After Detox Update

After Detox Update

Na de detox heb ik jullie een update van het leven na een detox beloofd. Bij deze.
Voor het geval je de detox niet gevolgd heb, en je afvraagt wat ik precies heb gedaan –> hier lees je er meer over.

Week 1.

Na de detox ben ik rustig weer begonnen met het eten van alles (onder andere lactose, gluten, suikers, vlees en bewerkt voedsel). Omdat ik niet wist hoe mijn darmen erop zouden reageren hield ik het de eerste dagen overdag grotendeels nog bij detox-proof voedsel.
Ik heb suikervrije granola gemaakt (deze keer wel met gluten) en ook van de energierepen maakte ik een voorraadje.
Ik had nog niet zoveel behoefte aan brood maar heb wel speltbrood in huis gehaald zodat mijn darmen rustig konden wennen.
De eerste week mocht ik meteen twee keer uiteten. Omdat ik beide keren naar huis moest rijden was alcohol een no go (dit leek me erg verstandig na 5 weken niet gedronken te hebben). Het eten smaakte me erg goed, al viel het vlees wel zwaar op mijn maag en de toetjes vond ik over het algemeen erg heftig van smaak (suikers..). Maar lekker was het wel.
De eerste wijntjes gingen er in het weekend hard in, ik voelde direct dat ik alcohol had gedronken.
Het eerste weekend heb ik beide dagen niet thuis gegeten omdat we een verjaardag hadden en op bezoek waren. Beide dagen heb ik chips gegeten alsof ik het 4 weken niet gegeten had. Veel dus. Én beide dagen stonden er broodjes hamburger en kroket op het menu. Beide dagen hield ik het bij 1 broodje snack, het viel best zwaar op de maag.

After Detox Update 02

Week 2.

De tweede week viel het me op dat ik het heerlijk vond dat ik ‘s avonds alles weer mag eten. Ik hoef niet te bedenken wat ik eet. Ook ontbijt ik ‘s morgens nog met havermout, eieren of geitenyoghurt met suikervrije granola, heerlijk (al eet ik inmiddels wel gewoon weer haver met gluten). En de groene smoothies gaan ook nog steeds mee naar het werk.
Ik heb wel het idee dat ik me minder energiek voel vergeleken de laatste week van de detox en de eerste puistjes komen ook weer terug.
In het weekend is het jaarlijkse weekendje weg met vriendinnen gepland. Ik geniet lekker van alles (snacks, wijntjes, paaseitjes, kibbeling etc.) en moet zeggen dat ik nergens last van heb. De wijntjes gaan er goed in en het valt mij opzich mee hoeveel last ik daarvan heb, ik word ‘s ochtends fris en fruitig wakker.

After Detox Update 03

En nu…

Inmiddels is het alweer 4 weken na de detox. Vanaf week 3 heb ik de detox aardig losgelaten en ben ik ook weer aan het genieten van koekjes, chocolade, chips etc. Al zorg ik er wel voor dat ik afwisselend eet.
De veranderingen vergeleken voor de detox (tot nu toe) heb ik op een rijtje gezet:

  • Ontbijt: stevig en afwisselend. Ook eet ik regelmatig gewoon weer brood bij het ontbijt (vooral als ik niet zoveel tijd heb) al merk ik wel dat ik daarna snel weer trek heb omdat het niet zo goed vult.
  • Tussendoortjes:  overdag neem ik voornamelijk fruit. Dit deed ik ook voor de detox, maar nu neem ik bijna dagelijks een groene smoothie (zie ook dit artikel), dit bevalt me wel. ‘s Avonds neem ik wel vaak koekjes en op dit moment ook paaseitjes ;)
  • Lunch: met de lunch wissel ik af tussen salades, boterhammen, crackers en soms met een kom zelfgemaakte soep of bijvoorbeeld een wrap of frittata.
  • Diner: normaal, bijna geen veranderingen.

Het komt er dus op neer dat ik nu weer hetzelfde eet als voor de detox, al maak ik soms wel gezondere keuzes. Toch wordt er ook weer genoeg gesnoept, heerlijk want daar kan ik echt van genieten. En dit is ook iets dat ik belangrijk vind: genieten van eten. Al kan dat genieten natuurlijk ook van een lekker broodje met zalm en avocado (daar geniet ik soms meer van dan van een broodje kroket). Wel voel ik aan mijn lichaam dat het soms eerder vol zit, ik heb eerder genoeg gehad. Op zich is dit niet verkeerd.

Nieuwsgierig geworden naar de detox? Alle detox-recepten staan hier (klik) bij elkaar en dit zijn de artikelen die ik eerder over de detox schreef:

 


Brenda Hoff
Brenda Hoff
Brenda is een lekkerbek en gek op pannenkoeken, chips en chocolade. Brenda's recepten zijn snel en toegankelijk, de makkelijke maaltijden hebben vaak een verrassende twist waardoor het net even anders is dan je gewend bent.
4 comments
  1. Leuk om te lezen. Lijkt me inderdaad wel weer wennen. Grappig dat toetjes dan opeens heel zoet zijn. Wel lekker lijkt me als je weer alles mag (maar kan me voorstellen dat wijn erin hakt haha, wel lekker goedkoop ;)). Handig al die detox recepten op een rijtje. Zoals die quinoa of bulgur zou ik best elke dag kunnen eten.

    Lijkt me wel fijn als je sneller vol zit, want ik eet nu vaak echt te veel en dan een half uur later merk ik dat pas.

Geef een reactie

Misschien vind je dit ook leuk
Bekijk recept

PLOG #1

In bloggersland is PLOGgen hot! Een plog is een blogpost met foto’s (photography-log), het is een soort fotodagboek…
Bekijk recept