Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond?

Bestel nu:

de Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022 en de Makkelijk & Snel agenda 2022!

Bestel nu:

Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022

Makkelijk & Snel agenda 2022!

Stamppotje van zoete aardappel

Stampotje zoete aardappel 2

Ineens lag er een zoete aardappel in mijn karretje. Geen idee wat ik er mee ging doen. Maar ik dacht ik neem het gewoon mee. Ik had zoete aardappel nog nooit bereid, en nog nooit gegeten. Dus dat werd eens tijd.

Ik besloot er een lekker stamppotje van te maken én deze groente meteen te verwerken in de 26x groente reeks. De tijd begint te tikken voor de 26x groente-reeks. De Z en de A zijn al gebruik. Dus ik heb besloten voor dit gerecht de joker in de zetten. De X van Stamppotje van Zoete Aardappel.

De zoete aardappel heb ik bereid als een gewone aardappel, namelijk gekookt. De structuur van de aardappel is hetzelfde als een gewone, de smaak echter niet. Zoete aardappel is (misschien raad je het al) lekker zoet. Samen met de andijvie, feta, tomaatjes en paprika een heerlijke combi.

Stampotje zoete aardappel 1

Stamppotje van zoete aardappel

Bereidingstijd: 30 minuten

Ingrediënten voor 2 personen:

 • 2 grote zoete aardappelen
 • klontje roomboter
 • peper en zout
 • halve krop andijvie
 • gegrilde paprika
 • zongedroogde tomaatjes
 • feta

Bereiding:

Schil de zoete aardappelen en kook ze op dezelfde wijze zoals normale aardappelen.
Houdt na het koken een kopje kookvocht apart.

Was en snijd ondertussen de andijvie en snijd de gegrilde paprika en zongedroogde tomaatjes in stukjes. Verkruimel de feta ook een beetje.

Als de aardappelen gekookt zijn stamp je ze fijn. Voeg hier een beetje kookvocht (op gevoel) en een blokje roomboter bij en breng het op smaak met peper en zout. Meng de rauwe andijvie, gegrilde paprika en gedroogde tomaatjes met het aardappelmengsel en garneer het geheel met feta.

 

 

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

18 Reacties

 1. Annemieke 13 augustus 2016 om 18:40

  Net gegeten met krulandijvie uit eigen tuin ;-) Wij vonden het een beetje flauw en hebben er chilisaus doorheen gedaan, voor herhaling vatbaar!

 2. Martine 19 januari 2017 om 22:51

  Alles ligt klaar, ga dit morgen maken. Lijkt me heerlijk! Ik heb net een zak pecannoten gekocht dus gezien de tips hier, strooi ik die er ook over heen. Nu al zin in?

 3. Hanneke 24 mei 2017 om 19:49

  Vanavond hebben we je stamppotje gegeten. Makkelijk en erg lekker. We hadden wat Surinaamse sambalsaus toegevoegd voor de pit. Bedankt voor je receptje. Dit gaan we vast nog een keer klaarmaken.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *