Ga naar de inhoud

Stoofpotje met wortel en champignons

Vorige week deelde ik op Social Media het overzicht met recepten van de vorige maand. En toen beloofde ik in april nog meer lekkere én zonnige recepten. Lekker is het vandaag zeker, maar het is niet helemaal de zon op je bord zeg maar. Ik deel vandaag namelijk een stoofpotje met wortel en champignons. Dit
Delen op

Stoofpotje met wortel en champignons

Stoofpot met wortel en champignons

Vorige week deelde ik op Social Media het overzicht met recepten van de vorige maand. En toen beloofde ik in april nog meer lekkere én zonnige recepten. Lekker is het vandaag zeker, maar het is niet helemaal de zon op je bord zeg maar. Ik deel vandaag namelijk een stoofpotje met wortel en champignons. Dit is meer een wintergerecht. Maar lekker is het wel en dat telt ook. Daarom kan ik het niet laten dit recept toch nog met jullie te delen.

Stoofpotjes zijn altijd goed. Als ik een stoofpotje maak weet ik zeker dat de mister thuis blij is. Hij is er echt gek op. En daarom varieer ik graag lekker met de ingredienten van stoofpotjes. Daarom deze keer iets minder vlees en zelfs geen ui. Maar wel wortels en champignons. Lekker hoor!

Tip: Ik kan me voorstellen dat je dit gerecht niet even zo 1, 2, 3 maakt na een lange dag werken. Wat je wel kunt doen? De stoofschotel ‘s avonds op het vuur zetten zodat je hem de volgende dag nadat je gewerkt hebt alleen nog even hoeft op te warmen.

wortel en champignon stoofschotel

Stoofpotje met wortel en champignons

Bereidingstijd 20 minuten en 3,5 uur tijd om te stoven

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 750 gram runderlappen
  • boter om in te braden
  • 750 ml runderbouillon
  • 2 laurierblaadjes
  • takje rozemarijn
  • blikje tomatenpuree
  • 500 gram wortelen
  • 350 gram champignons
  • 1 plakje ontbijtkoek

Bereiding:

Verwarm boter in de pan en snijd de runderlappen in grote stukken. Bak het vlees aan in de pan, zorg er voor dat alle kanten kort aangebakken zijn. Voeg de runderbouillon toe en breng dit aan de kook, zet het vuur hierna laag. Voeg de rozemarijn, laurierblaadjes en tomatenpuree toe en laat dit meestoven met de deksel op de pan.

Snijd de wortelen en de champignons in plakjes, voeg dit nadat het vlees twee uur heeft gestoven toe. Laat dit met de deksel op de pan nog een uurtje meestoven tot de vlees mooi gaar en zacht is.

Verkruimel het plakje ontbijtkoek en roer dit door de stoofschotel, dit zorgt voor binding van de saus.

Serveer het stoofpotje met aardappelpuree of brood.

Bekijk ook andere recepten
Lente-plaattaart met courgette en pesto
Spanakopita ovenschotel
Geroosterde aardappeltjes met bloemkool en tahin
Broccolischotel met champignons

1 reactie

Denise

Hi Brenda, Ik zou dit recept graag in de slowcooker willen maken. Welke tijden en hoeveelheden moet ik dan aanhouden? Ik hoor het graag! Dankjewel!

Laat een bericht achter

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op