Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond?

NU VERKRIJGBAAR​
De 2021 scheurkalender 
nu met gratis bewaarmapje!
2021 scheurkalender & Brenda’s nieuwe kookboek!

Zalmcarpaccio

Carpaccio met gerookte zalm

Het echter zomerweer laat aardig op zich wachten hier in Nederland. Toch ga ik er voor en deel ik vandaag een lekker fris gerecht. Deze zalmcarpaccio is extra lekker op een warme dag, maar iedere andere dag

Carpaccio kennen we denk ik allemaal als het gerecht met dunne plakjes ossenhaas. Maar met carpaccio kun je nog veel meer kanten op. Eerder deelde ik al een recept voor carpaccio van rode biet (klik) en courgette (klik). Deze keer gaan we voor een frisse zalmcarpaccio, bereid met gerookte zalm.

De zalmcarpaccio is rijk belegd, met een stuk getoast brood erbij kan dit ook prima dienen als lunch.

Zalmcarpaccio

Zalmcarpaccio

Bereidingstijd 15 minuten

Ingrediënten voor 2 personen

  • 100 gram gerookte zalm
  • 2 handen gemengde sla
  • 8 cherrytomaatjes
  • 1 eetlepel kappertjes
  • 40 gram verse geitenkaas
  • 1 eetlepel pijnboompitjes, geroosterd
  • 2 eetlepels wasabimayonaise
  • peper

Bereiding

Snijd de tomaten in partjes, hak de kappertjes fijn en verbrokkel de geitenkaas.

Verdeel de gerookte zalm over de borden en bestrooi met peper. Leg de sla op de zalm bestrooi de zalmcarpaccio met cherrytomaatjes, kappertjes, verbrokkelde geitenkaas en pijnboompitjes.

Verdeel tot slot de wasabimayonaise over het gerecht.

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

6 Reacties

  1. Lonneke 10 juli 2016 om 10:17

    Dit ziet er echt heel lekker uit! Ik lust geen geitenkaas Zou ik de geitenkaas ook ergens door kunnen vervangen?

  2. Heike 10 juli 2016 om 21:51

    Hhhmmm lijkt me heerlijk gerecht en ga ik zeker heel binnenkort maken.

  3. Lianne 11 juli 2016 om 09:46

    Oh dat ziet er lekker uit! Lijkt mij veel lekkerder dan de ‘originele’ carpaccio. Zalm is echt mijn favoriet.

  4. Thorsten 7 april 2018 om 14:16

    Gisteren gemaakt voor de eetclub. Was een groot succes. Goede combo! Ik weet al wat ik voor kerst ga maken ;)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *