Hartige taart met pompoen spinazie en feta

Hartige pompoentaart met spinazie en feta txt

Ik krijg geen genoeg van hartige taarten, en ik hoop jullie ook niet. Aangezien ik het zo lekker vind stop ik namelijk niet met het delen van lekkere hartige taart recepten. Deze keer ging ik voor een hartige taart met pompoen, ik had pompoen namelijk nog niet eerder verwerkt in een hartige taart. Voor extra smaak (en kleur) voegde ik spinazie en feta toe. Een toppertje! De hartige taart is lauw-warm lekker maar koud ook, dat maakt de taart ook ideaal als lunchgerecht.

Hartige pompoentaart met spinazie en feta 01

Hartige pompoentaart met spinazie en feta 02

Hartige pompoentaart met spinazie en feta 06

Hartige taart pompoen, spinazie en feta

Bereidingstijd 40 minuten en 45 minuten oventijd

Ingrediënten

  • 5 plakjes hartige taartdeeg
  • olie
  • 1 pompoen
  • 200 gram verse spinazie
  • 100 gram feta
  • 4 (grote) eieren
  • 125 gram crème fraîche
  • 75 gram bloem
  • peper en zout
  • tijm

Bereiding

Laat het deeg ontdooien. Verwarm de oven voor op 180°C, vet een quiche- of taartvorm in.

Kook de pompoen met schil en al 10 minuten voor (hierdoor kun je het straks gemakkelijker schillen). Laat de pompoen een beetje afkoelen en snijd het in kwarten. Schep de draden en zaadlijsten eruit en schil de pompoen. Snijd de pompoen in blokjes. Bak de spinazie in een wok even aan tot het geslonken is. Meng de eieren met crème fraîche, peper en zout en bloem.

Leg de ontdooide plakjes deeg op elkaar en rol het uit zodat het in de taartvorm past. Zorg ervoor dat de hele vorm en de randen bedekt zijn met het deeg. Verdeel de spinazie over de taartboden en hierover de blokjes pompoen. Giet het eimengsel over de taart, verkruimeld de feta erover en bestrooi tot slot met tijm.

Bak de hartige taart 45 minuten in de oven. Controleer hierna of het eimengsel gestold is, verleng de baktijd met 5 a 10 minuten als het  nog zacht is.


Brenda Hoff
Brenda Hoff
Brenda is een lekkerbek en gek op pannenkoeken, chips en chocolade. Brenda's recepten zijn snel en toegankelijk, de makkelijke maaltijden hebben vaak een verrassende twist waardoor het net even anders is dan je gewend bent.
29 comments
  1. Hm lekker!! Na een overheerlijke Thaise pompoensoep nog redelijk wat pompoen over, dit is toch wel het ideale recept om de pompoen op te maken, heerlijk!!

  2. Lijkt me erg lekker. Kleine opmerking; in het recept staat “verdeel de rauwe spinazie…..” Moet denk ik “verdeel de gewokte spinazie ….” zijn. :-)

  3. Gisteren dit recept voor het eerst geprobeerd en was echt verrast door de geweldige smaak van deze hartige taart! (de andere tafelgenoten vonden hem trouwens ook fantastisch!)
    Ik deed ook nog nooit een schep bloem door het ei-roommengsel, maar geeft inderdaad een zeer goed resultaat! Bedankt!!

  4. Dit klinkt als een erg lekker recept….deze ga ik zeker binnenkort eens uitproberen! Hartige taarten altijd lekker en helemaal leuk om nieuwe recepten uit te proberen!

  5. alles in huis gehaald voor deze hartige taart,voor vanavond op het menu.
    Nog niet eerder gemaakt met pompoen, ben benieuwd hoe dit smaakt.

      1. De taart was een succes!
        Ik heb nog een pompoen dus morgen weer maken .
        Nog even een vraagje, is het noodzaak de pompoen eerst voor te koken of is dat alleen om het schillen te vergemakkelijken?
        Er waren wat stukjes die niet zacht waren.

        groetjes.

  6. Hoi Brenda,
    De hartige taart ziet er heerlijk uit! Die ga ik vanmiddag dus maar eens proberen te maken :-)
    Wel heb ik een vraagje, wordt de spinazie niet vochtig tijdens het wokken? Hoe voorkom ik dat de quiche één vochtige boel wordt? Tips? Groetjes en bedankt!

  7. Hoi Brenda!Via pinterest kom ik steeds weer op recepten van jou uit.Ik ben ook echt fan van pompoen en maak hier ook graag pompoensoep van.Wat ik heel fijn vind is de tip van een vriendin om de pompoen in de oven te leggen (200 gr)totdat je hem ruikt.Hierna kan je hem makkelijk met een dunschiller schillen.Dat scheelt enorm veel tijd!ik ga de hartige taart proberen.gr Marielle

    1. De schil van de kleine oranje (en groene) pompoenen is gewoon eetbaar, schillen is dus tijdverspilling! Alleen de harde verhoute stukjes eraf snijden.
      Kort voorkoken is wel handig, maar dat kan ook (en gaat sneller) als de pompoen al gesneden is – in parten, schijven, blokjes, wat je handig vindt. Klein bodempje water is genoeg.

  8. Hoi Brenda, ik heb je recept gemaakt van pompoen met spinazie en feta.
    De combinatie is heerlijk.
    Vraag: waarom heb je bloem gebruikt?
    Mijn ervaring:
    Hierdoor wordt het droog, de hartige taartdeeg maakt het nog droger.
    Tip: ik heb de pompoen gelijk met de spinazie gewokt, scheelt een pan.

    groet van Anke

  9. Super lekker! Gister gemaakt toen er visite was. Ziet er ook mooi uit. Ik heb eerst stukjes gesnedenen kort gekookt voor ze de taart ingingen. Feta kreeg n lichtbruin korstje. Recept gedeeld met de gasten. Zeker voor herhaling vatbaar en heel goed te doen voor een niet-keukenprinces die toch goed voor de dag wil komen :-)

  10. Ik wil de quiche graag warm meenemen naar een etentje want ik kan hem daar niet opwarmen. Is het mogelijk om na het bakken over de quiche aluminiumfolie te doen zodat hij toch nog warm blijft? Of wordt de quiche hier minder lekker van?

  11. Taart staat in de oven, ben benieuwd. Heb ‘n kwart van mijn pompoen gebruikt en nog over, helaas. Een pompoen is voor mij dus een wat vage hoeveelheid.
    Hopelijk gaat het smaken.

Geef een reactie

Misschien vind je dit ook leuk