Stamppotje van zoete aardappel

Stampotje zoete aardappel 2

Ineens lag er een zoete aardappel in mijn karretje. Geen idee wat ik er mee ging doen. Maar ik dacht ik neem het gewoon mee. Ik had zoete aardappel nog nooit bereid, en nog nooit gegeten. Dus dat werd eens tijd.

Ik besloot er een lekker stamppotje van te maken én deze groente meteen te verwerken in de 26x groente reeks. De tijd begint te tikken voor de 26x groente-reeks. De Z en de A zijn al gebruik. Dus ik heb besloten voor dit gerecht de joker in de zetten. De X van Stamppotje van Zoete Aardappel.

De zoete aardappel heb ik bereid als een gewone aardappel, namelijk gekookt. De structuur van de aardappel is hetzelfde als een gewone, de smaak echter niet. Zoete aardappel is (misschien raad je het al) lekker zoet. Samen met de andijvie, feta, tomaatjes en paprika een heerlijke combi.

Stampotje zoete aardappel 1

Stamppotje van zoete aardappel

Bereidingstijd: 30 minuten

Ingrediënten voor 2 personen:

 • 2 grote zoete aardappelen
 • klontje roomboter
 • peper en zout
 • halve krop andijvie
 • gegrilde paprika
 • zongedroogde tomaatjes
 • feta

Bereiding:

Schil de zoete aardappelen en kook ze op dezelfde wijze zoals normale aardappelen.
Houdt na het koken een kopje kookvocht apart.

Was en snijd ondertussen de andijvie en snijd de gegrilde paprika en zongedroogde tomaatjes in stukjes. Verkruimel de feta ook een beetje.

Als de aardappelen gekookt zijn stamp je ze fijn. Voeg hier een beetje kookvocht (op gevoel) en een blokje roomboter bij en breng het op smaak met peper en zout. Meng de rauwe andijvie, gegrilde paprika en gedroogde tomaatjes met het aardappelmengsel en garneer het geheel met feta.

 

 


Brenda Hoff
Brenda Hoff
Brenda is een lekkerbek en gek op pannenkoeken, chips en chocolade. Brenda's recepten zijn snel en toegankelijk, de makkelijke maaltijden hebben vaak een verrassende twist waardoor het net even anders is dan je gewend bent.
18 comments
 1. Erg leuk idee om zoete aardappel zo te gebruiken! Ken het wel in Indonesische en Surinaamse gerechten! Ben benieuwd van de week lekker even maken!

 2. Heerlijk gerecht! Lekkere combinatie: het zoet van de aardappels met het enigszins bittere van de andijvie en dan het gekruide van de zongedroogde tomaten, het frisse van de gegrilde paprika’s en het zoute van de feta. Wij vonden het erg lekker!

 3. Heerlijk recept, misschien is het wel een welkome aanvulling om er wat geroosterde pijnboompitten, pecannoten of cashewnoten doorheen te doen.

 4. Net gegeten met krulandijvie uit eigen tuin ;-) Wij vonden het een beetje flauw en hebben er chilisaus doorheen gedaan, voor herhaling vatbaar!

 5. Alles ligt klaar, ga dit morgen maken. Lijkt me heerlijk! Ik heb net een zak pecannoten gekocht dus gezien de tips hier, strooi ik die er ook over heen. Nu al zin in?

 6. Vanavond hebben we je stamppotje gegeten. Makkelijk en erg lekker. We hadden wat Surinaamse sambalsaus toegevoegd voor de pit. Bedankt voor je receptje. Dit gaan we vast nog een keer klaarmaken.

Geef een reactie

Misschien vind je dit ook leuk