Wat eten we vanavond?

Cake met pecannoten

Gemeleerde cake txt

Cake is goed, altijd. En cake maak je makkelijk zelf, het is helemaal niet moeilijk. Het lastigste is nog het wachten tot de oven klaar is met het bakken van de cake.

En met cake kun je lekker variëren. Hierbij geef ik je een heerlijk cakerecept met pecannoten en cacao. Deze cake is niet klef, niet droog, precies goed.

Gemeleerde cake 4

Gemeleerde cake 2

Cake met pecannoten

Bereidingstijd 15 minuten en 75 minuten oventijd

Ingrediënten:

  • 200 gram bloem
  • 200 gram suiker
  • 200 gram boter
  • 4 eieren
  • 2 eetlepels cacao
  • snuf zout
  • 60 gram pecannoten

Extra benodigd: cakevorm van 22 cm

Bereiding:

Vet de cakevorm in en leg er een bakpapiertje in zodat je de cake straks gemakkelijk uit de vorm kunt halen.
Verwarm de oven voor op 150ºC.

Mix de suiker met de boter. Voeg als het gemengd is de eieren toe. Zeef de bloem en roer dit samen met een snuf zout door het beslag.
Verdeel het beslag over twee kommen. Hak de pecannoten grof en voeg deze samen met het cacao bij een van de kommen. Roer de kom even door.
Voeg de kommen bij elkaar en roer dit heel kort en snel door zodat het beslag niet mengt maar je het verschil in kleur blijft zien.
Verdeel het beslag in de cakevorm.

Bak de cake 75 minuten in de oven. Controleer met een satéprikker of de cake gaar is, als hij er droog uitkomt is de cake klaar.
Laat de cake even afkoelen op een rooster.

 

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

13 Comments

  1. sonja 17 november 2013 at 09:18

    Dit is telepathie. Ik dacht net: wat zal ik eens gaan doen met dat zakje pecannoten, die ik nog steeds heb……
    Meteen naar de keuken dus!
    Bedankt!!

    Reply
  2. Sabine 17 november 2013 at 09:35

    Marmercake ziet er altijd zo mooi uit, ik moet dat echt nog eens een keer maken. Goed idee om pecannoten te gebruiken trouwens, cakes zijn altijd zo fijn om ‘restjes’ mee op te maken ;)

    Reply
  3. sonja 17 november 2013 at 09:50

    sorry, moet natuurlijk gewoon het zakje DAT zijn, maar dat was het enthousiasme. ;-)

    Reply
    1. Brenda Kookt 17 november 2013 at 13:30

      Wat leuk dat je hem meteen gaat maken. Geniet er van :)

      Reply
  4. Maaike 17 november 2013 at 10:24

    Oooh, zo mooi! :)

    Ziet er echt heerlijk uit! Die komt weer op mijn lijstje!

    Reply
  5. Joyce 17 november 2013 at 10:57

    Dit ziet er echt heerlijk uit!

    Reply
  6. Ina 17 november 2013 at 21:40

    Wat ziet je cake er mooi uit! Ik heb nooit geweten hoe je dat gemarmerde effect kreeg. Het klinkt makkelijk genoeg, en ik ga het echt proberen. :)

    Reply
  7. Ilse 21 oktober 2014 at 16:34

    Ik wil het graag in een springvorm maken, maar welke grootte moet ik gebruiken?
    De 28 cm, de 24 cm of de 20 cm?

    Reply
    1. Brenda Kookt 22 oktober 2014 at 10:41

      Dat vind ik altijd lastig. Maar ik zou voor de zekerheid de middenweg nemen ;)

      Reply
  8. Wilma Berger 5 november 2014 at 17:43

    Mijn echtgenoot had dit recept van de cake met pecannoten uitgezocht. Wij zijn echter van mening dat er óf iets ontbreekt (bakpoeder) of dat er in plaats van bloem, zelfrijzend bakmeel gebruikt zou moeten worden.
    Het geheel is niet gerezen dus meer pecannoten-koek geworden. Smaakte wel maar behoorlijk droog. Mocht je het op prijs stellen, heb er een foto van gemaakt ;-)

    Reply
    1. Janique 2 februari 2017 at 15:36

      Vorige week deze cake gemaakt, en deze reactie was erg behulpzaam :) Ik heb zo’n 10-16 gr (1 zakje) bakpoeder extra toegevoegd, en een scheut zonnebloemolie. Daarna gebakken in een tulbandvorm, en het resultaat was erg lekker! Dus misschien een tip voor de volgende keer :)

      Reply
  9. Dorine 22 november 2015 at 08:40

    vorige week gebakken, ik vond m heerlijk. Vandaag komt er visite en omdat ik nog een half zakje noten over heb, kan die in de herhaling……..

    Reply

Geef een reactie

Misschien vindt je dit ook leuk: