Zalm met pestokorstje

Zalm met een korstje van pesto

Vandaag deel ik geen complete maaltijd, maar wel een erg lekker visgerechtje. Zalm met een pestokorstje. Dit soort gerechtjes komen altijd van pas.

 

Afgelopen weekend hebben we veel vlees gegeten, daarom ga ik deze week wat vaker voor vis. Wat dan zeker op tafel komt is een lekkere moot zalm. Gewoon met peper, zout en een beetje citroensap vind ik gebakken verse zalm het lekkerste. Maar het is leuk (en lekker) om het zo nu en dan eens af te wisselen. Om er iets anders mee te doen.

Wat dacht je van dit heerlijke korstje met pesto en pijnboompitjes? Super lekker! En eigenlijk ook super makkelijk om te maken.

Staat de zalm met een pestokortstje binnenkort bij jou op tafel?

Zalm met pesto

Zalm met een pestokortstje

Ingrediënten voor 2 personen

  • 2 verse zalmfilets
  • 3 theelepels groene pesto
  • 2 eetlepels panko (of paneermeel)
  • 1 eetlepel pijnboompitjes
  • halve eetlepel geraspte Parmezaanse kaas
  • sap van een halve citroen
  • peper en zout
  • scheutje olijfolie

Bereiding:

Vet een ovenschaaltje in en verwarm de oven voor op 180 ºC.

Meng de groene pesto met de panko, pijnboompitjes en Parmezaanse kaas.

Leg de zalmfilets op de huid in de ovenschaal. Breng de bovenkant van de zalm op smaak met peper, zout en citroensap. Beleg de bovenkant met het pesto/pankomengsel. Druk het een beetje aan en besprenkel met een beetje olijfolie.

Bak de zalmfilets 20 minuten in de oven.

———————————————
Op de hoogte blijven? Volg mijn blog via FacebookTwitter of Bloglovin
Op Instagram (username @brendakookt) komen de lekkerste foodfoto’s voorbij!


Brenda Hoff
Brenda Hoff
Brenda is een lekkerbek en gek op pannenkoeken, chips en chocolade. Brenda's recepten zijn snel en toegankelijk, de makkelijke maaltijden hebben vaak een verrassende twist waardoor het net even anders is dan je gewend bent.
19 comments
  1. Héérlijk, ik heb het gister gegeten met eigengemaakte spinaziepesto en geserveerd met pittige noedels. Klinkt raar maar de combi was voor herhaling vatbaar ? Dank voor het recept!

  2. Hoi Brenda!

    Erg lekker de zalm! Heb je nog een goed idee over wat bij de zalm geserveerd kan worden? Ik denk zelf aan een salade, maar ik weet niet zo goed wat voor salade hier goed bij past!

    Groetjes,

    Eline

  3. Vanavond gemaakt en net heerlijk gegeten! Inderdaad erg makkelijk, ik heb eerder iets geprobeerd met pesto, maar deze combinatie is top. De volgende keer ga ik dit mengsel proberen met kippenndijtjes. Bedankt Brenda!

  4. Ik heb de zalm vanavond gemaakt. Wat een heerlijk receptje en zo lekker makkelijk. Mijn man vond het ook heel smakelijk. Dat is zeker een blijvertje.
    Dank je. Groetjes, Monique

  5. Kan het ook met zalm uit de diepvries?
    2 de vraag: ik heb pas een nieuw oventje, elektrisch, met boven en onder warmte, wat moet ik aan doen?
    Bvd
    Groetjes

  6. Heel erg lekker. Met diepvries zalm en zonder kaas. Rijst en sperziebonen erbij. Super. Iedereen zat te smullen. Bedankt voor de leuke recept!

  7. Super lekker recept. Stond gisteren 11 januari 2019 in jouw scheurkalender.

    Hierbij mijn complimenten voor de lekkere scheurkalender.

  8. Net gemaakt en we hebben gesmuld hoor.
    Naar mijn idee mag het nog iets krokanter worden, dus volgende keer zet ik de oven ietsje hoger.

  9. Super lekker gerecht. Keek er eerst een beetje scheef tegen aan, maar de gasten vonden het een keertje wat anders. En eenvoudig te maken. Lekker compleet gemaakt met gebakken aardappeltjes en bloemkoolroosjes. Mijn idee is nog om zalm op de huid te gebruiken. Uiteindelijk heb je dan 2 beschermers, de huid en het pestokorstje, zodat de eiwitten niet zo snel uit de zalm tevoorschijn komen. Maar verder prima gelukt.

Geef een reactie

Misschien vind je dit ook leuk