Boekweitpannenkoeken

Boekweitpannenkoekjes txt

Pannenkoeken, ohhh I looove pannenkoeken! Maar dat wist je vast al ;)
En omdat ik zo ontzettend van pannenkoeken houd verwen ik mijzelf zo nu en dan met een stapeltje pannenkoeken. Vorige maand koos ik in verband met de detox voor boekweitpannenkoekjes. Ik heb er ontzettend van genoten, op deze manier was detoxen een feest! En door de pannenkoeken te beleggen met geitenkaas, bosbessen en pijnboompitjes met een beetje maple syrup werd het feest compleet.

Boekweitpannenkoekjes 01

Boekweitpannenkoeken

Bereidingstijd 30 minuten

Ingrediënten voor ongeveer 15 pannenkoeken

  • 300 ml amandelmelk
  • 240 gram boekweitmeel
  • 4 eieren
  • 1 appel
  • halve theelepel kaneel
  • snufje zout
  • 1 eetlepel olijfolie plus olie om in te bakken

Bereiding:

Mix de eieren met een eetlepel olijfolie, zout, kaneel, de helft van de melk en de boekweitmeel. Voeg beetje bij beetje de overige melk toe. Verwijder het klokhuis en rasp de appel (mag gewoon met schil) en roer dit door het beslag.

Zorg dat de koekenpan goed warm is, giet een beetje olijfolie in de pan en bak (dunne) pannenkoekjes van het beslag.
Het beslag is nogal dik en omdat ik van dunne pannenkoeken houd heb ik ze iets kleiner gemaakt zodat ik ze in de pan zoveel mogelijk uit kon laten lopen.

Serveer de boekweitpannenkoeken met een lekkere topping, bijvoorbeeld met bosbessen en plakjes banaan met honing of maple syrup.

Tip: ook lekker om deze pannenkoekjes hartig te eten en bijvoorbeeld te beleggen met avocado en zalm


Brenda Hoff
Brenda Hoff
Brenda is een lekkerbek en gek op pannenkoeken, chips en chocolade. Brenda's recepten zijn snel en toegankelijk, de makkelijke maaltijden hebben vaak een verrassende twist waardoor het net even anders is dan je gewend bent.
11 comments
    1. Ik dacht dat maple syrup lastig te verkrijgen was, dus mijn eerste flesje kocht ik in New York ;) Maar de Albert Heijn verkoopt het in Nederland ook gewoon weet ik inmiddels :) Het staat bij de bakspullen of de honing etc. Ik bestel het ook vaak bij webwinkels (o.a. Dille en Kamille) en soms neem ik het mee bij delicatesse- en speciaalzaken.

  1. Ik heb ze net gemaakt als ontbijt :) de smaak is opzich prima maar ik zou zelf volgende keer wat meer melk erin doen. De pannekoeken waren wel erg stevig :)

Geef een reactie

Misschien vind je dit ook leuk