Ga naar de inhoud
5 beoordelingen

Hartige taart met pompoen, spinazie en feta

Ik krijg geen genoeg van hartige taarten, en ik hoop jullie ook niet. Aangezien ik het zo lekker vind stop ik namelijk niet met het delen van lekkere hartige taart recepten. Deze keer ging ik voor een hartige taart met pompoen. Ik had pompoen namelijk nog niet eerder verwerkt in een...
40 minuten Voorbereidingstijd
45 minuten Bereidingstijd
Delen op

Hartige taart met pompoen, spinazie en feta

Ik krijg geen genoeg van hartige taarten, en ik hoop jullie ook niet. Aangezien ik het zo lekker vind stop ik namelijk niet met het delen van lekkere hartige taart recepten. Deze keer ging ik voor een hartige taart met pompoen. Ik had pompoen namelijk nog niet eerder verwerkt in een hartige taart. Voor extra smaak (en kleur) voegde ik spinazie en feta toe. Een toppertje!

Hartige pompoentaart met spinazie en feta txt

Hartige taart met pompoen

Deze hartige taart met pompoen is een feestje om te maken. Het smaakt altijd lekker, warm, lauw-warm of koud. Dat betekent dat de hartige taart ideaal is als onderdeel van het diner, met een lekkere salade. Maar de taart is ook top als makkelijk lunchgerecht of bij de borrel op een verjaardag.

Je kan deze hartige taart ook makkelijk invriezen. Dan blijft het ongeveer drie maanden goed. Klaar om te eten? Zet hem dan 30 minuten in een voorverwarmde oven van 160 graden, en bedek hem met aluminiumfolie zodat de bovenkant niet verbrandt. Je kunt de quiche ook gewoon op kamertemperatuur serveren. Als de hartige taart uit de vriezer komt, haal hem er dan een dag van tevoren uit.

Ingrediënten voor hartige taart met pompoen, spinazie en feta

Vegetarische hartige taart met pompoen

Wat is een betere manier om deze seizoensgroente te gebruiken dan in een hartige taart? Het is zoet, het is romig, het is knapperig… echt heerlijk! De combinatie van de verse spinazie, de feta en de crème fraîche maken het af.

9 ingrediënten

Met maar negen ingrediënten zet je in een handomdraai een lekkere vegetarische hartige taart op tafel. Met een vel bladerdeeg als basis wordt het deegwerk je al grotendeels uit handen genomen. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om zelf je hartige taart-deeg te maken. Dat kost meer tijd, maar is extra lekker.

De vulling, bestaande uit pompoenblokjes, verse spinazie en feta, wordt op smaak gebracht met tijm. Het eimengsel van slechts drie ingrediënten (eieren, crème fraîche en zout) geeft de taart zijn smeuïge en luchtige textuur.

Hartige taart met pompoen, spinazie en feta

Extra benodigd:

Hartige pompoentaart met spinazie en feta 06

Ingrediënten

personen
Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze hartige taart met pompoen, spinazie en feta

Voorbereiding: 40 minuten
Bereiding: 45 minuten
Stap 1
Laat het deeg ontdooien. Verwarm de oven voor op 180°C, vet een quiche- of taartvorm in.
2
Stap 2
Kook de pompoen met schil en al 10 minuten voor (hierdoor kun je het straks gemakkelijker schillen). Laat de pompoen een beetje afkoelen en snijd het in kwarten. Schep de draden en zaadlijsten eruit en schil de pompoen. Snijd de pompoen in blokjes. Bak de spinazie in een wok even aan tot het geslonken is. Meng de eieren met crème fraîche, peper en zout en bloem.
3
Stap 3
Leg de ontdooide plakjes deeg op elkaar en rol het uit zodat het in de taartvorm past. Zorg ervoor dat de hele vorm en de randen bedekt zijn met het deeg. Verdeel de spinazie over de taartboden en hierover de blokjes pompoen. Giet het eimengsel over de taart, verkruimeld de feta erover en bestrooi tot slot met tijm.
4
Stap 4
Bak de hartige taart 45 minuten in de oven. Controleer hierna of het eimengsel gestold is, verleng de baktijd met 5 a 10 minuten als het  nog zacht is.
Bekijk ook andere recepten
Eton mess met lemoncurd
Croissantkrans met roerei, spinazie en kaas
Caesar salad recept
Bladerdeegnestjes met Nutella

42 reacties

Desiree
5/5 sterren

Echt heerlijk! Past helemaal bij het najaar. De smaak is erg goed en het eimengsel met de bloem maakt het echt helemaal af.

Laat een bericht achter

Tineke de Goeij
4/5 sterren

Hij was erg lekker!! Deze ga ik zeker vaker bereiden

Laat een bericht achter

Marloes
5/5 sterren

Heerlijk! Deze hartige taart heb ik al heel vaak gemaakt en hij smaakt altijd goed.

Laat een bericht achter

Annemarie
5/5 sterren

Was lekkerder dan ik had gedacht! En makkelijker :) Frisse salade erbij. Heerlijk. Volgende dagen als lunch een punt mee. Ik had geen crème fr. maar dat was prima. En de pompoen was groot, best veel, die heb ik deels gebruikt voor pompoencake.

Laat een bericht achter

Gemma

Erg lekker en ziet er ook feestelijk uit!:) De pompoenstukjes waren nog vrij hard? Terwijl hij 55 min in de oven heeft gestaan en ook wel eerst 10 min gekookt met schil. Of moet je ze toch eerst nog even koken?

Laat een bericht achter

Martine
2/5 sterren

Hoezo bloem in het eimengsel? Dat heb ik nog nooit hoeven toevoegen in een hartige taart. Die bloem in het eimengsel is nergens voor nodig en het smaakt daardoor helemaal niet lekker. Zonder de bloem lijkt het me een lekkere taart.

Laat een bericht achter

Brenda Hoff

Ik gebruik graag bloem in het beslag, maar als je dat liever niet doet kan dat ook.

Aliza

Goddelijk lekker zelf de kleinkinderen vonden het lekker

Laat een bericht achter

Jeffrey

Beste Brenda, Morgen ga ik dit recept proberen, het ziet er lekker uit! Wat ik wel mis is welke grote vorm hierbij hoort. Voor het aantal ingrediënten. Misschien handig dat er ook bij te vermelden. Is maar een tip. Ik heb over het algemeen grote vormen heb ik straks 1 cm hoge quiche

Laat een bericht achter

Helma

Hoi Brenda, ik heb alles in huis en ga t recept morgen maken. Lijkt me heerlijk . Is er ook een printversie (printknop) zodat je de recepten kunt printen en bewaren?

Jackie

Taart staat in de oven, ben benieuwd. Heb 'n kwart van mijn pompoen gebruikt en nog over, helaas. Een pompoen is voor mij dus een wat vage hoeveelheid. Hopelijk gaat het smaken.

Laat een bericht achter

Nicole

Ik wil de quiche graag warm meenemen naar een etentje want ik kan hem daar niet opwarmen. Is het mogelijk om na het bakken over de quiche aluminiumfolie te doen zodat hij toch nog warm blijft? Of wordt de quiche hier minder lekker van?

Laat een bericht achter

Josje

Lijkt me heerlijk. Kan hij een dag van tevoren gemaakt?

Laat een bericht achter

Judith

Super lekker! Gister gemaakt toen er visite was. Ziet er ook mooi uit. Ik heb eerst stukjes gesnedenen kort gekookt voor ze de taart ingingen. Feta kreeg n lichtbruin korstje. Recept gedeeld met de gasten. Zeker voor herhaling vatbaar en heel goed te doen voor een niet-keukenprinces die toch goed voor de dag wil komen :-)

Laat een bericht achter

anke

Hoi Brenda, ik heb je recept gemaakt van pompoen met spinazie en feta. De combinatie is heerlijk. Vraag: waarom heb je bloem gebruikt? Mijn ervaring: Hierdoor wordt het droog, de hartige taartdeeg maakt het nog droger. Tip: ik heb de pompoen gelijk met de spinazie gewokt, scheelt een pan. groet van Anke

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Hoi Anke, ik voeg vaak bloem toe aan het ei-mengsel zodat dit beter gaart en de vulling een dikkere substantie krijgt.

machteld

Heerlijke taart! De beste reacties tot nu toe op een hartige taart :-). Ik heb er zelf nog wat spekjes aan toegevoegd en een beetje nootmuskaat. Jam!

Laat een bericht achter

Drumles Den Haag

Lekker! Gaat vanavond de oven in :)

Laat een bericht achter

Marielle

Hoi Brenda!Via pinterest kom ik steeds weer op recepten van jou uit.Ik ben ook echt fan van pompoen en maak hier ook graag pompoensoep van.Wat ik heel fijn vind is de tip van een vriendin om de pompoen in de oven te leggen (200 gr)totdat je hem ruikt.Hierna kan je hem makkelijk met een dunschiller schillen.Dat scheelt enorm veel tijd!ik ga de hartige taart proberen.gr Marielle

Laat een bericht achter

Veer

De schil van de kleine oranje (en groene) pompoenen is gewoon eetbaar, schillen is dus tijdverspilling! Alleen de harde verhoute stukjes eraf snijden. Kort voorkoken is wel handig, maar dat kan ook (en gaat sneller) als de pompoen al gesneden is - in parten, schijven, blokjes, wat je handig vindt. Klein bodempje water is genoeg.

Karlyn

Hoi Brenda, De hartige taart ziet er heerlijk uit! Die ga ik vanmiddag dus maar eens proberen te maken :-) Wel heb ik een vraagje, wordt de spinazie niet vochtig tijdens het wokken? Hoe voorkom ik dat de quiche één vochtige boel wordt? Tips? Groetjes en bedankt!

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Na het wokken kun het overtollige vocht van de spinazie even afgieten. Zo voorkom je dat de taart vochtig wordt

sonja janssen

alles in huis gehaald voor deze hartige taart,voor vanavond op het menu. Nog niet eerder gemaakt met pompoen, ben benieuwd hoe dit smaakt.

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Ik hoop dat hij in de smaak is gevallen Sonja

Suzanne

Dit klinkt als een erg lekker recept....deze ga ik zeker binnenkort eens uitproberen! Hartige taarten altijd lekker en helemaal leuk om nieuwe recepten uit te proberen!

Laat een bericht achter

Helena

Gisteren dit recept voor het eerst geprobeerd en was echt verrast door de geweldige smaak van deze hartige taart! (de andere tafelgenoten vonden hem trouwens ook fantastisch!) Ik deed ook nog nooit een schep bloem door het ei-roommengsel, maar geeft inderdaad een zeer goed resultaat! Bedankt!!

Laat een bericht achter

Jody

Geweldig recept! Dit is een blijver!

Laat een bericht achter

Germ

Vervang de kant en klare taartdeeg met een zelfgemaakte hartige taartbodem zoals beschreven staat: http://www.volrecepten.nl/click/index/3738756/?site=jolly-johanna.blogspot.nl Is in een handomdraai gemaakt en smaakt geweldig!

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Bedankt voor de tip Germ, het is er nog steeds niet van gekomen om zelf deeg te maken. Wie weet met dit recept :)

Overkoken.info

Wauw, dit recept ziet er erg lekker uit. Deze ga ik proberen. Bedankt!

Laat een bericht achter

Fleur

Lijkt me heerlijk, deze ga ik bewaren :)

Laat een bericht achter

Gertjan

Lijkt me erg lekker. Kleine opmerking; in het recept staat "verdeel de rauwe spinazie....." Moet denk ik "verdeel de gewokte spinazie ...." zijn. :-)

Laat een bericht achter

Farah

Heerlijk! Ik ben ook dol op hartige taart en deze lijkt me ook echt heel lekker.

Laat een bericht achter

Charlotte

Hm lekker!! Na een overheerlijke Thaise pompoensoep nog redelijk wat pompoen over, dit is toch wel het ideale recept om de pompoen op te maken, heerlijk!!

Laat een bericht achter

Nicole

Deze lijkt me heerlijk. Recepten van hartige taarten kun je nooit genoeg hebben.

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

That's the spirit, daar sluit ik me bij aan

sonja

Ziet er zo simpel en tegelijkertijd heerlijk uit! Die ga ik maken! Bedankt, Brenda! Groet van Sonja

Laat een bericht achter

Laat een bericht achter

De beoordelingen van het recept
5 beoordelingen
Wil je dit recept delen?
Delen op