Wortelsoep met kokos

wortelsoep met kokos txt

Ik ben gek op soep, ik lust er wel soep uhm pap van. Niet alleen in herfst of winter, ook nu het lente lijkt te worden maak je mij blij met een kommetje warme soep. Zeker als het soepje zelfgemaakt is én als het boordevol groente zit. Met deze wortelsoep met kokos zit dat wel goed, én daarnaast ziet het er ook nog fleurig uit. Dit heerlijke soepje heeft niets extra´s nodig, maar een beetje verse peterselie maakt het helemaal af. Natuurlijk is dit soepje lekker als voorgerecht maar ik eet deze soep liever bij de lunch. Iets kleins erbij en je bent klaar.

wortelsoep met kokos 03

Wortelsoep met kokos

Bereidingstijd 15 minuten en 20 minuten kooktijd

Ingrediënten voor 4 tot 6 kommen soep

  • 4 grote winterpenen
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 500 ml groentebouillon
  • 400 ml kokosmelk
  • 1 cm geraspte gember
  • 2 eetlepels citroensap
  • komijnpoeder
  • snuf peper

Bereiding

Snijd de ui fijn en bak dit in olijfolie glazig. Schraap de winterpenen en snijd ze in blokjes (hoe kleiner de blokjes hoe eerder de wortel gaar is). Snijd de knoflook fijn. Voeg de winterpeen, gember, knoflook, peper en een beetje komijnpoeder bij de uien en bak dit even mee. Voeg hierna de groentebouillon toe en laat de wortels hier een kwartiertje in pruttelen. Voeg de kokosmelk en citroensap toe en verwarm die even mee. Pureer de soep met een staafmixer. Als je de soep te dik vind, voeg dan een beetje water toe zodat het vloeibaarder wordt.


Brenda Hoff
Brenda Hoff
Brenda is een lekkerbek en gek op pannenkoeken, chips en chocolade. Brenda's recepten zijn snel en toegankelijk, de makkelijke maaltijden hebben vaak een verrassende twist waardoor het net even anders is dan je gewend bent.
8 comments
  1. Wat is deze soep heerlijk! Ik had hem iets te pittig en heb er toen wat vloeibare honing in gedaan. Voor herhaling vatbaar!!!

Geef een reactie

Misschien vind je dit ook leuk