Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond?

NU VERKRIJGBAAR​
De 2021 scheurkalender 
nu met gratis bewaarmapje!
2021 scheurkalender & Brenda’s nieuwe kookboek!

Broodpudding van oliebollen

broodpudding van oliebollen txtZo, Kerstmis is geweest. We maken we ons weer op voor het volgende feest: oud & nieuw! En zeg je oudejaarsavond dan zeg je natuurlijk oliebollen. Ik heb voor jullie een broodpudding van oliebollen recept.

Eerlijk gezegd moet ik na een (vr)eetfestijn van 4 dagen (ik heb serieus 4 avonden aan een uitgebreid kerstdiner gezeten) op dit moment nog niet denken aan een oliebol. Maar daar komt de komende dagen vast verandering in. Ik ben er namelijk dol op. Niet alleen op oudejaarsavond, ook kermissen en andere evenementen pak ik graag aan om een oliebol te eten. Heerlijk, zo’n vette hap.

Dit jaar eten we geen gewone oliebollen, maar gaan we er mee bakken. Een oliebollen broodpudding. Broodpudding, maar dan dus van oliebollen. Lekker bij de koffie, maar met een bolletje ijs er bij ook heerlijk als toetje.

broodpudding van oliebollen 02

Broodpudding van oliebollen

Broodpudding van oliebollen

20 minuten
+ 40 minuten

Ingrediënten

  • 8 tot 10 oliebollen
  • 250 ml melk
  • 100 gram suiker
  • 125 ml verse slagroom
  • 3 eieren
  • 1 vanillestokje
  • 1 theelepel kaneel
  • scheutje citroensap
  • 50 gram in heet water gewelde rozijnen
  • zout
  • olie of boter om in te vetten

Extra benodigd: brownievorm of ovenschaal met een afmeting van 28×18 cm

    Bereiding

    • Vet de bakvorm of ovenschaal in, verwarm de oven voor op 180°C.
    • Verwarm in een pannetje de melk met de slagroom, citroensap, kaneel en 40 gram suiker. Snijd het vanillestokje door en schraap het merg er uit. Voeg het merg en het stokje bij de melk en breng het aan de kook. Roer regelmatig door en zet lager als het kookt.
    • Klop de eieren op met de rest van de suiker en een snufje zout. Snijd de oliebollen in plakken van ongeveer een centimeter dik. Verwijder het vanillestokje en mix het warme melkmengsel voorzichtig door de eieren. Verdeel de helft van de oliebollen over de bakvorm. Schenk hierover de helft van het beslag. Verdeel daarover de rest van de oliebollen, giet het overige beslag er over heen. Laat dit ongeveer 15 minuten in de oliebollen trekken.
    • Bak de oliebollenbroodpudding ongeveer 40 minuten in de oven. Dek de bovenkant van de schaal af met aluminiumfolie zodat de bovenkant niet te bruin wordt. De broodpudding van oliebollen is klaar als het mengsel lekker smeuïg is, maar wel gestold.
    • Serveer de oliebollenbroodpudding warm met poedersuiker en eventueel met een bolletje ijs.

    Brenda Kookt Fijne Feestdagen 2014 03

    Deel dit bericht:

    Share on facebook
    Share on twitter
    Share on whatsapp
    Share on email
    Reacties

    2 Reacties

    1. Marja 28 december 2014 om 14:29

      Da ziet er erg smakelijk uit Brenda! Als ik oliebollen overhou ( en dat is bijna altijd het geval omdat ik er teveel koop ) dan ga ik deze zeker proberen! Alleen doe ik ze in 1-pers. bakjes, want we zijn maar samen! Het is even een gereken, maar dat komt wel goed! Het lijkt me erg lekker en net als jij, lust ik het hele jaar rond wel oliebollen! Ik ben er gek op! Ik heb er gister nog 2 gegeten zelfs, om uit te “proberen” voor Woensdag natuurlijk! lol
      Bedankt voor je idee Brenda en tot de volgende keer!
      Groetjes, Marja. . :-D

      1. Brenda Kookt 29 december 2014 om 08:59

        In 1 persoonsbakjes kun je dit heel goed maken. Ik zou dan ongeveer 1 a 1,5 oliebol per bakje nemen.

    Laat een reactie achter

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Beoordeel recept