Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond?

Bestel nu:

de Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022 en de Makkelijk & Snel agenda 2022!

Bestel nu:

Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022

Makkelijk & Snel agenda 2022!

Hartige cake met courgette en zalm van Smulpaapje

Hartige courgettecake met zalm

Tijd voor weer een lekker zomerreceptje, een hartige cake met courgette en zalm!

Het is goed om nu tijdens de zwangerschap regelmatig vis te eten. Helaas gaat dat niet zo makkelijk omdat vis me soms een beetje tegenstaat. Ik heb er niet bepaald trek in. Deze hartige cake met zalm was daarom ideaal. De vis zit namelijk goed verstopt. Ik lijk wel een klein kind..!

Ook voor de kids is het soms slim om sommige dingen te verstoppen of extra leuk te presenteren. In dat geval komt het boek ‘Wat eten we vandaag‘ waar ik dinsdag over vertelde (klik hier voor het artikel)  goed van pas, hier vind je afwisselende gerechten waarbij kids de groenten niet altijd direct herkennen. Want zeg nou zelf, deze hartige cake ziet er uit om van te smullen toch?

Toen ik het boek voor het eerst in mijn handen had wist ik direct dat ik deze hartige cake wilde maken. De cake is lekker fris en smeuïg, je serveert hem op een koele kamertemperatuur. Lekker bij de brunch of als maaltijd met een salade of andere bijgerechten. Een ideaal gerecht tijdens een mooie dag.

Cake met courgette en zalm

Hartige cake met Courgette en zalm

Bereidingstijd 20 minuten en 50 minuten baktijd

Ingrediënten voor één hartige cake

 • 1 grote courgette, met schil, geraspt en drooggedept
 • 250 gram ricotta
 • 100 gram gerookte zalm, fijngesneden
 • half bakje bieslook, fijngesneden
 • 200 gram feta, verkruimeld,
 • 150 gram zelfrijzend bakmeel
 • 6 eieren, losgeklopt
 • peper

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180ºC, bekleed een cakeblik met bakpapier.

Meng de geraspte courgette met ricotta, zalm, bieslook en feta. Meng in een aparte kom het zelfrijzend bakmeel met de eieren en peper tot een glad beslag. Roer beide mengsels goed door elkaar en verdeel dit over de bakvorm.

Strijk de bovenkant glad en bak de cake 40 tot 50 minuten in de oven, tot de cake mooi goudbruin kleurt en gaar is.

Laat de cake in het bakblik goed afkoelen voor je hem eruit haalt. Snijd de cake in plakken.

Tip: je kunt de cake ook heel goed de dag van te voren maken. Bewaar hem goed verpakt in aluminiumfolie in de koelkast. Laat de cake op kamertemperatuur komen voor je hem serveert. 

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

8 Reacties

 1. Wil 9 juli 2015 om 10:07

  Wat een leuk recept, ik ga het zeker uitproberen. Mijn vraag is: kun je hem ook invriezen?
  Hartelijke groeten
  Wil

  1. Brenda Kookt 9 juli 2015 om 19:31

   Je kunt hem even in de koelkast bewaren. Invriezen zou ook zeker moeten kunnen, al kan het wel zo zijn dat de cake dan droger wordt. Ik denk dat je hem het beste in plakken kunt invriezen.

   1. Wil 10 juli 2015 om 22:52

    Ik heb deze cake gemaakt. Heel erg lekker en gemakkelijk! Nu uitproberen hoe de cake is na invriezen.

 2. Brenda 9 juli 2015 om 12:08

  Wow deze ziet er lekker uit…ik ga ‘m zeker een keer maken!!

 3. Simone 22 juli 2015 om 10:26

  Haha, wat geinig dat je de vis voor jezelf verstopt. Ik vind het een aparte combi, maar ik ben wel ontzettend benieuwd. Courgette is mijn favo groenten en zalm mijn favo vis. Deze sla ik dus ook weer op! :)

 4. Mona 23 juli 2015 om 17:01

  Is 100 gram zalm niet een beetje weinig voor zo’n hele cake?

  1. Brenda Kookt 23 juli 2015 om 18:58

   ik moet toegeven dat ik iets meer heb toegevoegd, anders had ik over. 100 gram is wat er in het oorspronkelijke recept staat. Ik heb uiteindelijk 125 gram toegevoegd.

 5. els sanders 8 december 2015 om 00:28

  Ik heb de cake gebakken en vind de verhouding met hoeveelheid feta en zalm niet juist. Ik zou ervoor kiezen om 100 gr feta en 200 gr zalm te nemen. Dus omgekeerd. Dat komt volgens mij de smaak ten goede.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *