Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond?

NU VERKRIJGBAAR​
De 2021 scheurkalender 
nu met gratis bewaarmapje!
2021 scheurkalender & Brenda’s nieuwe kookboek!

No bake sinterklaas cheesecake

No bake sinterklaas cheesecakeToen ik alle sinterklaas-recepten voor dit jaar had gemaakt kon ik het niet weerstaan nog een laatste extra recept te maken. Eentje waar ik zelf heel veel trek in had. De no bake sinterklaas cheesecake. Toen ik hem zelf had gegeten kon ik het natuurlijk niet laten hem nog even op de foto te zetten zodat ik het met jullie kan delen. Dus bij deze, een aanrader als je opzoek bent naar een lekker (en gemakkelijk) toetje voor het heerlijk avondje.

De no bake sinterklaas cheesecake is een toppertje. De combi van speculaaskruiden, vanille, frisse roomkaas en kruidnoten is heerlijk. En zo in een potje ziet het er ook nog eens leuk uit.

Dit sinterklaastoetje is super lekker en nog eens mega gemakkelijk om te maken. Handig, want ik weet niet hoe het bij jullie zit? De tijd rond het heerlijke avondje is bij mij altijd nogal druk. De laatste kado’s moeten gekocht worden en vaak moet er ook nog even snel een rijm en surprise tussendoor gemaakt worden. Als je 20 minuutjes over hebt kun je nog snel dit toetje maken. En ook handig: je kunt de no bake cheesecake zelfs de dag van te voren maken. Zo heeft het lang genoeg de tijd om op te stijven in de koelkast.

Oké genoeg getypt, door naar het snelle recept:

Sinterklaas toetje no bake cheesecake pepernoten

No bake sinterklaas cheesecake

Extra benodigd:

No bake sinterklaas cheesecake

20 minuten
+ 1 uur

Ingrediënten

  • 250 gram roomkaas
  • 225 ml slagroom ongeklopt
  • 100 gram suiker
  • 1 vanillestokje
  • 2 eetlepels citroensap
  • halve theelepel speculaaskruiden
  • 150 gram kruidnootjes plus extra om te garneren
  • 3 eetlepels roomboter

    Bereiding

    • Maak de pepernoten fijn door het in een zakje te stoppen en er op te gaan staan (of slaan). Smelt de boter en meng dit door het pepernotenkruim. Verdeel het kruim over de bodem van de glaasjes.
    • Sla de slagroom met de suiker stijf. Roer in een andere kom de roomkaas los. Meng de roomkaas met de speculaaskruiden, citroensap en vanillemerg. Vouw de slagroom voorzichtig door het roomkaasmengsel.
    • Vul de glaasjes met het roomkaasmengsel en maak het af met een beetje kruidnotenkruim en kruidnoten.
    • Laat de no bake sinterklaas cheesecake voor het serveren twee uur opstijven in de koelkast.

    <

    p style=”text-align: center;”>

    Deel dit bericht:

    Share on facebook
    Share on twitter
    Share on whatsapp
    Share on email
    Reacties

    16 Reacties

    1. Annette 26 november 2016 om 11:53

      Welke roomkaas heb jij gebruikt?

    2. mariska 24 oktober 2017 om 22:08

      Hallo!kan ik ook drank ik dit gerechtje gebruiken?en welke zou dan kunnen?!Graag hoor ik van je want wat een leuk gerechtje zeg!

    Laat een reactie achter

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Beoordeel recept