Dit pasta-gerecht heb ik inmiddels op meerdere feestjes geserveerd, en iedere keer wordt me naar het recept gevraagd. Tijd om het online te zetten!
Dit zijn van die recepten waarvan je er eigenlijk nooit genoeg hebt (ja, alweer ;)). Handig als je een restje pasta over hebt, opzoek bent naar een makkelijke maaltijd of een recept voor een grote groep eters. Soep met goed belegde broodjes en een goede pastasalade kan bijna iedereen wel waarderen toch?
Deze salade is super makkelijk, en super lekker. Een combi van pasta met pesto en tonijn. Een topper als je even snel voor je zelf kookt, maar ook op menig feestje. De volgende keer ook op die van jou?
Pasta Pesto el Tonno
Bereidingstijd 20 minuten
Ingrediënten voor 2/3 personen:
- 180 gram pasta (ik nam fussili maar penne is ook erg geschikt voor dit gerecht)
- 1 blikje tonijn op water
- 2 eetlepels groene pesto
- 6 halve zongedroogde tomaatjes
- flinke hand rucola
- 1,5 eetlepel pijnboompitjes
- 1 eetlepel extra vergine olijfolie.
Bereiding
Kook de pasta al dente, of volgens de aanwijzingen op de verpakking en giet het af. Laat het even uitstomen en meng er een eetlepel extra vergine olijfolie door.
Giet de tonijn af en haal het uit elkaar (niet te fijn). Snijd de tomaatjes in stukjes en rooster de pijnboompitjes.
Roer de pesto door de pasta en meng de tonijn, tomaatjes, pijnboompitjes en rucola erdoor.
Dit pastagerecht kun je lauw-warm serveren, maar ook koud als pastasalade.