Eimuffins

Eimuffins_txtSinds ik het Voedselzandloper kookboek (klik) in huis heb wil ik al eimuffins maken. En omdat ik eimuffins ook mag eten tijdens de detox vond ik dit het uitgelezen moment om ze eens te maken. Het enige ingrediënt dat ik in deze muffins wel gebruikt heb maar tijdens de detox niet eet is kaas. Dit laat ik er de komende week als ik ze weer ga maken dus uit.

Dit bakrecept is weer eens een andere manier voor het serveren van eieren (hint: meteen een leuke serveer tip voor de paasbrunch!).

Eimuffins zijn ook nog eens multi-inzetbaar! Je kan ze zijn namelijk lekker als ontbijt, lunch of hartige snack eten. De muffins kun je ook nog eens zowel warm als koud eten.

 

Eimuffins_01

Eimuffins

Eimuffins

15 minuten
+ 30 minuten

Ingrediënten

  • 6 eieren
  • kerstomaatjes
  • 2 lente-uitjes
  • 1 handje verse spinazie
  • 40 gram geraspte kaas
  • zout
  • cayennepeper

    Extra benodigd: een cupcake of muffinvorm

      Bereiding

      • Verwarm de oven voor op 180ºC, vet de muffin/cupcakevorm in met olie (bij een siliconenvorm is dit vaak niet nodig).
      • Was de groenten en snijd de tomaatjes in vieren, lente ui in ringetjes en hak de spinazie grof.
      • Verdeel de groenten over de bodem van de vormpjes.
      • Klop de eieren luchtig, voeg de kruiden en kaas toe en meng dit goed door. Giet het eimengsel over de groenten en roer dit een beetje door elkaar heen zodat het eimengsel door de groenten gemengd wordt.
      • Bak de eimuffins in ongeveer 30 minuten af. Ze zijn klaar als ze goudbruin zijn, laat de muffins in de oven afkoelen.
      Pin dit recept
      Afdrukken

      Klik hier voor een overzicht van de paasrecepten.


      Brenda Hoff
      Brenda Hoff
      Brenda is een lekkerbek en gek op pannenkoeken, chips en chocolade. Brenda's recepten zijn snel en toegankelijk, de makkelijke maaltijden hebben vaak een verrassende twist waardoor het net even anders is dan je gewend bent.
      10 comments

      Geef een reactie

      Misschien vind je dit ook leuk