Ovenschotel rode kool en draadjesvlees

Ovenschotel rode kool met draadjesvleesTijd voor een typische winter ovenschotel! Een ovenschotel rode kool en draadjesvlees.

Als ik op dit moment genoeg slaap zou hebben dan zou je me voor gerechten als deze wakker mogen maken. Schotels als deze zijn heerlijke comfortfood en eet je niet het hele jaar door, maar juist tijdens deze donkere maanden. En dan smaakt het extra lekker.

Stoofvlees met een zacht laagje rode kool, frisse appeltjes en daarop een romige laag aardappelpuree met een lekkere kaaskorst. Klinkt goed toch? Ik zou deze zeker maken als ik jou was!

ovenschotel rode kool en draadjesvlees

Ovenschotel rode kool en draadjesvlees

Ovenschotel rode kool en draadjesvlees

1 uur
+ 2 uur 30 minuten

Ingrediënten

  • 600 gram voorgegaarde rode kool
  • 3 uien
  • 500 gram sucadelappen
  • 400 ml runderbouillon
  • 1 laurierblad
  • 2 theelepels gedroogde tijm
  • 2 grote appels
  • 600 gram aardappelen
  • 1 eetlepel mosterd
  • scheutje melk ongeveer 100 ml
  • 100 gram geraspte belegen kaas
  • boter om in te bakken plus klontje roomboter voor in de puree
  • peper en zout
  • 2 eetlepels peneermeel

Bereiding

  • Snijd de ui fijn en snijd de sucadelappen in stukken.
  • Vethit een klont boter in de braadpan en bak hier de uien even in aan.
  • Voeg de sucadelappen toe en bak ze rondom even mee. Voeg de bouillon, laurier, peper en tijm er bij en laat dit met de deksel op de pan circa 2 uur sudderen tot het vlees mooi gaar is en uit elkaar valt. 
  • Schep het vlees tijdens het sudderen af en toe om. Verwijder hierna het laurierblad.
  • Schil de aardappelen en kook ze gaar. Giet de aardappelen af en stamp ze fijn. Meng de gestampte aardappelen met een scheut warme melk, mosterd, peper en zout. Schil de appels en snijd ze in partjes.
  • Verwarm de oven voor op 200ºC, vet een ovenschaal in.
  • Verdeel het sucademengsel over de bodem van de ovenschaal. Verdeel hierover de voorgegaarde rode kool en daarop de partjes appel.
  • Smeer de ovenschotel dicht door de aardappelpuree te verdelen. Bestrooi de schotel voor het de oven in gaat met paneermeel en geraspte kaas.
  • Verwarm de schotel 30 minuten in de oven.
Pin dit recept
Afdrukken

Brenda Hoff
Brenda Hoff
Brenda is een lekkerbek en gek op pannenkoeken, chips en chocolade. Brenda's recepten zijn snel en toegankelijk, de makkelijke maaltijden hebben vaak een verrassende twist waardoor het net even anders is dan je gewend bent.
6 comments
  1. Wat een heerlijk najaars gerecht is dat zeg! Ik ben dol op rode kool, maar heb het nog nooit op deze manier gegeten. Dat ga ik zeker uitproberen, maar ik ben er van overtuigd dat het heerzijk zal smaken.
    Bedankt voor het recept Brenda!
    Groetjes, Marja. .:-D

  2. Vraagje. Hoeveel gesneden rode kool moet ik gebruiken? Ik haal het namelijk gesneden bij de groenteboer en wil niet te weinig gebruiken ivm de andere ingrediënten ?

  3. Vandaag gegeten en we vonden het echt heerlijk! Voor herhaling vatbaar!
    Maak wel vaker rodekool ovenschotel met gehakt (en dan hacheekruiden door het gehakt)
    Maar deze is top!

Geef een reactie

Misschien vind je dit ook leuk