Zalm met pestokorstje

Zalm met een korstje van pesto

Vandaag deel ik geen complete maaltijd, maar wel een erg lekker visgerechtje. Zalm met een pestokorstje. Dit soort gerechtjes komen altijd van pas.

 

Afgelopen weekend hebben we veel vlees gegeten, daarom ga ik deze week wat vaker voor vis. Wat dan zeker op tafel komt is een lekkere moot zalm. Gewoon met peper, zout en een beetje citroensap vind ik gebakken verse zalm het lekkerste. Maar het is leuk (en lekker) om het zo nu en dan eens af te wisselen. Om er iets anders mee te doen.

Wat dacht je van dit heerlijke korstje met pesto en pijnboompitjes? Super lekker! En eigenlijk ook super makkelijk om te maken.

Staat de zalm met een pestokortstje binnenkort bij jou op tafel?

Zalm met pesto

Zalm met een pestokortstje

Ingrediënten voor 2 personen

  • 2 verse zalmfilets
  • 3 theelepels groene pesto
  • 2 eetlepels panko (of paneermeel)
  • 1 eetlepel pijnboompitjes
  • halve eetlepel geraspte Parmezaanse kaas
  • sap van een halve citroen
  • peper en zout
  • scheutje olijfolie

Bereiding:

Vet een ovenschaaltje in en verwarm de oven voor op 180 ºC.

Meng de groene pesto met de panko, pijnboompitjes en Parmezaanse kaas.

Leg de zalmfilets op de huid in de ovenschaal. Breng de bovenkant van de zalm op smaak met peper, zout en citroensap. Beleg de bovenkant met het pesto/pankomengsel. Druk het een beetje aan en besprenkel met een beetje olijfolie.

Bak de zalmfilets 20 minuten in de oven.

———————————————
Op de hoogte blijven? Volg mijn blog via FacebookTwitter of Bloglovin
Op Instagram (username @brendakookt) komen de lekkerste foodfoto’s voorbij!

19 Comments

  1. Astrid Olieman 28 september 2018 at 21:12

    Vanavond gegeten, was verrukkelijk! Dit ga ik vaker eten!

    Reply
  2. angelina 27 oktober 2018 at 11:50

    de zalm met pestokorstje was overheerlijk!!! met alleen een grote bak gemengde sla, pijnboompitjes, komkommer en tomaat een perfecte maaltijd.

    Reply
  3. Marianne van Wijgerden 12 januari 2019 at 21:33

    Super lekker recept. Stond gisteren 11 januari 2019 in jouw scheurkalender.

    Hierbij mijn complimenten voor de lekkere scheurkalender.

    Reply
    1. Brenda Kookt 17 januari 2019 at 11:26

      Yes, dat klopt! Wat leuk om te horen, bedankt voor je reactie. En geniet van de scheurkalender :)

      Reply
  4. Ine 21 maart 2019 at 17:33

    Net gemaakt en we hebben gesmuld hoor.
    Naar mijn idee mag het nog iets krokanter worden, dus volgende keer zet ik de oven ietsje hoger.

    Reply
  5. Jaap Zijlstra 22 maart 2019 at 08:06

    Super lekker gerecht. Keek er eerst een beetje scheef tegen aan, maar de gasten vonden het een keertje wat anders. En eenvoudig te maken. Lekker compleet gemaakt met gebakken aardappeltjes en bloemkoolroosjes. Mijn idee is nog om zalm op de huid te gebruiken. Uiteindelijk heb je dan 2 beschermers, de huid en het pestokorstje, zodat de eiwitten niet zo snel uit de zalm tevoorschijn komen. Maar verder prima gelukt.

    Reply

Geef een reactie