Hebben jullie de afgelopen dagen genoten van het heerlijke zomerweer? Zelf heb ik wél van heerlijk weer genoten, maar niet hier in Nederland. De afgelopen 10 dagen was ik namelijk van mijn vakantie op het Griekse eiland Zakyntos aan het genieten. Doordat ik op voor heb gewerkt draaide het blog gewoon door, en hierdoor kon ik heerlijk genieten van mijn vakantie.
Mooi weer, lekker relaxen, (bijna) geen internet én goed eten. Binnenkort lees je hier uiteraard meer over op het blog.
Voor vandaag heb ik een snel gerechtje voor je, eentje die ik zelfs met warme (broeierige en zelfs klamme) dagen kan waarderen, een snelle Foe Yong Hai!
Ik ben niet zo van het ‘Chinezen’ (het eten bij de Chinees), en als ik ga Chinezen dan neem ik 9 van de 10 keer een loempia. Die andere ene van de 10 keer neem ik Foe Yong Hai.
Foe Yong Hai is een mond vol en het lijkt heel wat, maar dat valt dus reuze mee. Het is eigenlijk heel erg simpel, namelijk rijst, met een omelet en een sausje. Persoonlijk vind ik het juist lekker om lekker veel groenten in de omelet te verwerken. Het jammere (vervelende) aan eten bij de Chinees vind ik namelijk dat er altijd zo weinig groenten bij de rijst, of in de saus, zit. Daarom hier mijn versie van Foe Yong Hai, een lekkere snelle versie met veel groenten. En een simpel sausje, zodat je dit na je werk snel in elkaar kunt flansen. En eerlijk gezegd vind ik deze foe yong hai lekkerder dan die van de Chinees.
Snelle Foe Yong Hai
Bereidingstijd: 25 minuten
Ingrediënten voor 2 – 3 personen
- 1 kopje rijst
- 1 (winter)wortel
- 1 prei
- 5 grote champignons
- 5 eieren
- 75 gram taugé
- peper en zout
- blik tomatenblokjes
- 2 theelepels gembersiroop
- 2 eetlepels sweet chili saus
Bereiding:
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de wortel, prei en champignons in blokjes. Bak dit even aan in een koekenpan met olie, voeg de taugé er op het laatste ook bij en bak dit even kort mee. Meng de eieren met de aangebakken groenten en bak hier een grote omelet van.
Verwarm de tomatenblokjes op het vuur en meng dit met de gembersiroop en sweet chili saus.
Serveer de omelet met rijst en de tomatensaus.