American Apple Pancakes

American Pancakes met appel txt

I loooove pancakes! Als je een vaste bezoeker van mijn blog bent dan was je hiervan al op de hoogte. Maar wist je dat ik tot voor kort nog nooit American pancakes heb gemaakt? Toen ik me dit besefte moest daar meteen verandering in komen.

Om de pancakes iets specialer te maken besloot ik er American Apple Pancakes van te maken. Een goede keuze, de beste start die je je op een zondag (of elke andere dag) wensen kunt. Dat moet wel een hele mooie dag worden, Happy Sunday!

American Pancakes met appel 03

American Pancakes met appel

Bereidingstijd 30 minuten

Ingrediënten voor 16 pannenkoekjes

 • 130 gram bloem
 • 2 eetlepels bakpoeder
 • 1 ei
 • 200 ml karnemelk
 • 20 gram boter
 • snufje zout
 • 2 appels
 • 3 eetlepels rozijnen
 • 1 theelepel kaneel
 • 1 eetlepel honing
 • eventueel een beetje koekkruiden

Bereiding:

Smelt de boter in een pannetje of magnetron. Zeef de bloem en de bakpoeder en meng dit met het zout. Klop in een andere kom het ei met de karnemelk, gesmolten boter en kaneel luchtig. Meng het bloemmengsel met de natte ingrediënten.
Schil de appels en verwijder het klokhuis. Rasp 1 appel grof en roer dit samen met 2 eetlepels rozijnen door het beslag.
Verwarm een beetje olie of boter in een koekenpan en bak de pannenkoekjes. Qua grootte passen er ongeveer drie pannenkoekjes in een grote koekenpan.

Snijd de andere appel in blokjes en verwarm dit samen met de overgebleven rozijnen, een beetje kaneel, koekkruiden en honing in een pannetje.

Serveer de pannenkoekjes met de verwarmde appeltjes. Door de volle smaak van de apple pancakes met rozijntjes is het niet nodig om zoetstof zoals stroop en maple syrup toe te voegen. Maar het mag natuurlijk wel.

(Visited 3 times, 1 visits today)

Brenda Hoff
Brenda Hoff
Brenda is een lekkerbek en gek op pannenkoeken, chips en chocolade. Brenda's recepten zijn snel en toegankelijk, de makkelijke maaltijden hebben vaak een verrassende twist waardoor het net even anders is dan je gewend bent.
8 comments
 1. Lekker recept wat ik zeker eens ga uitproberen. Kleine opmerking: in de eerste alinea van de bereiding staat een typo. Klokuis dus je bent de H vergeten.

Geef een reactie

Misschien vind je dit ook leuk