Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond?

Bestel nu:

de Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022 en de Makkelijk & Snel agenda 2022!

Bestel nu:

Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022

Makkelijk & Snel agenda 2022!

10 smeersels op een stokbroodje

10 smeersels stokbroodjeLekker bij de borrel of barbecue: een stokbroodje met een lekker smeerseltje. Kies je altijd voor hetzelfde en ben je eens aan variatie toe? Ik deel in dit artikel de 10 smeersels op een stokbroodje die je zelf maakt.

Vrij standaard: kruidenboter, maar altijd lekker. Aioli en tapenade staat ook veel op tafel als smeersels op een stokbroodje. Daarna houdt het wel een beetje op. In dit artikel deel ik lekkere inspiratie zodat je de hele zomer iets anders op je stokbroodje kunt blijven smeren.

Stokbroodje smeersel

10 smeersels op een stokbroodje

Kruidenboter

Een smeersel die het altijd goed doet is toch wel de kruidenboter. Bijna iedereen lust het. Je kan hem kant-en-klaar kopen en die is vaak ook best lekker. Maar nog lekkerder is het als je het zelf maakt. Dit recept deelde ik 5 jaar geleden, en is nog steeds goed.

Al kun je natuurlijk ook lekker variëren door andere kruiden toe te voegen.

Tapenade

Mijn favoriete tapenade is die van zongedroogde tomaat. In mijn tapenade gebruik ik verse ‘summer kissed tomatos’ (te vinden in het koelvak op de groente-versafdeling bij de supermarkt). Dit zijn tomaatjes die minder lang gedroogd zijn, hierdoor zijn ze niet droog en hard, maar juist lekker zacht én bommetje vol smaak.

Aioli

Knoflookmayonaise, I love it! Ik geef je mijn cheat-recept waarbij ik de mayonaise niet zelf maak maar de aioli wel super snel op tafel staat.

Aioli, oftewel knoflookmayonaise, is ook iets dat bij de tapas niet mag ontbreken. Ik geef je mijn recept voor een snelle aioli, succes gegarandeerd. Tabasco en citroenrasp maken de aioli extra lekker.

Hummus

Een goede hummus (ook wel kikkererwtenpasta genoemd hoorde ik laatst) komt altijd van pas. Lekker op een toastje, stokbroodje, salade, wrap, broodje falafel, noem maar op. Je kunt gaan voor de basis-hummus, maar je kunt ook gaan voor de lekkere pompoenhummus (niet helemaal van dit seizoen) of de frisse mangohummus.

Ik kan geen keuze maken, maar in de zomer ga ik voor de mangohummus en in de winter is de hummus met pompoen mijn lievelings.

Tonijnsalade

Old school, snel makkelijk en lekker. Dat is tonijnsalade. Je kunt het extra lekker maken door een beetje citroensap, augurk of zilveruiltjes toe te voegen.

Barbecue smeersels

Eiersalade

Eiersalade kun je natuurlijk ook eten als het geen Pasen is. Dit is mijn basis-altijd-goed-recept. Met of zonder zalm. Een van de lekkerste smeersels op een stokbroodje.

Zalmspread

Deze zalmspread is weer eens wat anders. Ik mengde zalm door een restje roomkaas en toen ontstond er een heerlijk smeerseltje. Deze staat nog steeds regelmatig bij ons op tafel.

Gerookte kipsalade

De gerookte kipsalade is mijn favoriete salade van de slager. Die van mij is bijna net zo lekker als die van hen.

Hamsalade

Dit is het broertje van de gerookte kipsalade en ook altijd goed.

Tomaten bruschetta spread

Ben je gek op bruschetta’s met tomaat? Dan moet je deze lekkere frisse spread tijdens de volgende barbecue op tafel zetten. Hij is te lekker.

Tropische kipsalade

Tot slot ga ik voor de tropische kipsalade met ananas en mandarijntjes. Lekker fris.

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

1 Reactie

  1. Marja 2 augustus 2017 om 12:31

    Hoi Brenda, er zitten idd lekkere smeerseltjes bij in jouw lijstje. Helaas lust mijn man veel vd smeerseltjes niet. Maar ze zijn ook vast in kleinere poepies te maken en dus ga ik ze gewoon voor mezelf maken. Wie weet haal ik mijn man nog over om even te “proeven”. Meestal eindigt dat dan in…..omg, wat is dát lekker! Dat moet je vaker maken…..Tja, wat de boer niet kent hè, je kent ‘t wel.
    In elk geval bedankt voor je tips.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *