Ik krijg geen genoeg van hartige taarten, en ik hoop jullie ook niet. Aangezien ik het zo lekker vind stop ik namelijk niet met het delen van lekkere hartige taart recepten. Deze keer ging ik voor een hartige taart met pompoen, ik had pompoen namelijk nog niet eerder verwerkt in een hartige taart. Voor extra smaak (en kleur) voegde ik spinazie en feta toe. Een toppertje! De hartige taart is lauw-warm lekker maar koud ook, dat maakt de taart ook ideaal als lunchgerecht.
Extra benodigd:
Hartige taart pompoen, spinazie en feta
40 minuten
+ 45 minuten
4 personen
Ingrediënten
- 5 plakjes hartige taartdeeg
- olie
- 1 pompoen
- 200 gram verse spinazie
- 100 gram feta
- 4 grote eieren
- 125 gram crème fraîche
- 75 gram bloem
- peper en zout
- tijm
- Bereiding
Bereiding
- Laat het deeg ontdooien. Verwarm de oven voor op 180°C, vet een quiche- of taartvorm in.
- Kook de pompoen met schil en al 10 minuten voor (hierdoor kun je het straks gemakkelijker schillen). Laat de pompoen een beetje afkoelen en snijd het in kwarten. Schep de draden en zaadlijsten eruit en schil de pompoen. Snijd de pompoen in blokjes. Bak de spinazie in een wok even aan tot het geslonken is. Meng de eieren met crème fraîche, peper en zout en bloem.
- Leg de ontdooide plakjes deeg op elkaar en rol het uit zodat het in de taartvorm past. Zorg ervoor dat de hele vorm en de randen bedekt zijn met het deeg. Verdeel de spinazie over de taartboden en hierover de blokjes pompoen. Giet het eimengsel over de taart, verkruimeld de feta erover en bestrooi tot slot met tijm.
- Bak de hartige taart 45 minuten in de oven. Controleer hierna of het eimengsel gestold is, verleng de baktijd met 5 a 10 minuten als het nog zacht is.

Hoofdgerecht
Ovenschotel