Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond?

NU VERKRIJGBAAR​
De 2021 scheurkalender 
nu met gratis bewaarmapje!
2021 scheurkalender & Brenda’s nieuwe kookboek!

Bloemkool met zoete aardappel uit de wok

bloemkool met zoete aardappelEindelijk deel ik weer eens een receptje met deze super lekkere groente! Wat mij betreft een van de lekkerste Hollandse groenten, dus nu ze er nog zijn moeten we er van genieten. Ga je vandaag ook voor een lekker stukje bloemkool met zoete aardappel uit de wok?

Regelmatig loop of fiets ik er met een in mijn hand over straat. Dat is voor mij heel normaal aangezien ik vaak bij mijn vader een verse haal. Verser kan het niet, hij komt dezelfde dag nog van het land. Dit zijn wat mij betreft de lekkerste bloemkolen.

Meestal eet ik een ouderwetse variant: gekookt met gekookte aardappelen en een stukje vlees (liefst gehaktbal). Deze week was het weer eens tijd voor variatie. Dit heeft goed uitgepakt, manlief en kind hebben er ook ontzettend van gesmuld.

Klik hier voor mijn andere favoriete recepten met bloemkool. En neem hier een kijkje als je opzoek bent naar een andere makkelijke maaltijd.

bloemkool met zoete aardappel

Bloemkool met zoete aardappel

Bloemkool met zoete aardappel uit de wok

25 minuten
4 personen

Ingrediënten

  • 1 bloemkool
  • 400 gram aardappelen
  • 400 gram zoete aardappelen
  • 1 ui
  • teentje knoflook
  • 250 gram champignons
  • 1 theelepel gedroogde tijm
  • halve theelepel kerriepoeder
  • zout en peper
  • olie om in te bakken
  • eventueel: Geitenkaas of feta ter garnering

Bereiding

  • Was de bloemkool, snijd de roosjes van de stam. Kook de roosjes 8 minuten voor.
  • Schil de aardappelen en de zoete aardappelen en snijd ze in blokjes. Kook de blokjes aardappel 8 minuten voor.
  • Snipper de ui en pers de knoflook uit fruit dit in een koekenpan met een scheutje olie aan.
  • Snijd de champignons in plakjes en bak dit met de ui mee. Breng op smaak met zout en peper en kerriepoeder.
  • Giet de bloemkoolroosjes en de aardappelen af en bak dit nog even mee in de koekenpan. Voeg de tijm toe, roer alles door elkaar en verwarm dit nog heel even door.
  • Verdeel de bloemkool met aardappelen over de borden en garneer eventueel met een beetje verkruimelde geitenkaas of feta.

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

3 Reacties

  1. Wouda 8 mei 2018 om 18:45

    Wij vonden het heerlijk.
    Bedankt voor dit heerlijke recept

  2. Tilly 24 februari 2019 om 14:36

    Het recept was heerlijk

  3. Gwen 8 juli 2019 om 18:30

    Nice! Wel met feta, zonder zou ik hem wat saai vinden. Lekker happie!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel recept




Makkelijk & Snel

Meld je aan voor mijn maandelijkse nieuwsbrief en ontvang tijdelijk een heerlijk recept uit mijn nieuwste kookboek Makkelijk & Snel helemaal gratis!