Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Gebakken aardappeltjes (de lekkerste!)

Het recept voor de lekkerste aardappeltjes uit de oven heb ik drie jaar geleden gedeeld. (klik hier om het recept te bekijken) Het is nu tijd voor de lekkerste gebakken aardappeltjes. Gewoon uit de koekenpan.

Deze aardappeltjes maakte mijn moeder altijd. Voor 2 volwassenen en 4 kids was dat een flinke pan, hiervan blijf je namelijk maar eten. We lustten er wel pap van. Nog steeds ben ik gek op deze aardappeltjes van mijn moeder en staat er regelmatig een pan op tafel.

Lekkerste gebakken aardappeltjes

Geen ingewikkeld gedoe voor deze lekkere aardappeltjes. Je moet alleen even weten hoe je het moet doen. De aardappeltjes zijn niet mega gekruid. Wel mega lekker.

Ik geef je het recept voor 2 personen, maar natuurlijk kun je dit eten met nog veel en veel meer mensen.

Het geheim is een goede paprika poeder en goed bakken. Voor je gevoel bak je de aardappeltjes te lang en op iets te hoog vuur. Maar juist hierdoor worden ze perfect. En heb je een koekenpan waarvan de anti aanbaklaag niet helemaal meer goed is? Gebruik deze dan, dan worden ze nog lekkerder.

Gebakken aardappeltjes

Gebakken aardappeltjes

Gebakken aardappeltjes (de lekkerste!)

+ 40 minuten
2 personen

Ingrediënten

  • 500 gram aardappelen meer mag ook
  • flinke snuf paprika poeder
  • peper en zout
  • boter om in te bakken

Bereiding

  • Schil de aardappelen en snijd ze in partjes (of blokjes, wat jij het lekkerste vindt). De aardappeltjes hoeven niet allemaal dezelfde grootte te hebben.
  • Kook de aardappelen in ruim water (ze mogen onder staan) en een beetje zout maximaal 8 minuten voor. Zorg er voor dat de aardappeltjes nog niet helemaal gaar zijn.
  • Verwarm boter in een grote koekenpan tot het licht bruin kleurt. Verdeel de aardappeltjes in de pan en breng op smaak met (ruim) paprika poeder, peper en zout. Bak de aardappeltjes rondom en zet het vuur hierna hoger. Bak de aardappeltjes zo nog aan alle kanten zodat er een laagje/klein korstje rond de aardappeltjes ontstaat.
  • Serveer de aardappeltjes met goede mayonaise. Dat is het aller aller lekkerste.

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

33 Reacties

  1. Elise 15 oktober 2019 om 11:17

    Hoi Brenda
    Ga ze zo maken, maar wat zijn Ram aardappelen? nog nooit van gehoord…

  2. Rik 19 november 2019 om 19:19

    Ik maak gebakken aardappelen met een beetje poedersuiker, zout en paprika poeder. Eerst de aardappels 10 min koken. Niet langer en niet korter. Hierna de aardappelstukjes bakken, en dan beetje zout. Op het laatst gas uit/ of elecrisch. (om de paprika niet te laten verbranden zodat deze niet bitter wordt) Dan niet meer dan 1/2 vd pan met een beetje poedersuiker bestrooien. Hussel de boel even door elkaar. Paprika poeder erbij, weer even door elkaar en je hebt de lekkerste gebakken aardappelen.

    1. Brenda Kookt 20 november 2019 om 13:57

      Wat een leuke tip, nog nooit poedersuiker bij gebruikt. Ik ga het een keer proberen!

  3. Willem den Engelsman 26 november 2019 om 20:23

    Hallo Brenda,

    Ben een aardappel- frituur en aardappel- bakfan.
    En doe dat meestal met Bintjes (zeker voor frieten).
    M’n moeder zaliger bakte in een grote, oude plaatstalen koekenpan,
    met Blueband-margarine, de lekkerste krokante gebakken aardappeltjes.
    Is mij nog steeds niet gelukt hoe zij dat deed.
    Heb nu een flinke voorraad Bint-bonken (voor friet), maar wil ook
    eens lekkere, krokante gebakken aardappeltjes/ met ui maken.
    Vraag me dus af in Blueband-margarine of in roomboter?
    Heb ook ooit wel eens aardappeltjes gebakken in varkensreuzel/vet.
    Daarin worden ze zeker ook zeer krokant (maar ook nogal vet)!

    Groeten, Willem

  4. sonia 6 juni 2020 om 15:30

    bedankt voor je recept grtjes sonia

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel recept