Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond?

Bestel nu:

de Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022 en de Makkelijk & Snel agenda 2022!

Bestel nu:

Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022

Makkelijk & Snel agenda 2022!

Knolselderijsoep

Soep van knolselderij txt

Normaal gesproken koop ik op het werk een aantal keer per week bij de cateraar een soepje voor bij de lunch. Omdat dit nu niet kan besloot ik zelf soep te maken en deze mee te nemen in mijn lunchbot (klik) ik heb hem natuurlijk niet voor niets. In verband met de detox neem ik het liefst een soepje mee waar lekker veel groenten in zitten. Deze week besloot ik eens voor een groenten te gaan waar ik nog niet eerder een soep van heb gegeten, namelijk knolselderij.

Op het net zag ik dat knolselderijsoep vaak wordt gemaakt met tijm en een laurierblaadje, dus dat deed besloot ik ook in mijn soep te verwerken. Verder nam ik een basis zoals ik ook bij de andere soepen heb gedaan. Ik was ontzettend benieuwd hoe de soep van knolselderij zou smaken. Hij stelde niet teleur, wat heerlijke smaakvolle soep is dit. Eentje die ik zeker vaker ga maken.

Soep van knolselderij 02

Soep van knolselderij

Bereidingstijd: 20 minuten en 30 minuten kooktijd

Ingrediënten voor 6 kommen soep

 • 1 knolselderij
 • 2 uien
 • 1 aardappel
 • takje tijm
 • 2 teentjes knoflook
 • 1 laurierblaadje
 • 1 liter groentebouillon
 • peper
 • gehakte walnoten
 • olijfolie

 Bereiding:

Verwarm een beetje olie in een pan, snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Fruit de knoflook en ui even aan in de pan. Schil de aardappel en knolselderij en snijd ze in blokjes. Bak dit samen met de tijm even mee in de pan. Voeg het laurierblaadje, peper en de bouillon toe en laat dit ongeveer 30 minuten zachtjes koken tot de aardappel en knolselderij gaar zijn.
Verwijder het laurierblaadje en het takje tijm en pureer de soep met een staafmixer of in de blender.

Garneer de soep met een beetje tijm en gehakte walnoten.

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

4 Reacties

 1. Jeanine 26 september 2014 om 20:02

  Ha Brenda,

  bedankt voor bovenstaand recept, het was onverwacht lekker! Eigenlijk houd ik niet zo van knolselderij, maar in deze soep is het heel lekker! Zo komt het overschot aan moestuin-knolselderij van m’n ouders toch wel op!

  Groetjes

  1. Brenda Kookt 27 september 2014 om 14:35

   Wat goed van je te horen Jeanine. Ik moest zelf in het begin ook wennen aan knolselderij. Vooral in deze soep vind ik ze heerlijk.

 2. Mieke 7 december 2017 om 19:18

  Hoi Brend, wat een heerlijk soepje we hebben r heerlijk van gegeten zeker een aanrader

 3. Karen 10 februari 2019 om 14:23

  Hi Brenda, Wat een superlekkere soep!. Thanks voor het recept!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *