No bake sinterklaas cheesecake

No bake sinterklaas cheesecakeToen ik alle sinterklaas-recepten voor dit jaar had gemaakt kon ik het niet weerstaan nog een laatste extra recept te maken. Eentje waar ik zelf heel veel trek in had. De no bake sinterklaas cheesecake. Toen ik hem zelf had gegeten kon ik het natuurlijk niet laten hem nog even op de foto te zetten zodat ik het met jullie kan delen. Dus bij deze, een aanrader als je opzoek bent naar een lekker (en gemakkelijk) toetje voor het heerlijk avondje.

De no bake sinterklaas cheesecake is een toppertje. De combi van speculaaskruiden, vanille, frisse roomkaas en kruidnoten is heerlijk. En zo in een potje ziet het er ook nog eens leuk uit.

Dit sinterklaastoetje is super lekker en nog eens mega gemakkelijk om te maken. Handig, want ik weet niet hoe het bij jullie zit? De tijd rond het heerlijke avondje is bij mij altijd nogal druk. De laatste kado’s moeten gekocht worden en vaak moet er ook nog even snel een rijm en surprise tussendoor gemaakt worden. Als je 20 minuutjes over hebt kun je nog snel dit toetje maken. En ook handig: je kunt de no bake cheesecake zelfs de dag van te voren maken. Zo heeft het lang genoeg de tijd om op te stijven in de koelkast.

Oké genoeg getypt, door naar het snelle recept:

Sinterklaas toetje no bake cheesecake pepernoten

No bake sinterklaas cheesecake

 

No bake sinterklaas cheesecake

20 minuten
+ 1 uur

Ingrediënten

 • 250 gram roomkaas
 • 225 ml slagroom ongeklopt
 • 100 gram suiker
 • 1 vanillestokje
 • 2 eetlepels citroensap
 • halve theelepel speculaaskruiden
 • 150 gram kruidnootjes plus extra om te garneren
 • 3 eetlepels roomboter

  Extra benodigd: 6 potjes (of glaasjes)

   Bereiding

   • Maak de pepernoten fijn door het in een zakje te stoppen en er op te gaan staan (of slaan). Smelt de boter en meng dit door het pepernotenkruim. Verdeel het kruim over de bodem van de glaasjes.
   • Sla de slagroom met de suiker stijf. Roer in een andere kom de roomkaas los. Meng de roomkaas met de speculaaskruiden, citroensap en vanillemerg. Vouw de slagroom voorzichtig door het roomkaasmengsel.
   • Vul de glaasjes met het roomkaasmengsel en maak het af met een beetje kruidnotenkruim en kruidnoten.
   • Laat de no bake sinterklaas cheesecake voor het serveren twee uur opstijven in de koelkast.
   Pin dit recept
   Afdrukken


   Brenda Hoff
   Brenda Hoff
   Brenda is een lekkerbek en gek op pannenkoeken, chips en chocolade. Brenda's recepten zijn snel en toegankelijk, de makkelijke maaltijden hebben vaak een verrassende twist waardoor het net even anders is dan je gewend bent.
   16 comments
   1. MMMM….. lijkt mij echt heerlijk en wil deze dus ook echt een keer gaan maken! Maar welke roomkaas gebruik je altijd? Ik sta namelijk vaak voor het schap en weet dan niet welke ik moet nemen want bijv MonChou is toch ook een roomkaas?

    1. MonChou is een roomkaas, maar dat is niet de roomkaas die ik voor de no bake cheesecake gebruik. Ik gebruik neutrale roomkaas, zoals philedelpia zonder kruiden. Maar dit verkopen ze ook van andere merken. Het zit in een kuipje.

   2. Hai, dit ziet er lekker uit! Ik wil dit graag zondag gaan maken voor 9 personen, en bij gebrek aan zoveel glaasjes, vroeg ik me af of 1,5 x deze hoeveelheden (dus voor 9 personen) genoeg is om de cheesecake in een springvorm te maken. Heb je daar misschien een idee over? Bedankt alvast!

      1. Uiteindelijk toch genoeg glaasjes gevonden :) De glaasjes geserveerd op een bordje met een bolletje speculaasijs, toefje slagroom en wat (verkruimelde) kruidnootjes. Makkelijk te maken, zag er prachtig uit en was heerlijk, bedankt!

   3. ik heb deze vanavond gemaakt samen met de Sinterklaas tiramisu en het was een groot succes! bedankt voor het delen van deze recepten :)

    groetjes Simone

   4. grappig ik had pas speculaas gemaakt en kwam ook op het idee er wat anders mee te doen…..ik vermeng het met chocola of cappucino ook lekker…. :)

   Geef een reactie

   Misschien vind je dit ook leuk