Ga naar de inhoud

Snelle hummus van Jamie O.

Het idee van hummus (spreek officieel uit hommos) stond me lange tijd tegen. Kikkererwten leken me totaal niet lekker. Dus een puree van kikkererwten stond me ook niet aan. Tot vriendinnen hummus verwerkten in een wrap als hapje. Uiteindelijk aten we deze hapjes de volgende dag zelfs als lunch. Zonder te weten wat het was
Delen op

Snelle hummus van Jamie O.

Hummus

Het idee van hummus (spreek officieel uit hommos) stond me lange tijd tegen. Kikkererwten leken me totaal niet lekker. Dus een puree van kikkererwten stond me ook niet aan. Tot vriendinnen hummus verwerkten in een wrap als hapje. Uiteindelijk aten we deze hapjes de volgende dag zelfs als lunch. Zonder te weten wat het was vond ik het een lekker smeerseltje.
Dit moest ik vaker eten. Dus dat doe ik.

Deze versie van Jamie O. is makkelijk en lekker. Want er zit pindakaas doorheen. Dit zag ik voor het eerst in zijn 15 minutes tv-show, daarna zocht ik het direct op in het boek.

Hummus

Hummus kun je kaal eten op een crackers, broodje of stokbroodje bijvoorbeeld. Maar het is ook erg lekker in combinatie met verse of zongedroogde tomaten, tonijn, feta of plakjes komkommer. En met nog veel meer dingen die ik nog niet geprobeerd heb.

Hummus

Hummus

Ingrediënten:

  • blik van 400 gram kikkererwten
  • 1 volle theelepel pindakaas, zonder stukjes
  • 1 citroen
  • paar blaadjes basilicum
  • snufje komijnzaad
  • 2-3 eetlepels magere yoghurt

Bereiding:

Pers de citroen uit. Pureer de kikkererwten met het citroensap en de overige ingrediënten zodat het een gladde substantie wordt. Breng eventueel op smaak met peper en zout.

Bron: Jamie in 15 minuten, Jamie Oliver (2012)

 

Bekijk ook andere recepten
Ravioli pannetje met tomatensaus
Kidsproof kruidnotentiramisu
Knoflooksaus maken
Parelcouscous met pompoen en rode biet

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op