Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond?

NU VERKRIJGBAAR​
De 2021 scheurkalender 
nu met gratis bewaarmapje!
2021 scheurkalender & Brenda’s nieuwe kookboek!

Filmpje: Wortelkoekjes (Carrot Cake Cookies)

Wortelkoekjes txt

Carrotcake en worteltjestaart kennen we allemaal toch? Vandaag laat ik jullie een lekkere en gezonde variatie hierop zien. We gaan wortelkoekjes maken, Carrot Cake Cookies dus.

Ik moet bekennen dat ik gezonde koekjes meestal niet zo heel erg lekker vind. Je proeft toch dat het gezonder is en dat er dus minder (of geen) suiker en boter in zit. Gezonde koekjes kunnen niet tippen aan echte koekjes. Maar, er is gelukkig een maar. Deze wortelkoekjes zijn de eerste koekjes die ik wel lekker vind. Die ik écht lekker vind. Een dikke vette aanrader dus!

De koekjes blijven zacht, ze worden niet krokant en ze smaken echt naar worteltjestaart. Afgedekt in de koelkast kun je de koekjes ongeveer 4 dagen bewaren.

Klik hier als je het filmpje niet kunt zien, en vergeet je niet te abonneren op mijn YouTube kanaal! Zo kun je mijn filmpjes als eerste bekijken. 

Scroll naar beneden voor het uitgeschreven recept

Wortelkoekjes 02

Wortelkoekjes (Carrot Cake Cookies)

Bereidingstijd 20 minuten en 20 minuten oventijd

Ingrediënten voor 16 koekjes:

  • 35 gram geraspte kokos
  • 7 kleine wortels (1 grote winterwortel, of 1,5 normale winterwortel)
  • 75 gram honing
  • 60 gram amandelmeel
  • 2 eieren
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 theelepel vanille extract

Bereiding

Verwarm de oven voor 180ºC, bekleed een bakplaat met bakpapier.

Rasp de wortel fijn. Meng de wortel met de kokos, honing, amandelmeel, eieren, kaneel en vanille extract. Roer dit mengsel goed door. Kneed balletjes van het deeg, druk ze een beetje plat en verdeel ze over het bakpapier.

Bak de koekjes 15 tot 20 minuten in de oven. Laat ze even afkoelen voor je een hap neemt.

Tip: in de koelkast kun je de koekjes afgedekt ongeveer 4 dagen bewaren.

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

21 Reacties

  1. Ilse Salamat 26 januari 2016 om 14:36

    Ze zitten in de oven. Ik ben benieuwd hoe ze smaken. Ik palmsuiker gebruikt.

  2. Sandra van Poortvliet 25 juni 2016 om 15:32

    Vandaag deze heerlijke wortelkoekjes gebakken. Dacht eerst dat ze te klef werden vandaar door de laatste helft van het beslag een eetlepel Kokosmeel toegevoegd. Wel grappig dat er na het bakken geen verschil is. Ze smaken allebei heerlijk. Dankjewel voor dit recept.

  3. Yvonne 20 augustus 2017 om 16:22

    Kun je deze koekjes ook invriezen?

  4. Mieke 1 augustus 2018 om 09:57

    Ze staan in de oven!
    Het beslag is erg nat ondanks dat ik me exact aan het recept heb gehouden…
    Stiekem nog wel wat walnoten toegevoegd.

    Ben fan van mijn zelfgemaakte carrotcake, dus ben heel nieuwsgierig hoe deze dadelijk zullen smaken!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *