Gehaktbrood

Gehaktbrood txt

Ohh ik heb vandaag toch een lekker receptje voor jullie! Gehaktbrood. Meatloaf op zijn Amerikaans. En wat voor eentje!

Dit gehaktbrood is perfect. Hij is lekker mals, zacht en smeuïg. Het is goed op smaak en nog lekkerder door de barbecuesaus die er bovenop gaat. Een ware traktatie. Het gehaktbrood is niet alleen lekker bij de warme maaltijd, ook de volgende dag op brood is het onweerstaanbaar lekker.

Je kunt proberen het gehaktbrood uit de vorm te storten op een mooie schaal, maar zo in de vorm is het ook een beauty toch? En heel erg lekker. Maar dat had ik natuurlijk al gezegd. Scroll snel naar beneden voor het recept!

Gehaktbrood 02

Gehaktbrood

Bereidingstijd 25 minuten en 50 minuten oventijd

Ingrediënten voor 8 personen:

 • 750 gram gehakt
 • 1 ui
 • 1 winter wortel
 • 1 stengel bleekselderij
 • 3 teentjes knoflook
 • 2 theelepels worcestersaus
 • 1 eetlepel mosterd
 • blikje tomatenpuree (70 gram)
 • 5 eetlepels paneermeel
 • 2 eieren
 • hand fijngesneden verse basilicum
 • hand fijngesneden bieslook
 • zout en peper
 • barbecuesaus voor bovenop het gehaktbrood (ik nam de barbecuesaus van Remia, deze is niet te dik en kan heel goed in de oven gebruikt worden)

Extra benodigd: een cakevorm van ongeveer 30 cm

Bereiding:

Snijd de ui, winterwortel en bleekselderij fijn. Pers de knoflook. Bak de groenten met de knoflook in een koekenpan met olie aan tot de ui glazig is. Meng de worcestersaus en tomatenpuree door de groenten en bak dit nog even mee.

Vet de cakevorm in en verwarm de oven voor op 190 °C.

Plaats het gehakt in een kom en voeg de gebakken groenten, mosterd, paneermeel, eieren, basilicum en  bieslook toe. Breng op smaak met peper en zout en kneed het goed door elkaar.

Stort het gehakt in de cakevorm en druk het aan. Verdeel de barbecuesaus over het gehaktmengsel. Bak het gehaktbrood tot de kern 69°C is (dit duurt ongeveer 50 minuten)

 Tip: gehaktbrood is niet alleen lekker als het net de oven uit komt, ook de volgende dag als lunch op brood (warm of koud) is het heerlijk. Je kunt het gehaktbrood (bijvoorbeeld in plakken) ook invriezen.

———————————————

Op de hoogte blijven? Volg mijn blog via FacebookTwitter of Bloglovin
Op Instagram (username @brendakookt) komen de lekkerste foodfoto’s voorbij!


Brenda Hoff
Brenda Hoff
Brenda is een lekkerbek en gek op pannenkoeken, chips en chocolade. Brenda's recepten zijn snel en toegankelijk, de makkelijke maaltijden hebben vaak een verrassende twist waardoor het net even anders is dan je gewend bent.
16 comments
 1. Gehaktbrood is echt geweldig! Als ik hier een gehaktbrood bak is hij binnen no time verslonden. Eigenlijk doe ik er vaak ongeveer dezelfde dingen in als in dit recept, maar ik heb ook een keer een Italiaanse versie gemaakt. Ook heel lekker!

 2. vandaag voor de tweede keer gemaakt, 1e keer viel hij helemaal uit elkaar, maar dat mocht de pret niet drukken. Vandaag voor de 2e x gemaakt, en gelukt! Een plaatje, samen met jouw witlofsalade en rode krieltjes gegeten.

 3. Heerlijk recept en het resultaat is een kruidig, zacht en smakelijk gehaktbrood. Wij aten het met verse maiskolven en een sausje naar keuze. De kids vonden het ook heerlijk!

 4. Wat een lekker gerecht! Ik was opzoek naar wat inspiratie en kwam dit tegen. Ga het zeker uitproberen. Ben wel benieuwd wat je hiernaast serveert, aangezien de bbq saus mij wat dominant lijkt. Heb je een lekkere tip?

 5. Hoi Brenda! Heééérlijk dat gehaktbrood. Ik heb er nog een beetje sambal aan toegevoegd…maar mensen, ik zeg DOEN! Ik had moeite om niet alvast een paar plakken naar binnen te werken toen ik eenmaal geproefd had…

Geef een reactie

Misschien vind je dit ook leuk