Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond?

Bestel nu:

de Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022 en de Makkelijk & Snel agenda 2022!

Bestel nu:

Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022

Makkelijk & Snel agenda 2022!

Snelle Foe Yong Hai

Fou Young High txt

Hebben jullie de afgelopen dagen genoten van het heerlijke zomerweer? Zelf heb ik wél van heerlijk weer genoten, maar niet hier in Nederland. De afgelopen 10 dagen was ik namelijk van mijn vakantie op het Griekse eiland Zakyntos aan het genieten. Doordat ik op voor heb gewerkt draaide het blog gewoon door, en hierdoor kon ik heerlijk genieten van mijn vakantie.
Mooi weer, lekker relaxen, (bijna) geen internet én goed eten. Binnenkort lees je hier uiteraard meer over op het blog.
Voor vandaag heb ik een snel gerechtje voor je, eentje die ik zelfs met warme (broeierige en zelfs klamme) dagen kan waarderen, een snelle Foe Yong Hai!

Ik ben niet zo van het ‘Chinezen’ (het eten bij de Chinees), en als ik ga Chinezen dan neem ik 9 van de 10 keer een loempia. Die andere ene van de 10 keer neem ik Foe Yong Hai.

Foe Yong Hai is een mond vol en het lijkt heel wat, maar dat valt dus reuze mee. Het is eigenlijk heel erg simpel, namelijk rijst, met een omelet en een sausje. Persoonlijk vind ik het juist lekker om lekker veel groenten in de omelet te verwerken. Het jammere (vervelende) aan eten bij de Chinees vind ik namelijk dat er altijd zo weinig groenten bij de rijst, of in de saus, zit. Daarom hier mijn versie van Foe Yong Hai, een lekkere snelle versie met veel groenten. En een simpel sausje, zodat je dit na je werk snel in elkaar kunt flansen. En eerlijk gezegd vind ik deze foe yong hai lekkerder dan die van de Chinees.

Fou Young High 02

Snelle Foe Yong Hai

Bereidingstijd: 25 minuten

Ingrediënten voor 2 – 3 personen

 • 1 kopje rijst
 • 1 (winter)wortel
 • 1 prei
 • 5 grote champignons
 • 5 eieren
 • 75 gram taugé
 • peper en zout
 • blik tomatenblokjes
 • 2 theelepels gembersiroop
 • 2 eetlepels sweet chili saus

Bereiding:

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de wortel, prei en champignons in blokjes. Bak dit even aan in een koekenpan met olie, voeg de taugé er op het laatste ook bij en bak dit even kort mee. Meng de eieren met de aangebakken groenten en bak hier een grote omelet van.
Verwarm de tomatenblokjes op het vuur en meng dit met de gembersiroop en sweet chili saus.

Serveer de omelet met rijst en de tomatensaus.

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

15 Reacties

 1. ASTRID 10 juni 2014 om 15:31

  hoi brenda, hoop dat jullie een fijne vakantie hebben gehad. Ga je recept maken vanavond pas hem een beetje aan omdat de jongens geen champ lusten maar komt helemaal goed! thx voor het idee. groetjes astrid

  1. Brenda Kookt 11 juni 2014 om 11:54

   Wat leuk dat je hem meteen gemaakt hebt Astrid. Zonder champignons lijkt het me ook een prima gerecht. Ik hoop dat het gesmaakt heeft!

   1. Mieke 25 november 2016 om 19:37

    Hallo Brenda,
    Is wel intussen 2 jaar later
    Vanavond gemaakt en gegeten …….we hebben er van gesmuld . Heb er zelf nog een teentje knofloook aan toegevoegd.
    Een echte aanrader en lekker vegetarisch!

 2. Shimara 11 juni 2014 om 07:37

  Het is misschien ook grappig om te weten dat dit gerecht in china niet bestaat. Ik had ooit een klasgenoot die kende restauranthouders uit china en zij zeiden dat het gerecht door de chinezen voor de westerse wereld is bedacht.

  Hoe dan ook ik vind dit lekker en ik wil het dan ook eens proberen te maken, ben benieuwd

  1. Brenda Kookt 11 juni 2014 om 11:58

   Ja dat heb ik ook eens gehoord. Schijnt dat veel gerechten die wij bij de Chinees eten niet echt Chinees zijn.
   Nasi zoals wij eten schijn je in China ook niet te kunnen bestellen. Toch blijven dit mijn lekkerste Chinese gerechten, samen met de loempia.

   1. Ronald 11 november 2014 om 11:20

    ze gebruiken sowieso minder tot geen saus. Een Chinees zegt niet voor niks dat Nederlanders sauseters zijn.

 3. Ronald 11 november 2014 om 11:19

  Ik doe het altijd in de oven in kleine ovenpannetjes.

  De groente zoals prei, tauge, wortel, broccoli, champignons (niet voor mijn zoon), paprika (niet voor mijn dochter) klein snijden. Je kunt het roerbakken van tevoren maar hoeft niet.

  In het pannetje een ei kloppen en de benodigde groente erin mengen en dan een kwartier tot 20 minuten in de oven.

  Je kunt er ook gehakt (wel eerst gaar wokken), tafu, mais/ dopperwtjes (kook ik dan wel eerst gaar) of knoflook in stoppen.

  Ieder voegt erin wat hij/zij wil en eet het eigen pannetje leeg.

 4. Sheila 25 juni 2015 om 19:34

  Heb wat gerechten van je gemaakt, waaronder deze. Supermakkelijk te maken met ingredienten die toch al vaak in huis zijn. Goed van smaak, ook voor de kinderen. Top!

  1. Brenda Kookt 28 juni 2015 om 11:01

   Wat super om te horen dat zelf de kinderen er van genieten :)

 5. Michelle 19 november 2015 om 17:05

  Hai Brenda,

  Wat een heerlijk (simpel) recept! Het stond zo op tafel en we hebben er met zijn allen van zitten smullen. Als aanvulling op jouw recept heb ik nog 1 tl bruine basterdsuiker toegevoegd aan de foe yong hai-saus, om hem nog net dat kleine zoetje mee te geven net als bij de chinees. Dit gaat zeker vaker op tafel komen!

 6. Linda 5 oktober 2016 om 18:09

  Dit recept staat in mijn favorieten lijst! Heerlijk hoor en lekker makkelijk te maken.

 7. johanna buijsen 29 juli 2020 om 11:05

  ik maak al jaren je recept…lekker makkelijk en bovendien nog lekker ook

 8. Leonie 7 januari 2021 om 12:36

  Morgen ga ik dit recept en je babi pangang maken.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *