Wat eten we vanavond?

Eimuffins

Eimuffins_txtSinds ik het Voedselzandloper kookboek (klik) in huis heb wil ik al eimuffins maken. En omdat ik eimuffins ook mag eten tijdens de detox vond ik dit het uitgelezen moment om ze eens te maken. Het enige ingrediënt dat ik in deze muffins wel gebruikt heb maar tijdens de detox niet eet is kaas. Dit laat ik er de komende week als ik ze weer ga maken dus uit.

Dit bakrecept is weer eens een andere manier voor het serveren van eieren (hint: meteen een leuke serveer tip voor de paasbrunch!).

Eimuffins zijn ook nog eens multi-inzetbaar! Je kan ze zijn namelijk lekker als ontbijt, lunch of hartige snack eten. De muffins kun je ook nog eens zowel warm als koud eten.

 

Eimuffins_01

Eimuffins

Eimuffins

15 minuten
+ 30 minuten

Ingrediënten

  • 6 eieren
  • kerstomaatjes
  • 2 lente-uitjes
  • 1 handje verse spinazie
  • 40 gram geraspte kaas
  • zout
  • cayennepeper

    Extra benodigd: een cupcake of muffinvorm

      Bereiding

      • Verwarm de oven voor op 180ºC, vet de muffin/cupcakevorm in met olie (bij een siliconenvorm is dit vaak niet nodig).
      • Was de groenten en snijd de tomaatjes in vieren, lente ui in ringetjes en hak de spinazie grof.
      • Verdeel de groenten over de bodem van de vormpjes.
      • Klop de eieren luchtig, voeg de kruiden en kaas toe en meng dit goed door. Giet het eimengsel over de groenten en roer dit een beetje door elkaar heen zodat het eimengsel door de groenten gemengd wordt.
      • Bak de eimuffins in ongeveer 30 minuten af. Ze zijn klaar als ze goudbruin zijn, laat de muffins in de oven afkoelen.

      Klik hier voor een overzicht van de paasrecepten.

      Deel dit bericht:

      Share on facebook
      Share on twitter
      Share on whatsapp
      Share on email
      Reacties

      10 Comments

      1. Nicole 16 februari 2014 at 08:15

        Ze zien er heerlijk uit, komen op mijn to-do lijst

        Reply
      2. Farah 16 februari 2014 at 09:50

        Ze lijken me erg lekker, alleen ik zou het te zwaar vinden als ontbijt denk ik. Liever als hapje ofzo :).

        Reply
        1. Brenda Kookt 16 februari 2014 at 10:03

          Ze zijn wel erg luchtig, maar als hapje kunnen ze natuurlijk ook. Is weer eens iets anders dan een gevuld eitje of rolletje rookvlees met ei ;)

          Reply
      3. Nancy 16 februari 2014 at 13:05

        Bedankt voor het recept, lijkt mij erg lekker! Hoe lang zou je deze ongeveer kunnen bewaren?

        Reply
        1. Brenda Kookt 16 februari 2014 at 18:34

          Twee a drie dagen in de koelkast, ook lekker om ze voor het opeten nog even op te warmen in de oven.

          Reply
      4. Anouk 30 juni 2014 at 11:48

        Klinkt heel lekker!
        Hoeveel kerstomaatjes gaan in dit recept? Dat staat er niet bij :)

        Reply
        1. Brenda Kookt 30 juni 2014 at 18:59

          Ik heb ongeveer 4 kerstomaatjes gebruikt. Niet teveel, anders werd het té tomatig :)

          Reply
      5. Ria Buteijn 13 oktober 2014 at 00:34

        Ziet er allemaal erg lekker uit…

        Reply
      6. Ilse 8 januari 2015 at 20:59

        Zien er lekker uit. Ga het weekend ze maar eens uitproberen.
        Kunnen ze ook ingevroren worden?

        Reply

      Geef een reactie

      Misschien vindt je dit ook leuk: