Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond?

NU VERKRIJGBAAR​
De 2021 scheurkalender 
nu met gratis bewaarmapje!
2021 scheurkalender & Brenda’s nieuwe kookboek!

Hartige taart met pompoen spinazie en feta

Hartige pompoentaart met spinazie en feta txt

Ik krijg geen genoeg van hartige taarten, en ik hoop jullie ook niet. Aangezien ik het zo lekker vind stop ik namelijk niet met het delen van lekkere hartige taart recepten. Deze keer ging ik voor een hartige taart met pompoen, ik had pompoen namelijk nog niet eerder verwerkt in een hartige taart. Voor extra smaak (en kleur) voegde ik spinazie en feta toe. Een toppertje! De hartige taart is lauw-warm lekker maar koud ook, dat maakt de taart ook ideaal als lunchgerecht.

Hartige pompoentaart met spinazie en feta 01

Hartige pompoentaart met spinazie en feta 02

Extra benodigd:

Hartige taart pompoen, spinazie en feta

40 minuten
+ 45 minuten
4 personen

Ingrediënten

  • 5 plakjes hartige taartdeeg
  • olie
  • 1 pompoen
  • 200 gram verse spinazie
  • 100 gram feta
  • 4 grote eieren
  • 125 gram crème fraîche
  • 75 gram bloem
  • peper en zout
  • tijm
  • Bereiding

Bereiding

  • Laat het deeg ontdooien. Verwarm de oven voor op 180°C, vet een quiche- of taartvorm in.
  • Kook de pompoen met schil en al 10 minuten voor (hierdoor kun je het straks gemakkelijker schillen). Laat de pompoen een beetje afkoelen en snijd het in kwarten. Schep de draden en zaadlijsten eruit en schil de pompoen. Snijd de pompoen in blokjes. Bak de spinazie in een wok even aan tot het geslonken is. Meng de eieren met crème fraîche, peper en zout en bloem.
  • Leg de ontdooide plakjes deeg op elkaar en rol het uit zodat het in de taartvorm past. Zorg ervoor dat de hele vorm en de randen bedekt zijn met het deeg. Verdeel de spinazie over de taartboden en hierover de blokjes pompoen. Giet het eimengsel over de taart, verkruimeld de feta erover en bestrooi tot slot met tijm.
  • Bak de hartige taart 45 minuten in de oven. Controleer hierna of het eimengsel gestold is, verleng de baktijd met 5 a 10 minuten als het  nog zacht is.

Hoofdgerecht
Ovenschotel

Hartige pompoentaart met spinazie en feta 06

 

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

34 Reacties

  1. Jackie 24 oktober 2019 om 18:52

    Taart staat in de oven, ben benieuwd. Heb ‘n kwart van mijn pompoen gebruikt en nog over, helaas. Een pompoen is voor mij dus een wat vage hoeveelheid.
    Hopelijk gaat het smaken.

  2. Jeffrey 13 september 2020 om 19:00

    Beste Brenda,

    Morgen ga ik dit recept proberen, het ziet er lekker uit! Wat ik wel mis is welke grote vorm hierbij hoort. Voor het aantal ingrediënten. Misschien handig dat er ook bij te vermelden. Is maar een tip. Ik heb over het algemeen grote vormen heb ik straks 1 cm hoge quiche 😁

    1. Helma 22 oktober 2020 om 16:48

      Hoi Brenda, ik heb alles in huis en ga t recept morgen maken.
      Lijkt me heerlijk .
      Is er ook een printversie (printknop) zodat je de recepten kunt printen en bewaren?

      1. Brenda Hoff 27 oktober 2020 om 10:19

        Hoi Helma, onder aan het recept kun je klikken op afdrukken. Zo print je alleen het recept uit :)

        1. Jantine 1 november 2020 om 11:52

          De printknop staat niet onder het bericht…

          1. Brenda Hoff 2 november 2020 om 13:57

            Hoi Jantine, ik zie inderdaad dat het recept niet in de plugin was ingevoerd. Ik heb hem er nu wel ingezet, de print-button is nu ook zichtbaar. Excuus dat ik dat niet eerder had gezien.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel recept