Ga naar de inhoud

Bloemkool met zoete aardappel uit de wok

Eindelijk deel ik weer eens een receptje met deze super lekkere groente! Wat mij betreft een van de lekkerste Hollandse groenten, dus nu ze er nog zijn moeten we er van genieten. Ga je vandaag ook voor een lekker stukje bloemkool met zoete aardappel uit de wok? Regelmatig loop of...
25 minuten Voorbereidingstijd
Delen op

Bloemkool met zoete aardappel uit de wok

bloemkool met zoete aardappelEindelijk deel ik weer eens een receptje met deze super lekkere groente! Wat mij betreft een van de lekkerste Hollandse groenten, dus nu ze er nog zijn moeten we er van genieten. Ga je vandaag ook voor een lekker stukje bloemkool met zoete aardappel uit de wok?

Regelmatig loop of fiets ik er met een in mijn hand over straat. Dat is voor mij heel normaal aangezien ik vaak bij mijn vader een verse haal. Verser kan het niet, hij komt dezelfde dag nog van het land. Dit zijn wat mij betreft de lekkerste bloemkolen.

Meestal eet ik een ouderwetse variant: gekookt met gekookte aardappelen en een stukje vlees (liefst gehaktbal). Deze week was het weer eens tijd voor variatie. Dit heeft goed uitgepakt, manlief en kind hebben er ook ontzettend van gesmuld.

Klik hier voor mijn andere favoriete recepten met bloemkool. En neem hier een kijkje als je opzoek bent naar een andere makkelijke maaltijd.

bloemkool met zoete aardappel

Bloemkool met zoete aardappel

Ingrediƫnten

personen
Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze bloemkool met zoete aardappel uit de wok

Voorbereiding: 25 minuten
Stap 1
Was de bloemkool, snijd de roosjes van de stam. Kook de roosjes 8 minuten voor.
2
Stap 2
Schil de aardappelen en de zoete aardappelen en snijd ze in blokjes. Kook de blokjes aardappel 8 minuten voor.
3
Stap 3
Snipper de ui en pers de knoflook uit fruit dit in een koekenpan met een scheutje olie aan.
4
Stap 4
Snijd de champignons in plakjes en bak dit met de ui mee. Breng op smaak met zout en peper en kerriepoeder.
5
Stap 5
Giet de bloemkoolroosjes en de aardappelen af en bak dit nog even mee in de koekenpan. Voeg de tijm toe, roer alles door elkaar en verwarm dit nog heel even door.
6
Stap 6
Verdeel de bloemkool met aardappelen over de borden en garneer eventueel met een beetje verkruimelde geitenkaas of feta.

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
Soesjestaart
Salade met gegrilde courgette, mais en feta
Cajun kip met rijst en spinazie
Witte chocolade koeken met karamel en pretzels

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op