Met rode bieten kun je meer dan je denkt. Ik laat je zien hoe je een smakelijke carpaccio van rode biet maakt. Een lekker voorgerechtje, eentje die zeker niet misstaat bij een kerstdiner.
Dit is geen ingewikkeld gerecht, maar wel eentje die niet iedere week op tafel staat. Het ziet er feestelijk uit en daarnaast is het nog lekker ook. De rode biet combineer ik met munt, geitenkaas, geschaafde amandelen en daarbij een dressing met onder andere citroen. Een heerlijke combinatie.
Dit gerechtje kun je goed voorbereiden, handig als je een grotere groep gasten hebt maar ook als je met minder personen bent. Ideaal voor een kerstdiner.
Carpaccio van rode biet
Carpaccio van rode biet
20 minuten
Ingrediënten
- 2 voorgekookte rode bietjes
- geitenkaas
- 10 blaadjes verse munt
- 2 eetlepels verkruimelde geitenkaas
- handje rucola melange
- handje amandelschaafsel
Voor de dressing:
- 15 ml citroensap
- 30 ml olijfolie extra vergine
- 5 ml honing
- peper en zout
Bereiding
- Schaaf mooie plakjes van de bietjes. Hiervoor kun je een mandoline gebruiken, maar met een kaasschaaf lukt het ook.
- Rooster het amandelschaafsel in en koekenpan. Houd het in de gaten zodat de amandelen niet verbranden.
- Meng de ingrediënten voor de dressing door elkaar.
- Leg de plakjes rode biet in een cirkel op de borden. Gebruik de mooiste plakjes aan de buitenkant, deze liggen het meest in het zicht.
- Vul de cirkel op met de overige plakjes rode biet.
- Plaats in het midden een pluk rucola melange. Verdeel hieromheen de verkruimelde geitenkaas, muntblaadjes en het amandelschaafsel.
- Druppel de dressing hierover heen. Zorg ervoor dat je de dressing ook over de rucola melange druppelt.
