Geroosterde pompoen met feta, honing en tijm

pompoen-bijgerecht-recept

Weer een lekker snel receptje voor jullie, een bijgerecht dat bijna overal bij kan. Geroosterde pompoen met feta, honing en tijm.

Voor mijn gevoel is het nog lang geen pompoenen-tijd. Toch zat er een pompoen in het verse pakket dat ik ontving van het ProeVkantoor en daarom moest ik hier dus al mee aan de slag deze week. Omdat het buiten qua temperatuur nog hoog zomer is had ik geen zin in winter-voedsel (stamppot, stoofschotel) en daarom maakte ik er een lekker bijgerecht van. Met succes!

Dit is zo’n lekker snel en smakelijk bijgerecht, deze herfst en winter (dit lijkt nu nog heel erg ver weg) gaat dit zeker vaker bij mij op tafel komen.

In dit geval heb ik geen feta gebruikt maar zachte schapenkaas (het heet saladekaas) van de schapenboer. Erg lekker. Maar omdat ik vermoed dat niet iedereen dat in de koelkast heeft liggen noem ik het in het recept feta. En als je daar niet van houdt is het ook erg lekker om bijvoorbeeld zachte geitenkaas te gebruiken. Net wat jij lekker vindt.

pompoen-met-feta-uit-de-oven

Geroosterde pompoen met feta, honing en tijm

Bereidingstijd 30 minuten

Ingrediënten voor 2 personen

  • 350 gram pompoenblokjes
  • 50 gram feta
  • 2 takjes tijm
  • 1 eetlepel honing
  • 2 eetlepels olijfolie, plus om in te vetten
  • zout en peper

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 ºC en vet een ovenschaal of bakblik in.

Kook de pompoenblokjes 10 minuten voor in ruim water. Giet het af en verdeel de pompoenblokjes over de ovenschaal of bakblik. Besprenkel de pompoenblojes met olijfolie en bestrooi met zout en peper. Verbrokkel de feta (of andere zachte kaas) over de pompoenblokjes en rits de blaadjes tijm van de takjes en bestrooi dit over de pompoenblokjes. Verdeel tot slot een beetje honing over de pompoenblokjes.

Verwarm de pompoenblokjes 10 minuten in de oven tot de kaas gesmolten is.

Serveer de pompoenblokjes met aardappeltjes en een stukje vlees of vis.

(Visited 5 times, 3 visits today)

Brenda Hoff
Brenda Hoff
Brenda is een lekkerbek en gek op pannenkoeken, chips en chocolade. Brenda's recepten zijn snel en toegankelijk, de makkelijke maaltijden hebben vaak een verrassende twist waardoor het net even anders is dan je gewend bent.
4 comments

Geef een reactie

Misschien vind je dit ook leuk