Pannenkoeken, ohhh I looove pannenkoeken! Maar dat wist je vast al ;)
En omdat ik zo ontzettend van pannenkoeken houd verwen ik mijzelf zo nu en dan met een stapeltje pannenkoeken. Vorige maand koos ik in verband met de detox voor boekweitpannenkoekjes. Ik heb er ontzettend van genoten, op deze manier was detoxen een feest! En door de pannenkoeken te beleggen met geitenkaas, bosbessen en pijnboompitjes met een beetje maple syrup werd het feest compleet.
Boekweitpannenkoeken
Bereidingstijd 30 minuten
Ingrediënten voor ongeveer 15 pannenkoeken
- 300 ml amandelmelk
- 240 gram boekweitmeel
- 4 eieren
- 1 appel
- halve theelepel kaneel
- snufje zout
- 1 eetlepel olijfolie plus olie om in te bakken
Bereiding:
Mix de eieren met een eetlepel olijfolie, zout, kaneel, de helft van de melk en de boekweitmeel. Voeg beetje bij beetje de overige melk toe. Verwijder het klokhuis en rasp de appel (mag gewoon met schil) en roer dit door het beslag.
Zorg dat de koekenpan goed warm is, giet een beetje olijfolie in de pan en bak (dunne) pannenkoekjes van het beslag.
Het beslag is nogal dik en omdat ik van dunne pannenkoeken houd heb ik ze iets kleiner gemaakt zodat ik ze in de pan zoveel mogelijk uit kon laten lopen.
Serveer de boekweitpannenkoeken met een lekkere topping, bijvoorbeeld met bosbessen en plakjes banaan met honing of maple syrup.
Tip: ook lekker om deze pannenkoekjes hartig te eten en bijvoorbeeld te beleggen met avocado en zalm