Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond?

NU VERKRIJGBAAR​
De 2021 scheurkalender 
nu met gratis bewaarmapje!
2021 scheurkalender & Brenda’s nieuwe kookboek!

Ossenstaartsoep

Recept ossenstaartsoep

Yeah! Vandaag deel ik een bonus-recept met jullie. Ik dacht namelijk dat ik dit recept (voor mijn favoriete soep) een tijd geleden al met jullie gedeeld had. Maar wat bleek? Er is iets fout gegaan waardoor het niet gepubliceerd is. Vandaag gaan we voor de herkansing.

Als vaste bezoeker van Brenda Kookt weet je vast dat ik dol ben op soep. ‘Vroeger’ toen ik bij mijn ouders woonde aten we iedere avond voor de maaltijd een kommetje soep. Mijn favoriet was (en is nog steeds) de ossenstaartsoep uit een pakje. Hier kan ik geen genoeg van krijgen.

Tijd om zelf de echte ossenstaartsoep te maken, zonder pakje!  Mijn versie van de ossenstaartsoep is lichtgebonden, zoals ik hem het lekkerste vind. Met gehaktballen.

Ossenstaartsoep

Ossenstaartsoep

Bereidingstijd 20 minuten, plus 3,5 uur tijd om te trekken

Ingredienten voor 4 kommen soep

  • 2 stukken ossenstaart van 250 gram
  • 2 uien
  • 2 tenen knoflook
  • 2 winterpenen
  • 1 prei
  • 2 stengels bleekselderij
  • 2 laurierblaadjes
  • klein blikje tomatenpuree
  • bosje peterselie
  • 2 kruidnagels
  • 1 liter runderbouillon
  • 250 gram rundergehakt
  • halve eetlepel gehaktkruiden
  • 1 eetlepel paneermeel
  • klontje boter
  • zout en peper

Bereiding

Verwarm de boter in de soeppan en bak de stukken ossenstaart hierin aan. Snijd de groenten (ui, knoflook winterpeen, prei en bleekselderij) in grove stukken en bak dit even mee met het vlees. Voeg de bouillon, tomatenpuree, kruidnagel en laurier toe en breng dit aan de kook. Zet het vuur hierna laag en laat dit ongeveer 3,5 uur pruttelen.

Haal de stukken ossenstaart uit de pan, pluk het vlees van het bot en bewaar dit even apart.

Zeef de soep, de groenten en kruiden kunnen weg. Deze hebben de smaken afgegeven aan de soep.

Meng het gehakt met de paneermeel en gehaktkruiden en draai hier soepballetjes van.

Voeg het ossenstaart-vlees en de gehaktballetjes bij de soep en verwarm dit nog 10 minuten zodat de gehaktballen gaar zijn.

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

16 Reacties

  1. konings 14 augustus 2019 om 13:16

    1060 gram ossestaart gehaald keurslager ,3,5 liter water ossestaart in pan doen aan de kook brengen ,met allerlei smaak ingrediënten 2 -2,5- uur laten trekken op kleinste gaspitje ,met schuimspa de ossestaart eruit scheppen vlees ontdoen van bot ,terug in pan ,binden met papkoker en of half kopje water met zetmeel ,goed roeren ,in bouillion doen doorkoken koud laten worden op rooster lucht onder de pan door voorkomt bederf . elke keer aan de kook brengen ,kort door koken ,serveren .

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *