Stoofpotje met wortel en champignons

Stoofpot met wortel en champignons

Vorige week deelde ik op Social Media het overzicht met recepten van de vorige maand. En toen beloofde ik in april nog meer lekkere én zonnige recepten. Lekker is het vandaag zeker, maar het is niet helemaal de zon op je bord zeg maar. Ik deel vandaag namelijk een stoofpotje met wortel en champignons. Dit is meer een wintergerecht. Maar lekker is het wel en dat telt ook. Daarom kan ik het niet laten dit recept toch nog met jullie te delen.

Stoofpotjes zijn altijd goed. Als ik een stoofpotje maak weet ik zeker dat de mister thuis blij is. Hij is er echt gek op. En daarom varieer ik graag lekker met de ingredienten van stoofpotjes. Daarom deze keer iets minder vlees en zelfs geen ui. Maar wel wortels en champignons. Lekker hoor!

Tip: Ik kan me voorstellen dat je dit gerecht niet even zo 1, 2, 3 maakt na een lange dag werken. Wat je wel kunt doen? De stoofschotel ‘s avonds op het vuur zetten zodat je hem de volgende dag nadat je gewerkt hebt alleen nog even hoeft op te warmen.

wortel en champignon stoofschotel

Stoofpotje met wortel en champignons

Bereidingstijd 20 minuten en 3,5 uur tijd om te stoven

Ingrediënten voor 4 personen:

 • 750 gram runderlappen
 • boter om in te braden
 • 750 ml runderbouillon
 • 2 laurierblaadjes
 • takje rozemarijn
 • blikje tomatenpuree
 • 500 gram wortelen
 • 350 gram champignons
 • 1 plakje ontbijtkoek

Bereiding:

Verwarm boter in de pan en snijd de runderlappen in grote stukken. Bak het vlees aan in de pan, zorg er voor dat alle kanten kort aangebakken zijn. Voeg de runderbouillon toe en breng dit aan de kook, zet het vuur hierna laag. Voeg de rozemarijn, laurierblaadjes en tomatenpuree toe en laat dit meestoven met de deksel op de pan.

Snijd de wortelen en de champignons in plakjes, voeg dit nadat het vlees twee uur heeft gestoven toe. Laat dit met de deksel op de pan nog een uurtje meestoven tot de vlees mooi gaar en zacht is.

Verkruimel het plakje ontbijtkoek en roer dit door de stoofschotel, dit zorgt voor binding van de saus.

Serveer het stoofpotje met aardappelpuree of brood.

15 Comments

 1. Inge 18 februari 2019 at 17:13

  Hallo!
  Het recept klinkt ontzettend lekker, maar ik heb wel één vraag: meestal maak ik stoofpotje een dag van te voren, kan dat met deze stoofpot ook of worden de champignons dan zompig?

  Vriendelijke groeten

  Reply
  1. Brenda Kookt 18 februari 2019 at 20:31

   Hoi Inge, ook deze stoofpot kun je prima een dag van te voren maken. Zorg er voor dat je het de eerste dag dat je het maakt niet langer dan nodig verwarmd. Dit omdat het nog een tweede keer opgewarmd gaat worden.

   Reply
 2. Mariska 2 november 2019 at 11:34

  Ik heb het al een paar keer gemaakt, qua smaak heerlijk maar iedere keer bindt de saus niet door de ontbijtkoek…. Wat doe ik niet goed??

  Reply

Geef een reactie