Koken van Brenda Kookt – Mijn tips!

Koken van Brenda Kookt 01

Vandaag deel ik geen nieuw recept met jullie, maar zet ik een aantal recepten die al op Brenda Kookt online staan in ‘the spotlights’.

De afgelopen twee maanden zijn er niet zoveel nieuwe recepten gekookt in ‘huize Brenda Kookt’. Terwijl ik aan het cocoonen was met mijn kleine mini-me heb ik koken lekker aan anderen over gelaten. Heel fijn dat niet alleen ik, maar ook mijn vriend het leuk vind om in de keuken te staan.

In plaats van nieuwe recepten uitproberen hebben we regelmatig recepten van Brenda Kookt gegeten. Het handige is dat Joost de recepten zo op de site kon opzoeken en ik niet zoveel aanwijzingen hoefde te geven ;) Het leek me leuk om de recepten die we gemaakt hebben nog eens onder de aandacht te brengen.

Klik op de dikgedrukte en gearcheerde titels om de recepten te bekijken

Koken van brenda kookt 02

Soepen

Nu in de winter eten we op zondag regelmatig soep. En als mijn vriend kookt gaat hij het liefst voor soep uit een pakje, zoals de good old Chinese tomatensoep. Daar is niets mis mee maar ik vind een ander soep ook wel eens lekker. Daarom aten we laatst de geroosterde pompoensoep en broccolisoep van mijn blog. Twee aanraders. De broccolisoep viel zo goed in de smaak dat we hem komend weekend weer eten.

Sperziebonenschotel

Een gerecht dat we sowieso vaker eten is het  ‘makkelijke maandag recept’, oftewel de sperziebonenschotel met hamblokjes en aardappelpuree. Als het nog makkelijker wilt doen kun je aardappelpuree uit een pakje nemen, dan staat deze schotel binnen no time op tafel.
Leuk weetje: deze schotel is een van de eerste recepten die ik op mijn blog plaatste! 

Courgetteschotel

Een ander schotel die hier altijd in de smaak valt is de courgette ovenschotel. Tijdens mijn verlof heb ik hem zelf meerdere keren gekookt, en in de vriezer heb ik ook nog een paar bakjes liggen.

Healthy fish and chips

Fastfood, maar dan gezond. Dat is mijn versie op de Britse Fish and Chips. Healthy Fish and Chips uit de oven. Gezond, lekker en snel.

Spitskoolschotel met bladerdeeg

Er staat nog een ovenschotel in dit rijtje, we zijn nou eenmal gek op ovenschotels. Namelijk de spitskool ovenschotel met bladerdeeg. Spitskool met gekruid gehakt, appeltjes en bladerdeeg. That’s it. De schotel bestaat uit een combinatie die je misschien niet zo snel zelf zal bedenken, maar hij is ontzettend lekker. De tweede keer als we een portie uit de vriezer eten vinden we hem vaak nog lekkerder.

Provencaalse Roerbak

Nog zo’n gouwe ouwe is de Provencaalse roerbak. Dit is een gerecht dat ik 4 jaar geleden op mijn blog heb geplaatst (aan de fotografie is dit wel te zien ;)). Destijds aten we het heel erg vaak, maar de laatste jaren niet meer. Daarom werd het tijd dat we hem weer eens maakten, en het gerecht viel weer behoorlijk in de smaak. Dit is ook een handig recept om restjes groenten op te maken.

Nachoschotel

Chips als avondeten, wie wil dat nou niet? De nachoschotel met gehakt hebben we daarom afgelopen maand ook weer gegeten.

Welk recept van mijn blog staat bij jou vaker op tafel en moet ik ook echt weer eens eten?


Brenda Hoff
Brenda Hoff
Brenda is een lekkerbek en gek op pannenkoeken, chips en chocolade. Brenda's recepten zijn snel en toegankelijk, de makkelijke maaltijden hebben vaak een verrassende twist waardoor het net even anders is dan je gewend bent.
6 comments
  1. De spitskoolschotel lijkt mij echt lekker! Durf met zekerheid te zeggen dat mijn kinderen dit ook zeer smakelijk zullen vinden. Vanavond toch eens proberen!

Geef een reactie

Misschien vind je dit ook leuk