Carpaccio van rode biet

Bietjescarpaccio 2txtMet rode bieten kun je meer dan je denkt. Ik laat je zien hoe je een smakelijke carpaccio van rode biet maakt. Een lekker voorgerechtje, eentje die zeker niet misstaat bij een kerstdiner.

Dit is geen ingewikkeld gerecht, maar wel eentje die niet iedere week op tafel staat. Het ziet er feestelijk uit en daarnaast is het nog lekker ook. De  rode biet combineer ik met munt, geitenkaas, geschaafde amandelen en daarbij een dressing met onder andere citroen. Een heerlijke combinatie.

Dit gerechtje kun je goed voorbereiden, handig als je een grotere groep gasten hebt maar ook als je met minder personen bent. Ideaal voor een kerstdiner.

Bietjescarpaccio 1

Bietjescarpaccio 3

 

Carpaccio van rode biet

Carpaccio van rode biet

20 minuten

Ingrediënten

  • 2 voorgekookte rode bietjes
  • geitenkaas
  • 10 blaadjes verse munt
  • 2 eetlepels verkruimelde geitenkaas
  • handje rucola melange
  • handje amandelschaafsel

    Voor de dressing:

    • 15 ml citroensap
    • 30 ml olijfolie extra vergine
    • 5 ml honing
    • peper en zout

    Bereiding

    • Schaaf mooie plakjes van de bietjes. Hiervoor kun je een mandoline gebruiken, maar met een kaasschaaf lukt het ook.
    • Rooster het amandelschaafsel in en koekenpan. Houd het in de gaten zodat de amandelen niet verbranden.
    • Meng de ingrediënten voor de dressing door elkaar.
    • Leg de plakjes rode biet in een cirkel op de borden. Gebruik de mooiste plakjes aan de buitenkant, deze liggen het meest in het zicht.
    • Vul de cirkel op met de overige plakjes rode biet.
    • Plaats in het midden een pluk rucola melange. Verdeel hieromheen de verkruimelde geitenkaas, muntblaadjes en het amandelschaafsel.
    • Druppel de dressing hierover heen. Zorg ervoor dat je de dressing ook over de rucola melange druppelt.
    Pin dit recept
    Afdrukken

     

     


    Brenda Hoff
    Brenda Hoff
    Brenda is een lekkerbek en gek op pannenkoeken, chips en chocolade. Brenda's recepten zijn snel en toegankelijk, de makkelijke maaltijden hebben vaak een verrassende twist waardoor het net even anders is dan je gewend bent.
    14 comments
    1. Wat ziet dit er feestelijk uit! Zeer toepasselijk voor Kerst.
      Je hebt kennelijk de bietjes niet rauw gekocht en zelf gekookt, dus komen ze uit bilk of een potje? En in een zure of zoute vloeistof (ik weet niet hoe dat heet) ingemaakt? Sorry, ik ben niet zo’n bietenmens, maar ik wil graag mijn gasten imponeren! ;)

        1. Bedankt, ik dacht wel dat ze niet rauw waren, maar aan vacuum
          verpakt had ik niet gedacht…
          Ik vrees dat ik het met een blik of potje zal moeten doen,
          want ik geloof nooit dat ze hier vacuum verpakte bietjes verkopen.

      1. Lief van je om me te willen helpen, Jeanne, maar ik zit in Canada… geen lidl (gekke naam!) hier. :(
        Maar ik zal wel een potje kunnen vinden, hoop ik.

    2. hallo brenda,vorige week een carpatio van bietjes ergens geeten en dan met een tartaartje van makreel mouse heerlijk was dit,heb jij soms een recept om makreel mouse te maken? groet lies

    3. Ziet er heel feestelijk uit. Eén familielid lust echter helemaal geen enkele kaassoort. Heb jij een idee waardoor ik de geitenkaas zou kunnen vervangen?

    Geef een reactie

    Misschien vind je dit ook leuk