Ga naar de inhoud

Kerstkransjes

Kerstkransjes, ik ben er dol op. Zodra ik ze in de supermarkt zie liggen belanden ze in mijn karretje. Het nadeel van deze koekjes is dat als ik er aan begin ik dus niet meer stop met eten. Dit jaar heb ik mezelf opgelegd dat ik ze niet mag kopen....
20 minuten Voorbereidingstijd
18 minuten Bereidingstijd

Ingrediënten

Print dit gerecht

Bereidingswijze

Stap 1
Bekleed een bakplaat met bakpapier, scheid het ei.
2
Stap 2
Zeef de bloem met het zout boven een kom. Voeg hier de halve eidooier, de suiker, boter en het citroensap bij. Kneed dit door elkaar zodat er een mooie deegbal ontstaat. Verpak het deeg in plasticfolie en laat het 30 minuten rusten in de koelkast.
3
Stap 3
Verwarm de oven voor op 175ºC.
4
Stap 4
Rol het deeg op een met bloem bestoven werkblad uit tot ongeveer 3 a 4 mm dik. Steek met een uitsteekvormpje de kransjes uit en steek met een klein rond vormpje het middelste rondje uit de kransjes. Leg de koekjes naast elkaar op de bakplaat. Meng de overgebleven halve dooier met het eiwit en bestrijk de koekjes hiermee. Bestrooi de koekjes met grove rietsuiker en geschaafde amandelen.
5
Stap 5
Plaats de bakplaat in het midden van de oven en bak de koekjes in 15 tot 20 minuten goudbruin.
6
Stap 6
Laat de koekjes na het bakken afkoelen op een rooster.

Kerstkransjes

KerstkransjesKerstkransjes, ik ben er dol op. Zodra ik ze in de supermarkt zie liggen belanden ze in mijn karretje. Het nadeel van deze koekjes is dat als ik er aan begin ik dus niet meer stop met eten. Dit jaar heb ik mezelf opgelegd dat ik ze niet mag kopen. De enige kransjes die ik deze maand in mijn mond stop zijn mijn zelfgemaakte kransjes. Bij deze deel ik mijn recept voor het maken van de lekkerste kerstkransjes.

Kerstkransjes 01

Voor het uitsteken van de koekjes gebruik ik een koekjessteker, geen krans, maar een bloem. De geschaafde amandelen verbloemen de vorm een beetje, en aangezien deze koekjes op zijn voor je er erg in hebt vind ik dat best kunnen.

Kerstkransjes 05

 Kerstkransjes

 

Bekijk ook andere recepten
Gegrilde ananas met ijs en karamelsaus
Crumble van nectarine met kersen
Pasta pesto salade
Salade van geroosterde biet met appel en pistache 3 bieten biet 85 gram rucola 0,5 avocado 0,5 appel, in blokjes 80 gram zachte geitenkaas 2 el gepelde pistachenootjes (of walnoten) Voor de dressing: 4 eetlepels balsamicoazijn 2 eetlepels extra vergine olijfolie 1 theelepel mosterd 1 theelepel honing zout en peper Bereiding: Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de bieten en besprenkel met olijfolie, zout en peper. Verpak in aluminiumfolie en rooster 30 minuten in de oven. Laat de biet hierna afkoelen en snijd ze in partjes. Maak de dressing door de ingrediënten te mengen in een kommetje. Verdeel rucola over een groot bord of schaal. Verdeel hierover partjes avocado, partjes geroosterde rode biet en blokjes appel. Verdeel hierover verkruimelde geitenkaas en bestrooi met grof gehakte pistachenootjes. Verdeel tot slot de dressing over de salade van rode biet

10 reacties

Willy

Wat een heerlijke kransjes en makkelijk recept. Ik heb ze ook nu nog gemaakt gewoon rondjes en andere figuurtjes. Zo lekker zijn ze .

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Wat goed Willy, zo is er iedere dag een excuus om deze heerlijke koekjes te eten. Het hoeft niet per se kerst te zijn :)

Maxime

Leuk weer deze kerstrecepten met kerst in het vooruitzicht :)

Laat een bericht achter

Grace

Wat een eenvoudig recept ( goed te volgen) Dank je wel. Dit wil ik uitproberen.

Laat een bericht achter

Marja

Hoi Brenda, wat een lekker recerptje! Die ga ik zeker uitproberen want ik ben er net zo gek op als jij! Ik was al van plan om voor de kerst koekjes te bakken, maar ik heb nooit gedacht aan kransjes! Die koop ik normaal altijd, maar zelf maken is eigenlijk wel zo leuk! Nu hoop ik alleen dat mijn machine genoeg kan kneden, want ik zit met mijn duim in een brace en dat kneed niet echt makkelijk! Oftewel echt niet! Maar goed daar komt ook wel een oplossing voor. Bedankt voor je heeeeeerlijke recept, Brenda! Ik ben er van overtuigd dat ze wel zullen smaken! Dank je wel. Groetjes en alvast een heel fijn weekend! :-)

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Ik denk dat jouw keukenapparaten dit wel aan kunnen hoor Marja, het is een mooi soepel deeg. Succes, fijn weekend

eva meester

Ziet er goed uit! Goed idee! Ik had hetzelfde voornemen :-)

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

En, gaat het goed met het voornemen? ;)

Ina

Wat een leuk idee om een bloemenstekertje te gebruiken! En wat zien je kransjes er heerlijk uit!

Laat een bericht achter

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op