Ga naar de inhoud
1 beoordeling

Gebakken aardappeltjes (de lekkerste!)

Het recept voor de lekkerste aardappeltjes uit de oven heb ik drie jaar geleden gedeeld. (klik hier om het recept te bekijken) Het is nu tijd voor de lekkerste gebakken aardappeltjes. Gewoon uit de koekenpan. Deze aardappeltjes maakte mijn moeder altijd. Voor 2 volwassenen en 4 kids was dat een...
40 minuten Bereidingstijd
Delen op

Gebakken aardappeltjes (de lekkerste!)

Het recept voor de lekkerste aardappeltjes uit de oven heb ik drie jaar geleden gedeeld. (klik hier om het recept te bekijken) Het is nu tijd voor de lekkerste gebakken aardappeltjes. Gewoon uit de koekenpan.

Deze aardappeltjes maakte mijn moeder altijd. Voor 2 volwassenen en 4 kids was dat een flinke pan, hiervan blijf je namelijk maar eten. We lustten er wel pap van. Nog steeds ben ik gek op deze aardappeltjes van mijn moeder en staat er regelmatig een pan op tafel.

Lekkerste gebakken aardappeltjes

Lekker gebakken

Geen ingewikkeld gedoe voor deze lekkere aardappeltjes. Je moet alleen even weten hoe je het moet doen. De aardappeltjes zijn niet mega-gekruid. Wel mega-lekker.

Ik geef je het recept voor 2 personen, maar natuurlijk kun je dit eten met nog veel en veel meer mensen. Verander dan de verhoudingen van het recept. En in dit geval is more ook echt more, want wij smullen altijd van deze pan. Er blijft geen aardappeltje over. Ik houd meestal 250 gram aardappeltjes per persoon aan.

De lekkerste gebakken aardappeltjes

Deze aardappeltjes zijn zo lekker! Het geheim is een goede paprikapoeder en goed bakken. Voor je gevoel bak je de aardappeltjes te lang en op iets te hoog vuur. Maar juist hierdoor worden ze perfect. Vertrouw me maar.

De buitenkant moet knapperig zijn, zonder te verbranden, terwijl de binnenkant zacht en luchtig blijft. Ik eet ze graag op zichzelf of bijvoorbeeld met wat mayonaise. Maar omdat de gebakken aardappeltjes zo veelzijdig zijn, kan je ze serveren met verschillende sauzen en dips. Denk aan ketchup, aioli, een yoghurtsausje of een romige blauwe kaasdip.

Gebakken aardappeltjes

Gebakken aardappeltjes

Deze gebakken aardappeltjes zijn het perfecte bijgerecht voor elke gelegenheid. Lekker met een stukje vlees en wat groenten, bij een lekker stoofpotje of op tafel voor het kerstdiner. De krokant gebakken korst en de zachte binnenkant maken ze extra lekker.

Gebakken aardappeltjes kruiden

Dit zijn heerlijke aardappeltjes, lekker met wat paprikapoeder en wat peper en zout. Maar je kan natuurlijk lekker variƫren met de kruiden die je gebruikt. Probeer bijvoorbeeld eens rozemarijn en tijm voor een mediterrane twist. Heel erg lekker met een stukje vlees of vis! Of voeg wat knoflookpoeder en uienpoeder toe voor extra smaak. Voor een pittigere variant kun je wat cayennepeper of chilivlokken strooien. En als je van een rokerige smaak houdt, is een beetje gerookte paprika ook een hele lekkere twist.

Ingrediƫnten

personen
Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze gebakken aardappeltjes (de lekkerste!)

Bereiding: 40 minuten
Stap 1
Schil de aardappelen en snijd ze in partjes (of blokjes, wat jij het lekkerste vindt). De aardappeltjes hoeven niet allemaal dezelfde grootte te hebben.
2
Stap 2
Kook de aardappelen in ruim water (ze mogen onder staan) en een beetje zout maximaal 8 minuten voor. Zorg er voor dat de aardappeltjes nog niet helemaal gaar zijn.
3
Stap 3
Verwarm boter in een grote koekenpan tot het licht bruin kleurt. Verdeel de aardappeltjes in de pan en breng op smaak met (ruim) paprika poeder, peper en zout. Bak de aardappeltjes rondom en zet het vuur hierna hoger. Bak de aardappeltjes zo nog aan alle kanten zodat er een laagje/klein korstje rond de aardappeltjes ontstaat.
4
Stap 4
Serveer de aardappeltjes met goede mayonaise. Dat is het aller aller lekkerste.
Bekijk ook andere recepten
Eton mess met lemoncurd
Croissantkrans met roerei, spinazie en kaas
Caesar salad recept
Bladerdeegnestjes met Nutella

3 reacties

jacobs

gebaken aardapeltjes smaken het lekkerst met spiegel ei 2 of 3

Laat een bericht achter

Anja

En welke paprika poeder gebruik je ? Aangezien je schreef , het geheim is een goede paprika poeder šŸ˜ƒ

Laat een bericht achter

tonny
4/5 sterren

Inderdaad heel lekker en gemakkelijk! (Alleen het aller, aller lekkerste is met MOSTERD!

Laat een bericht achter

Laat een bericht achter

De beoordelingen van het recept
1 beoordeling
Wil je dit recept delen?
Delen op