Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond?

Bestel nu:

de Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022 en de Makkelijk & Snel agenda 2022!

Bestel nu:

Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022

Makkelijk & Snel agenda 2022!

Broodpudding met lemon curd en blauwe bessen

Broodpudding met lemon curd en bosbessen txt

Lemon Curd oh Lemon Curd. I love you so Lemon Curd! Ja echt! Ik ben gek op Lemon Curd. Bijna altijd heb ik in mijn vriezer een restje lemon curd in een bakje zitten. Want stel je voor dat ik er ineens zin in heb. Dan moet ik het meteen kunnen eten of ermee kunnen bakken.

Broodpudding stond al een hele tijd op mijn lijstje, maar iedere keer kwam het er niet van te maken. In de winter was ik het vergeten, in de lente had ik geen zin meer in warme toetjes. .Tot ik dit recept van Donna Hay op het blog van Simone voorbij zag komen. Lemon curd is lekker fris en zomers, ook als het warm is. Bosbessen zijn de laatste tijd ook mijn ding. Dus besloot ik het recept ook te maken én eindelijk eens broodpudding te proberen.

Eigenlijk was ik niet van plan dit recept te delen op het blog, het staat namelijk ook al bij Simone online. Maar omdat het er zo lekker uit zag kon ik het niet laten een foto te maken. En ja als ik dan een foto maak, én als het dan ook nog eens super lekker is. Dan moet het ook op Brenda Kookt staan. Dus bij deze.

Broodpudding is lekker smeuïg en door de lemon curd is deze versie vol van smaak. Helemaal mijn ding. En dit is ook weer een mooie extra manier om oud brood in te verwerken.

Broodpudding met lemon curd en bosbessen 03

Broodpudding met lemon curd en blauwe bessen

Bereidingstijd: 20 minuten en 20 minuten baktijd

Ingrediënten voor 6 personen

 • 560 ml slagroom
 • 3 eieren
 • 75 gram suiker
 • 2 theelepels vanille essence
 • 510 gram lemon curd (bijvoorbeeld dit recept)
 • 250 gram stokbrood of ander (oud) brood
 • 250 gram blauwe bessen
 • 2 eetlepels suiker

Extra benodigd: 6 ramekins of kleine ovenschaaltjes, of een grote ovenschaal

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180ºC en vet de ovenschaaltje’ in.

Verwarm de room in een pannetje tot het net aan de kook komt. Haal de pan van het vuur en zet dit even weg. Meng in een kom de eieren met suiker en vanille en klop dit goed door. Voeg tijdens het kloppen geleidelijk de room toe.

Schep een laagje lemon curd op de bodem van de schaaltjes. Scheur het brood in stukjes en verdeel de helft hiervan over de schaaltjes. Bestrijk dit met lemon curd en strooi er een paar blauwe bessen over. Verdeel hierna de rest van het brood over de schaaltjes en smeer dit ook in met lemon curd. Verdeel vervolgens het beslag over de schaaltjes en laat dit even in het brood trekken (ongeveer 10 minuten). Verdeel nog een paar blauwe bessen over de ovenschaaltjes en besprenkel het met suiker.

Plaats de schaaltjes op een bakplaat in de oven, het kan zijn dat de schaaltjes tijdens het verwarmen overstromen.
Verwarm de broodpudding 15 tot 20 minuten. Laat het na het bakken 10 minuten staan en geniet van dit heerlijke toetje.

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

6 Reacties

  1. Brenda Kookt 13 augustus 2014 om 13:08

   Té lekker. En nu ben ik verpest. Denk dat ik broodpudding zonder lemon curd een stuk minder lekker zou vinden ;)

 1. Bianca 13 augustus 2014 om 13:41

  Oh te lekker! En broodpudding stond nog op mijn lijstje!

 2. Marja 13 augustus 2014 om 14:16

  Ohhhhh, broodpudding stond al heeeeel lang op mijn lijstje en lemon curd? Daar kun je me ‘s nachts echt voor wakker maken! Zo zalig vind ik dat. Dus dit moet voor mij haast een gouden combi zijn! Ik verheug me er nu al heel erg op! Ik kon nooit beslissen wat ik nou lekker vind in een broodpudfing, masr dat is vanaf nu opgelost! Lemoncurd hen ik altijd in huis, alleen nog even blauwe bessen halen! Mjummmm. Bedankt Brenda!!
  Groetjes, Marja. :-) :-) :-).

 3. Linda 13 augustus 2014 om 19:48

  Dat ziet er heerlijk uit! Komt op mijn to-try-list!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *