ineens lag er een zoete aardappel in mijn karretje. Geen idee wat ik er mee ging doen. Maar ik dacht ik neem het gewoon mee. Ik had zoete aardappel nog nooit bereid, en nog nooit gegeten. Dus dat werd eens tijd. Ik besloot er een lekker stamppotje van te maken én deze groente meteen teStamppotje van zoete aardappel
Bewaren
Ineens lag er een zoete aardappel in mijn karretje. Geen idee wat ik er mee ging doen. Maar ik dacht ik neem het gewoon mee. Ik had zoete aardappel nog nooit bereid, en nog nooit gegeten. Dus dat werd eens tijd.
Ik besloot er een lekker stamppotje van te maken én deze groente meteen te verwerken in de 26x groente reeks. De tijd begint te tikken voor de 26x groente-reeks. De Z en de A zijn al gebruik. Dus ik heb besloten voor dit gerecht de joker in de zetten. De X van Stamppotje van Zoete Aardappel.
De zoete aardappel heb ik bereid als een gewone aardappel, namelijk gekookt. De structuur van de aardappel is hetzelfde als een gewone, de smaak echter niet. Zoete aardappel is (misschien raad je het al) lekker zoet. Samen met de andijvie, feta, tomaatjes en paprika een heerlijke combi.
Stamppotje van zoete aardappel
Bereidingstijd: 30 minuten
Ingrediënten voor 2 personen:
- 2 grote zoete aardappelen
- klontje roomboter
- peper en zout
- halve krop andijvie
- gegrilde paprika
- zongedroogde tomaatjes
- feta
Bereiding:
Schil de zoete aardappelen en kook ze op dezelfde wijze zoals normale aardappelen.
Houdt na het koken een kopje kookvocht apart.
Was en snijd ondertussen de andijvie en snijd de gegrilde paprika en zongedroogde tomaatjes in stukjes. Verkruimel de feta ook een beetje.
Als de aardappelen gekookt zijn stamp je ze fijn. Voeg hier een beetje kookvocht (op gevoel) en een blokje roomboter bij en breng het op smaak met peper en zout. Meng de rauwe andijvie, gegrilde paprika en gedroogde tomaatjes met het aardappelmengsel en garneer het geheel met feta.