Pasta Pesto el Tonno

Pasta Pesto al Tonno txt

Dit pasta-gerecht heb ik inmiddels op meerdere feestjes geserveerd, en iedere keer wordt me naar het recept gevraagd. Tijd om het online te zetten!

Dit zijn van die recepten waarvan je er eigenlijk nooit genoeg hebt (ja, alweer ;)). Handig als je een restje pasta over hebt, opzoek bent naar een makkelijke maaltijd of een recept voor een grote groep eters. Soep met goed belegde broodjes en een goede pastasalade kan bijna iedereen wel waarderen toch?

Deze salade is super makkelijk, en super lekker. Een combi van pasta met pesto en tonijn. Een topper als je even snel voor je zelf kookt, maar ook op menig feestje. De volgende keer ook op die van jou?

Pasta Pesto al Tonno 03

Pasta Pesto el Tonno

Bereidingstijd 20 minuten

Ingrediënten voor 2/3 personen:

  • 180 gram pasta (ik nam fussili maar penne is ook erg geschikt voor dit gerecht)
  • 1 blikje tonijn op water
  • 2 eetlepels groene pesto
  • 6 halve zongedroogde tomaatjes
  • flinke hand rucola
  • 1,5 eetlepel pijnboompitjes
  • 1 eetlepel extra vergine olijfolie.

Bereiding

Kook de pasta al dente, of volgens de aanwijzingen op de verpakking en giet het af. Laat het even uitstomen en meng er een eetlepel extra vergine olijfolie door.

Giet de tonijn af en haal het uit elkaar (niet te fijn). Snijd de tomaatjes in stukjes en rooster de pijnboompitjes.
Roer de pesto door de pasta en meng de tonijn, tomaatjes, pijnboompitjes en rucola erdoor.

Dit pastagerecht kun je lauw-warm serveren, maar ook koud als pastasalade.

 


Brenda Hoff
Brenda Hoff
Brenda is een lekkerbek en gek op pannenkoeken, chips en chocolade. Brenda's recepten zijn snel en toegankelijk, de makkelijke maaltijden hebben vaak een verrassende twist waardoor het net even anders is dan je gewend bent.
33 comments
  1. Een lekkere variatie is de tonijn door gerookte kip vervangen. Dat recept is bij ons een klassieker. Leuk om hem hier iets anders te zien. Ga ik zeker eens proberen!

  2. Ik heb de salade net gemaakt en gelijk een flinke bak gemaakt :) Ik heb er nog een klein beetje gesnupperde ui bij gedaan en een paar kappertjes. Heeerlijk! Super lekkere pasta salade! Bedankt voor het recept.

  3. Lekker recept. Vanavond gemaakt. Aangevuld met feta kaas.

    Ik heb de tonijn vervangen door kipfilet en deze gebakken met Italiaanse kruiden.

    Heerlijk…..

  4. Vandaag gemaakt en smaakte heerlijk. Zelfs mijn man die geen fan van vis is, vond het erg lekker. Ga dit recept zeker nog eens maken.

  5. Donderdag is bij ons bestel/gemakkelijke avond. Kinderen hadden al gegeten. En ik geen zin in bestellen. En de warmte helpt ook niet mee. Nu volg ik je al een tijdje via FB, Instagram, etc. Maar nieuw met Pinterest en kwam ik dit recept tegen. Gemaakt en het was heerlijk! Nog een beetje zout, peper en wat snoeptomaatjes toegevoegd. Volgende keer doe ik er nog wat kappertjes bij. Een blijvertje denk ik!

  6. Deze pasta salade is super lekker en makkelijk te maken, heb het wel een beetje anders gemaakt als het recept maar de basis is hetzelfde.

    Groetjes Tanja

  7. Heerlijk! Ik had de zongedroogde tomaatjes en de pijnboompitten apart gedaan. Mijn kinderen vinden dat niet echt lekker namelijk. Bij het opscheppen kan iedereen zelf bepalen of ze extra rucola, pesto, etc bij willen. Het is sowieso lekker de pijnboompitten apart erop te strooien. Blijft het lekker knapperig.

  8. Ik heb deze ook eens gemaakt met mozzarellabolletjes en blokjes komkommer.
    Ook heel lekker , vandaag gemaakt voor de vaderdag bbq bij mijn dochter.

Geef een reactie

Misschien vind je dit ook leuk