Het echter zomerweer laat aardig op zich wachten hier in Nederland. Toch ga ik er voor en deel ik vandaag een lekker fris gerecht. Deze zalmcarpaccio is extra lekker op een warme dag, maar iedere andere dag
Carpaccio kennen we denk ik allemaal als het gerecht met dunne plakjes ossenhaas. Maar met carpaccio kun je nog veel meer kanten op. Eerder deelde ik al een recept voor carpaccio van rode biet (klik) en courgette (klik). Deze keer gaan we voor een frisse zalmcarpaccio, bereid met gerookte zalm.
De zalmcarpaccio is rijk belegd, met een stuk getoast brood erbij kan dit ook prima dienen als lunch.
Zalmcarpaccio
Bereidingstijd 15 minuten
Ingrediënten voor 2 personen
- 100 gram gerookte zalm
- 2 handen gemengde sla
- 8 cherrytomaatjes
- 1 eetlepel kappertjes
- 40 gram verse geitenkaas
- 1 eetlepel pijnboompitjes, geroosterd
- 2 eetlepels wasabimayonaise
- peper
Bereiding
Snijd de tomaten in partjes, hak de kappertjes fijn en verbrokkel de geitenkaas.
Verdeel de gerookte zalm over de borden en bestrooi met peper. Leg de sla op de zalm bestrooi de zalmcarpaccio met cherrytomaatjes, kappertjes, verbrokkelde geitenkaas en pijnboompitjes.
Verdeel tot slot de wasabimayonaise over het gerecht.