Sneeuwman cakejes

kerst-cakejes-sneeuwmanHet is zo leuk om met kids de keuken in te duiken! Daarom deel ik ook dit jaar weer een leuk receptje om samen met de kids te maken voor de feestdagen. Deze keer gaan we voor easy sneeuwman cupcakes.

Ik kan niet wachten tot mijn kind groot genoeg is om samen met mij de keuken in te duiken. Ik weet zeker dat we samen veel pepernoten, koekjes en cakejes gaan bakken. (mits mijn kind het ook leuk vindt, en anders maak ik ze gewoon zelf voor d’r ;)) Daarom kan een lekker bakrecept voor kinderen natuurlijk niet ontbreken in de voorbereidingen naar de feestdagen.

De sneeuwman cakejes zijn gemaakt van cupcakes en daardoor gemakkelijk om te decoreren. Ideaal ook voor mama’s die eigenlijk niet zo’n held in de keuken zijn. Als de cakejes zijn afgebakken en afgekoeld kan het versieren beginnen. Hiervoor heb je niet veel nodig: met botercrème (of witte chocolade), kokosrasp en M&M’s of chocolade chips kom je een heel eind.

Wil je liever iets anders bakken met de kids? Neem dan eens een kijkje bij de Rudolf-koekjes, snelle kerstboompjes, kerstkransjes of kerstboom-cakepops.

sneeuwman-cupcakes

Sneeuwman cupcakes

Sneeuwman cakejes

20 minuten
+ 25 minuten

Ingrediënten

 • 250 gram roomboter op kamertemperatuur
 • 250 gram kristalsuiker
 • 250 gram zelfrijzend bakmeel
 • 60 ml melk 4 eetlepels
 • 4 eieren op kamertemperatuur

  Ingrediënten voor de versiering: 

  • 4 eetlepels botercreme of 100 gram gesmolten witte chocolade
  • kokosrasp
  • 24 oranje M&M's
  • 48 chocolade chips of bruine M&M's

   Extra benodigd:

    • muffintray(s) en cupcakevormpjes

     • mixer

      • plastic ziplock bag om als spuitzak te gebruiken

       Bereiding

       • Verwarm de oven voor op 175 ºC, plaats de cakevormpjes in de muffintrays.
       • Snijd de boter in blokjes en mix dit los met de mixer. De de suiker er geleidelijk bij en mix dit goed door de boter. Mix dit door tot de boter smeuïg is en goed is gemengd met de suiker.  Doe een voor een de eieren erbij en mix dit op hoge snelheid door elkaar. Voeg het zelfrijzend bakmeel toe en mix dit ook goed door het beslag. Doe tot slot de melk er bij en mix alles nog een laatste keer goed door elkaar.
       • Schep het beslag in de plasticzak en snijd of knip de punt er af. Spuit het beslag in de vormpjes zodat de vormpjes voor 2/3 gevuld zijn.
       • Plaats de muffintray in het midden van de oven op het rooster en bak deze 20 tot 25 minuten tot ze goudbruin en gaar zijn. Controleer met een sateprikker of de cakejes gaar zijn. Als er geen beslag mee komt zijn de cakejes klaar. Laat de cakejes afkoelen op een rooster voor je ze decoreert.
       • Besmeer de bovenkant van de cakejes met botercreme of gesmolten witte chocolade. Dip de besmeerde kant in de kokosrasp en leg de M&M's en chocolate chips op de cupcakes om het gezichtje van de sneeuwman compleet te maken.
       Pin dit recept
       Afdrukken

       Brenda Hoff
       Brenda Hoff
       Brenda is een lekkerbek en gek op pannenkoeken, chips en chocolade. Brenda's recepten zijn snel en toegankelijk, de makkelijke maaltijden hebben vaak een verrassende twist waardoor het net even anders is dan je gewend bent.
       1 comment
       1. Ze zien er schattig uit en idd leuk voor kinderen om te maken én om te eten natuurlijk. Helaas hebben wij geen kinderen, dus spuit ik er liever een toef botercreme of slagroom op, met kerst sterretjes of zo. Het is een erg handig recept dat jij hebt. Om te onthouden bedoel ik. Supermakkelijk. Bedankt voor het recept.
        Groetjes en een heel fijn weekend. En natuurlijk een kusje voor Fem. ?
        Marja. ???☕️???

       Geef een reactie

       Misschien vind je dit ook leuk